خورشت هویج

خورشت هویج
خورشت هویج

خورش هویج

خورش هویج یکی از انواع خورش های ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نام های خورش هویج ترکی و خورش هویج تبریزی هم شناخته می شود. به کسانی که دنبال طعم های خاص هستند خورش هویج را توصیه می کنیم. جالب است بدانید خورشت هویج در تبریز در اکثر مواقع با زردک که شباهت زیادی به هویج دارد تهیه می شود ولی به دلیل اینکه زردک همیشه در دسترس نیست از هویج به عنوان جایگزین استفاده می شود و هویج در حا حاضر متداول تر است. خورش هویج به صورت متداول با گوشت خورشتی طبخ می شود ولی می توان آنرا با گوشت های سفید مانند گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش را می توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی نیز تهیه کنید. با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورش هویج تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش هویج با پارسی دی همراه باشید.

 

مواد لازم برای ۴ نفر

خورشت هویج

دستور پخت

برای تهیه خورش هویج مجلسی ابتدا پیاز را پس از گرفتن پوست و شستشو به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.

پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به اندازه خورشتی ( مانند خورشت قیمه ) خرد کنید. پس از خرد کردن گوشت آنرا به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد.

پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چند لیوان آب جوش را به همراه ۱ تکه چوب دارچین به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد می توانید برای سرعت در کار از زودپز استفاده کنید.

در مرحله بعدی باید هویج ها را آماده کنید. برای این منظور ها هویج ها را پس از شستشو پوست بگیرید و به شکل خلالی خیلی نازک به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید. ( کمی باریک تر از سیب زمینی سرخ کرده ).

یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس هویج های خلالی را داخل روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند ابتدا در تابه را بگذارید بعد از نرم شدن هویج ها کمی زعفران و شکر به آن بزنید و در انتها رب را به هویج اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود. هر چقدر بیشتر هویج ها را تفت دهید خورش در پایان زیباتر خواهد شد ولی اینکار باعث می شود خواص هویج ها از بین برود.

در ادامه آلو های خورشتی را با دقت بشویید و پس از اینکه گوشت تقریبا پخت هویج و آلو خورشتی را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه    به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.

۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه کنید و چوب دارچین را از خورش خارج کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در پایان اجازه دهید آب خورش کم شود و روغن بیندازد سپس به همراه برنج سرو کنید. برای تزیین خورش هویج می توانید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید. برای این منظور مقداری زرشک و خلال پسته را در مقدار کمی روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس در زمان سرو برای تزیین خورش استفاده کنید.

نکات پخت خورش هویج

در صورتی که منع مصرف گوشت قرمز دارید و می خواهید خورش هویج خود را با گوشت مرغ تهیه کنید کافیست گوشت خورشتی را از مواد لازم حذف کنید و حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ به مواد لازم اضافه کنید. مراحل پخت خورش هویج با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تفاوتی با هم ندارد.

همچنین ببینید

خورش هویج

خورش هویج یکی از انواع خورش های ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نام های خورش هویج ترکی و خورش هویج تبریزی هم شناخته می شود. به کسانی که دنبال طعم های خاص هستند خورش هویج را توصیه می کنیم. جالب است بدانید خورشت هویج در تبریز در اکثر مواقع با زردک که شباهت زیادی به هویج دارد تهیه می شود ولی به دلیل اینکه زردک همیشه در دسترس نیست از هویج به عنوان جایگزین استفاده می شود و هویج در حا حاضر متداول تر است. خورش هویج به صورت متداول با گوشت خورشتی طبخ می شود ولی می توان آنرا با گوشت های سفید مانند گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش را می توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی نیز تهیه کنید. با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورش هویج تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش هویج با پارسی دی همراه باشید.

 

مواد لازم برای ۴ نفر

خورشت هویج

دستور پخت

برای تهیه خورش هویج مجلسی ابتدا پیاز را پس از گرفتن پوست و شستشو به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.

پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به اندازه خورشتی ( مانند خورشت قیمه ) خرد کنید. پس از خرد کردن گوشت آنرا به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد.

پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چند لیوان آب جوش را به همراه ۱ تکه چوب دارچین به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد می توانید برای سرعت در کار از زودپز استفاده کنید.

در مرحله بعدی باید هویج ها را آماده کنید. برای این منظور ها هویج ها را پس از شستشو پوست بگیرید و به شکل خلالی خیلی نازک به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید. ( کمی باریک تر از سیب زمینی سرخ کرده ).

یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس هویج های خلالی را داخل روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند ابتدا در تابه را بگذارید بعد از نرم شدن هویج ها کمی زعفران و شکر به آن بزنید و در انتها رب را به هویج اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود. هر چقدر بیشتر هویج ها را تفت دهید خورش در پایان زیباتر خواهد شد ولی اینکار باعث می شود خواص هویج ها از بین برود.

در ادامه آلو های خورشتی را با دقت بشویید و پس از اینکه گوشت تقریبا پخت هویج و آلو خورشتی را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه    به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.

۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه کنید و چوب دارچین را از خورش خارج کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در پایان اجازه دهید آب خورش کم شود و روغن بیندازد سپس به همراه برنج سرو کنید. برای تزیین خورش هویج می توانید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید. برای این منظور مقداری زرشک و خلال پسته را در مقدار کمی روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس در زمان سرو برای تزیین خورش استفاده کنید.

نکات پخت خورش هویج

در صورتی که منع مصرف گوشت قرمز دارید و می خواهید خورش هویج خود را با گوشت مرغ تهیه کنید کافیست گوشت خورشتی را از مواد لازم حذف کنید و حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ به مواد لازم اضافه کنید. مراحل پخت خورش هویج با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تفاوتی با هم ندارد.

همچنین ببینید



طرز تهیه کله جوش کله جوش یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که با مواد غذایی متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه یکی از ساده ترین غذاها در گذشته …

طرز تهیه خورش مرغ خورش مرغ یکی از غذاهای مجلسی ایرانی است که با دستورها و مواد بسیار متنوعی تهیه می شود. این خورش خوشمزه از خورش های مجلسی محسوب می شود …

طرز تهیه اشکنه اشکنه یکی از انواع غذاهای بسیار قدیمی و اصیل ایرانی است که امروزه شاید در میان نسل جدید خیلی شناخته نشده باشد. اشکنه انواع بسیار متنوعی دارد که از …

خورشت هویج

خورش هویج یکی از انواع خورش های خوشمزه و خاص ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر تبریز می باشد. این خورش خوشمزه را به سلیقه خود می توانید با گوشت قرمز یا گوشت مرغ درست کنید، برای مشاهده آموزش آشپزی ترکی و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش هویج در ادامه با چی شی همراه باشید.

ابتدا پیاز را به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد می کنیم، سپس به همراه مقداری روغن در قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته ایم خوب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود، سپس کمی زردچوبه اضافه کرده و مجددا چند دقیقه دیگر تفت می دهیم.

در این مرحله گوشت خورشتی را به صورت قورمه ای خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. گوشت را چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند، حالا ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت بپزد.

در حین پختن گوشت هویج را به صورت خلالی نازک به صورت کاملا یکدست خرد می کنیم و به صورت جداگانه با روغن تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند. توجه داشته باشید که سرخ کردن زیادی هویج ها باعث می شود خواص هویج از بین برود.

نکته دیگر اینکه حتما هویج ها را قبل از اضافه کردن به قابلمه خورش کمی تفت دهید، زیرا سرخ کردن هویج ها باعث می شود که هنگام اضافه کردن به خورش له نشوند. پس از اینکه هویج ها را سرخ کردیم انهار ار کنار می گذاریم.

در ادامه آلوهای خورشتی را پس از شستشو به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد می خیسانیم. حالا باید صبر کنیم تا گوشت بپزد، پس از اینکه گوشت خورش به طور کامل پخت آلو ها را به همراه هویج های سرخ شده به خورش اضافه می کنیم.

در این مرحله نمک و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیاندازد. ۱۵ دقیقه به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را به خورش اضافه می کنیم. در پایان خورش را به همراه برنج سرو می کنیم.

برای اضافه کردن گوشت مرغ به این خورش به دو صورت می توانید اقدام کنید. روش اول خرد کردن گوشت مرغ به صورت خورشتی و اضافه کردن به خورش مانند دستور بالا و روش دوم سرخ کردن قطعات بزرگ مرغ مثل ران یا سینه که در اواسط پخت می توانید به آن اضافه کنید.



طرز تهیه کله جوش کله جوش یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که با مواد غذایی متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه یکی از ساده ترین غذاها در گذشته …

طرز تهیه خورش مرغ خورش مرغ یکی از غذاهای مجلسی ایرانی است که با دستورها و مواد بسیار متنوعی تهیه می شود. این خورش خوشمزه از خورش های مجلسی محسوب می شود …

طرز تهیه اشکنه اشکنه یکی از انواع غذاهای بسیار قدیمی و اصیل ایرانی است که امروزه شاید در میان نسل جدید خیلی شناخته نشده باشد. اشکنه انواع بسیار متنوعی دارد که از …

خورشت هویج

خورش هویج یکی از انواع خورش های خوشمزه و خاص ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر تبریز می باشد. این خورش خوشمزه را به سلیقه خود می توانید با گوشت قرمز یا گوشت مرغ درست کنید، برای مشاهده آموزش آشپزی ترکی و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش هویج در ادامه با چی شی همراه باشید.

ابتدا پیاز را به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد می کنیم، سپس به همراه مقداری روغن در قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته ایم خوب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود، سپس کمی زردچوبه اضافه کرده و مجددا چند دقیقه دیگر تفت می دهیم.

در این مرحله گوشت خورشتی را به صورت قورمه ای خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. گوشت را چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند، حالا ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت بپزد.

در حین پختن گوشت هویج را به صورت خلالی نازک به صورت کاملا یکدست خرد می کنیم و به صورت جداگانه با روغن تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند. توجه داشته باشید که سرخ کردن زیادی هویج ها باعث می شود خواص هویج از بین برود.

نکته دیگر اینکه حتما هویج ها را قبل از اضافه کردن به قابلمه خورش کمی تفت دهید، زیرا سرخ کردن هویج ها باعث می شود که هنگام اضافه کردن به خورش له نشوند. پس از اینکه هویج ها را سرخ کردیم انهار ار کنار می گذاریم.

در ادامه آلوهای خورشتی را پس از شستشو به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد می خیسانیم. حالا باید صبر کنیم تا گوشت بپزد، پس از اینکه گوشت خورش به طور کامل پخت آلو ها را به همراه هویج های سرخ شده به خورش اضافه می کنیم.

در این مرحله نمک و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیاندازد. ۱۵ دقیقه به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را به خورش اضافه می کنیم. در پایان خورش را به همراه برنج سرو می کنیم.

برای اضافه کردن گوشت مرغ به این خورش به دو صورت می توانید اقدام کنید. روش اول خرد کردن گوشت مرغ به صورت خورشتی و اضافه کردن به خورش مانند دستور بالا و روش دوم سرخ کردن قطعات بزرگ مرغ مثل ران یا سینه که در اواسط پخت می توانید به آن اضافه کنید.

خورشت هویج یکی از انواع خورشت‌های ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نام‌های خورشت هویج ترکی و خورشت هویج تبریزی هم شناخته می‌شود.

خورشت هویج یکی از انواع خورشت‌های ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نام‌های خورشت هویج ترکی و خورشت هویج تبریزی هم شناخته می‌شود.

مواد لازم:

طرز تهیه و دستور پخت:

خورشت هویج

۱. برای تهیه خورش هویج مجلسی ابتدا پیاز را پس از گرفتن پوست و شستشو به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.

۲. پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به اندازه خورشتی ( مانند خورشت قیمه ) خرد کنید.

۳. پس از خرد کردن گوشت آن را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.

۴. در مرحله بعدی باید هویج‌ها را آماده کنید. برای این منظور هویج‌ها را پس از شستشو پوست بگیرید و به شکل خلالی خیلی نازک به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید.

۵. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس هویج‌های خلالی را داخل روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هر چقدر بیشتر هویج‌ها را تفت دهید خورش در پایان زیباتر خواهد شد ولی اینکار باعث می‌شود خواص هویج‌ها از بین برود.

۶. در ادامه آلوهای خورشتی را با دقت بشویید و پس از اینکه گوشت تقریبا پخت هویج و آلو خورشتی را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.

۷. ۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در پایان اجازه دهید آب خورش کم شود و روغن بیندازد سپس به همراه برنج سرو کنید.

۸. برای تزیین خورش هویج می‌توانید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید. برای این منظور مقداری زرشک و خلال پسته را در مقدار کمی روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس در زمان سرو برای تزیین خورش استفاده کنید.

احتمالا وقتی تیتر این گزارش را دیدید تعجب کردید که مگر با گل کلم خورشت هم درست می‌کنند؟ بله…

چاقاله‌بادام دیگر تقریبا رو به تمام‌شدنش است و حالا که دیگر ریز نیست و بزرگ شده، می‌توانیم…

خورشت آلو اسفناج گزینه خوبی است برای وقت‌هایی که نمی‌دانیم چه غذایی درست کنیم. غذای راحت و…

اما واقعا چرا انقدر با خورشت کرفس ناسازگاریم؟ خورشت کرفس خوب و لذیذ نخورده‌ایم یا فوت و فن…

فصل به آمده و در بازار این میوه پاییزی به چشم می‌آید. میوه‌ای که کاربردهای زیادی دارد که مهم‌ترین…

امتیاز دهید


3.7
از

51

خرید آنلاین لوازم قنادی + ارسال رایگان +5 درصد تخفیف، آخرین فرصت خرید در جشواره پاییز ایران کوک شاپ. کد تخفیف 5 درصد : irancookir اینجا کلیک کنید

یکی از جذاب ترین غذاهای محلی بین ما ایرانی ها خورشت گوشت و هویج تبریزی هست. این خورشت خوشمزه که به خورش هویج معروفه، یه ترکیب عالی از طعم های ترش و شیرینه. این خورش بین تبریزی ها هم با هویج تهیه میشه و هم با زردک. ولی چون زردک همیشه در دسترس نیست، تهیه این خورش با هویج مرسوم تر شده. خورش هویج رو با گوشت قرمز، گوشت مرغ و بوقلمون و یا حتی بدون گوشت هم میشه تهیه کرد. پس خیالتون راحت باشه که این خورشت با سلیقه ی همه جور درمیاد.

در این مطلب ما قراره به صورت مرحله به مرحله خورشت هویج رو آماده کنیم. البته روش های مختلفی برای این کار هست. برای همین بعد از تهیه کردنش با هم از فوت و فن خورش هویج صحبت می کنیم. شما هم اگه روش دیگه ای بلد هستین، خوشحال میشیم در قسمت دیدگاه ها اون رو باهامون به اشتراک بذارین. حالا دیگه مواد اولیه رو آماده کنین تا با هم یه خورش هویج مجلسی و خوشمزه تهیه کنیم! بعد از خوندن این مطلب پیشنهاد می کنم به خورشت مرغ، خورشت آلو با گوشت و خورش آلو هم سری بزنین که تقریبا با همین مواد اولیه تهیه میشن.خورشت هویج

 

 

 

آلوها را در یک کاسه آب خیس دهید. سپس پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمه ای با مقداری روغن یا کره سرخ کنید.

 

 

وقتی پیازها سبک شدند، تکه های گوشت را در قابلمه بریزید. پس از تغییر رنگ گوشت ها، زردچوبه، رب گوجه فرنگی، فلفل و ادویه های دلخواه را اضافه کنید و با هم تفت دهید.

 

 

حالا مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا روی گوشت ها را بگیرد. حدودا سه ساعت زمان دهید تا گوشت کاملا پخته شود.

 

 

هویج ها را خلالی برش بزنید یا رنده درشت کنید. در ماهیتابه دیگر هویج ها را با مقداری روغن تفت دهید. در این مرحله از تهیه خورش هویج در صورت تمایل میتوانید کمی زعفران دم کرده به هویج ها اضافه کنید.

 

 

وقتی گوشت خورشت هویج پخته شد، میتوانید هویج ها را به قابلمه خورشت اضافه کنید. سپس آلوهای خیس شده، نمک و زعفران دم کرده را در قابلمه بریزید. اجازه دهید خورشت حدودا نیم ساعت دیگر بپزد.

 

 

در 5 دقیقه ی آخر پخت خورشت باید آبلیمو را اضافه کنید. میتوانید به جای آبلیمو از آبغوره استفاده کنید. سپس خورشت هویج را در ظرف سرو بکشید و با پلو، انواع سالاد و ترشی نوش جان کنید.

 

 

– در صورت تمایل میتوانید به خورش آلو و هویج مقدار کمی دارچین، یک حبه سیر یا پودر سیر، پودر کاری و … هم اضافه کنید.

– خورش هویج با رب انار هم تهیه می شود که برای مواد اولیه گفته شده حدودا 2 قاشق غذاخوری رب انار کافیست.

– زمان پخت این خورشت به زمان آماده شدن گوشت ها و هویج ها بستگی دارد. میتوان گوشت و هویج را از قبل پخت و بعد با مواد دیگر تفت داد. اما توصیه میشود هویج پخته نشود چون طعم خورشت را شیرین می کند. البته این مساله سلیقه ای است. در صورتی که خورشت را شیرین می پسندید میتوانید ده دقیقه ی آخر، کمی شکر هم به آن اضافه کنید.

– خورش هویج با گوشت گوسفندی یا گوساله تهیه می شود. اما این خورش با گوشت بوقلمون و مرغ هم خوشمزه و پرطرفدار است. برای تهیه خورش هویج با مرغ تبریزی دستور تفاوتی ندارد و میتوانید همان مراحل بالا را تکرار کنید. اگر میخواهید این خورش را بدون گوشت آماده کنید، فقط کافیست مراحل مربوط به گوشت را از دستور حذف کنید.

– در تهیه خورشت هویج اگر به آلو خورشتی دسترسی ندارید، میتوانید سرکه، لیموعمانی یا گوجه سبز در آن بریزید. حتما قبل از اضافه کردن لیموعمانی، گوجه سبز، سرکه، آبلیمو و آبغوره میزان ترشی خورش را تست کنید.

– اگر دوست ندارید آلو به همراه خورش هویج تبریزی پخته شود، میتوانید به صورت جداگانه آلوها را با نمک، شکر، دارچین و کمی آب بپزید و در کنار خورش سرو کنید.

– برای طعم دهی بیشتر میتوان گوشت ها و هویج ها را با کمی دارچین تفت داد.خورشت هویج

– خورش هویج با لپه هم تهیه می شود که لپه ها را باید در حین تفت دادن گوشت و پیاز اضافه کنید. به ازای 250 گرم گوشت یک چهارم پیمانه لپه کافی است.

– در صورت تمایل میتوانید پس از تفت دادن هویج، رب گوجه فرنگی را در همان ماهیتابه تفت دهید تا رب خوش رنگ تر و غلیظ تر شود.

 

 

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

مواد لازم و آموزش مرحله به مرحله‌ طرز تهیه‌ خورش هویج تبریزی با گوشت و آلو به همراه نکات مهم برای آماده سازی آن در این مطلب آموزش داده شده است.

به گزارش ایمنا، خورشت هویج از دسته خورشت‌های اصیل ایرانی و دارای مزه خاصی است. علاقه مندان به غذاهای تبریزی می‌توانند در برنامه غذایی خود، خورشت هویج را که همراه با آلو پخته می‌شود قرار دهند. این غذا هم می‌تواند به صورت ترش و ملس و هم شیرین طبخ شود. گوشت بوقلمون و مرغ هم می‌تواند جایگزین مناسبی برای گوشت موجود در این خورشت باشند. این گیاه خوراکی، از خانواده چتریان است. از این گیاه می‌توانیم در سالاد و سوپ نیز استفاده کنیم. در هویج مقدار زیادی کاروتن وجود دارد و رنگ نارنجی این گیاه هم به همین دلیل است.

مرحله اول

خورشت هویج

ابتدا برنج‌ها را پاک کنید تا سنگریزه‌های آن جدا شوند. سپس در ظرفی بریزید و آنها را چند بار با آب سرد بشویید تا کمی از خاک یا گرد موجود شسته شود و چندین بار آب را خالی کرده و دوباره پر کنید. پس از آنکه تیرگی آب موجود در برنج رو به زلالی رفت، ظرف آن را از آب ولرم به همراه دو سوم نمک پر کنید و کنار بگذارید تا چند ساعتی برنج‌ها خیس بخورند.

مرحله دوم

قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا کمی داغ شود. پس از آن پیاز را به همراه روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید. به مواد داخل قابلمه به مقدار لازم ادویه اضافه کنید.

مرحله سوم

پس از آن که مواد به خوبی تفت داده شد باید گوشت را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد آغشته شوند و رنگ گوشت‌ها تغییر کند.

مرحله چهارم

پس از تغییر رنگ گوشت‌های داخل قابلمه، سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید تا گوشت‌ها بپزند.

مرحله پنجم

در این مرحله ابتدا باید هویج‌ها را بشویید. سپس آنها را خلالی خرد کنید تا مانند سیب زمینی خلالی شوند.

مرحله ششم

ماهیتابه را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن به آن اضافه کنید. هویج‌ها را به روغن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا تفت داده شوند.

مرحله هفتم

آلو و هویج‌های تفت داده شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید تا خوب بپزند.

مرحله هشتم

در این مرحله به سراغ پخت برنجتان بروید. قابلمه‌ای بزرگ را از آب پرکنید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. برنج‌های خیس خورده شده را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید. سپس بعد از جوشیدن، نمک را به همراه روغن اضافه کنید تا بجوشد.

مرحله نهم

پس از ده الی پانزده دقیقه جوشیدن برنج‌ها، آنها را درون یک ظرف آبکش، آبکشی کنید. آب سرد را روی برنج بریزید و نمک‌های اضافی برنج‌ها را به این صورت بشویید.

مرحله دهم

برای پخت برنج، قابلمه‌ای را روی حرارت بگذارید و کف آن را کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد علاقه‌تان را کف آن بچینید و برنج را به آرامی به قابلمه اضافه کنید. یک قاشق روغن بریزید و درب قابلمه را با دم کنی ببندید.

مرحله یازدهم

حرارت شعله را کم کنید، شعله پخش کن بگذارید و قابلمه برنج را روی آن قرار دهید تا دم بکشد.

مرحله دوازدهم

پس از دم کشیدن برنج، آن را درون یک دیس بکشید و روی آن را به همراه ترکیب زعفران و برنج تزئین کنید. همچنین درون یک ظرف دیگری خورشت خود را بریزید.

مرحله سیزدهم

در آخرین مرحله پخت خورشت، زعفران را به همراه مقداری شکر و نمک به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید تا با مواد دیگر بجوشد و مخلوط شود. در این هنگام خورشت هویج تبریزی شما آماده سرو است.

تمامی حقوق این سایت برای خبرگزاری ایمنا محفوظ است

برای ورود یا ثبت نام شماره تلفن همراه خود را وارد نمایید.

کلمه عبور خود را وارد نمایید.

لطفا برای تکمیل ثبت نام کد ارسال شده به تلفن همراهتان را وارد نمایید.ارسال مجدد کد

لطفا یکی از آدرس های خود را جهت سفارش غذا انتخاب کنیدخورشت هویج

به نام خدا

سلام به مامی فودی های فعال … و باهوش …

یکی از هیجان انگیز ترین و جذاب ترین خورشت های ما ایرانی ها خورشت هویج هست  که به این خورشت لذیذ خورشت گوشت و هویج تبریزی هم می گویند یک خورشت خوشمزه که از مخلوط شدن طعم های ترش و شیرین درست می شود.

خورشت هویج در بین مردم خوب تبریز هم با زردک تهیه می شود و هم با هویج درست می شود ولی چون زردک در همه فصول در دسترس نمی باشد معمولا با هویج رایج تر است.

خورشت هویج را معمولا با گوشت قرمز درست می کنند ولی با گوشت مرغ و گوشت بوقلمون و یا حتی بدون گوشت هم تهیه می شود پس خیال همه راحت باشه که به ذائقه و سلیقه همه افراد جور در می آید.

 ابتدا آلو ها را شسته و درون ظرف مناسبی ریخته و روی آن ها آب می ریزیم تا خیس بخورند.

پیاز را پوست گرفته شسته و نگینی خرد کرده و درون قابلمه مناسبی می ریزیم سپس روغن مایع را اضافه کرده و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم و تفت می دهیم تا وقتی که پیاز ها نرم شوند.

 

حال گوشت را به تکه های کوچک تری تقسیم کرده و شسته و درون قابلمه حاوی پیاز در حال سرخ شدن اضافه می کنیم و تفت می دهیم وقتی که رنگ تکه های گوشت تغییر کرد نمک و فلفل و زرد چوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و هم می زنیم تا همه مواد با هم مخلوط شوند.

بعد آب جوش را اضافه می کنیم و هم می زنیم وقتی خورشت شروع به جوشیدن کرد درب قابلمه را گذاشته و شعله را ملایم کرده به مدت 3 ساعت زمان لازم است تا گوشت ها کاملا پخته شود.

هویج ها را پوست گرفته و بعد شسته سپس یا با رنده درشت رنده کنید یا به صورت خلالی نازک خرد کنید بعد دورن ظرف مناسبی ریخته و 3 قاشق غذا خوری روغن را اضافه کرده و تفت می دهیم.

زعفران ساییده را درون ظرف درب داری ریخته و نصف استکان آب جوش ریخته و درب ظرف را می گذاریم و آن را روی حرارت سماور گذاشته به مدت 10 دقیقه تا زعفران دم بکشد سپس زعفران دم کرده را به هویج تفت داده اضافه می کنیم و هم می زنیم.

 

وقتی گوشت خورشت هویج کاملا پخته شدند هویج های تفت داده و آلو های خیس خورده را به خورشت اضافه کرده و هم می زنیم تا کاملا مخلوط شوند و می گذاریم 30 دقیقه دیگر بجوشد تا کاملا جا افتاده و روغن بیاندازد.

در 10 دقیقه آخر آبلیمو را اضافه کرده و خورشت هویج را خوب هم می زنیم سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و خورشت هویج را درون ظرف سرو ریخته و با پلو مورد نظر و همراه سالاد و یا انواع ترشی میل کنید.

نوش … جان …

چند نکته:

در مرحله آخر به جای آبلیمو می توانید از آبغوره استفاده کنید که استفاده از هر کدام بستگی به ذائقه شخصی شما دارد.

خورشت هویج را با رب انار هم تهیه می کنند که مقدار استفاده رب انار با رب گوجه فرنگی برابر است.

اگر در تهیه خورشت هویج به آلو خورشتی دسترسی نداشتید می توانید به جای آن از لیمو عمانی و سرکه استفاده کنید.

اگر خورشت هویج را خیلی شیرین دوست داشتید در پایان به جای استفاده از آبلیمو یا آبغوره شکر را اضافه کنید.

در هنگام تهیه خورشت هویج می توانید از ادویه هایی مثل مقداری پودر سیر و پودر دارچین و پودر کاری و … استفاده کنید که همه این ها بستگی به ذائقه شخصی شما دارد.

خورشت هویج را با لپه هم درست می کنند که هنگام اضافه کردن گوشت لپه هم اضافه می شود و مقدار آن به ازای هر 250 گرم گوشت گوسفند یک چهارم پیمانه لپه کافی می باشد.

اگر دوست ندارید آلو ها همراه خورشت هویج پخته شوند می توانید آن ها را در ظرف جداگانه به همراه مقداری نمک و شکر و پودر دارچین و آب بپزید و در پایان در کنار خورشت هویج میل کنید.

 

دستور آشپزی بلدی بنویسی؟؟ میخوای از دستور آشپزی نویسی، پول در بیاری؟؟

** اگر همین غذا یا هر غذای دیگه ایی رو خواستین سفارش بدین، روی لینک های زیر کلیک کنین **

دستتون درد نکنه خیلی مسوولانه که اگر اول دبستان هم باشی و خوب یاد میگیری ممنون

عالی ترین خورشت

بله…

عالی

خورشت هویج

به به

😀

عالی بود

ممنون

برای دریافت رایگان کتاب “غذاهای چربی سوز و غذاهای چربی ساز” در تلگرام، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

برای ورود یا ثبت نام شماره تلفن همراه خود را وارد نمایید.

کلمه عبور خود را وارد نمایید.

لطفا برای تکمیل ثبت نام کد ارسال شده به تلفن همراهتان را وارد نمایید.ارسال مجدد کد

لطفا یکی از آدرس های خود را جهت سفارش غذا انتخاب کنیدخورشت هویج

به نام خدا

سلام به مامی فودی های فعال … و باهوش …

یکی از هیجان انگیز ترین و جذاب ترین خورشت های ما ایرانی ها خورشت هویج هست  که به این خورشت لذیذ خورشت گوشت و هویج تبریزی هم می گویند یک خورشت خوشمزه که از مخلوط شدن طعم های ترش و شیرین درست می شود.

خورشت هویج در بین مردم خوب تبریز هم با زردک تهیه می شود و هم با هویج درست می شود ولی چون زردک در همه فصول در دسترس نمی باشد معمولا با هویج رایج تر است.

خورشت هویج را معمولا با گوشت قرمز درست می کنند ولی با گوشت مرغ و گوشت بوقلمون و یا حتی بدون گوشت هم تهیه می شود پس خیال همه راحت باشه که به ذائقه و سلیقه همه افراد جور در می آید.

 ابتدا آلو ها را شسته و درون ظرف مناسبی ریخته و روی آن ها آب می ریزیم تا خیس بخورند.

پیاز را پوست گرفته شسته و نگینی خرد کرده و درون قابلمه مناسبی می ریزیم سپس روغن مایع را اضافه کرده و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم و تفت می دهیم تا وقتی که پیاز ها نرم شوند.

 

حال گوشت را به تکه های کوچک تری تقسیم کرده و شسته و درون قابلمه حاوی پیاز در حال سرخ شدن اضافه می کنیم و تفت می دهیم وقتی که رنگ تکه های گوشت تغییر کرد نمک و فلفل و زرد چوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و هم می زنیم تا همه مواد با هم مخلوط شوند.

بعد آب جوش را اضافه می کنیم و هم می زنیم وقتی خورشت شروع به جوشیدن کرد درب قابلمه را گذاشته و شعله را ملایم کرده به مدت 3 ساعت زمان لازم است تا گوشت ها کاملا پخته شود.

هویج ها را پوست گرفته و بعد شسته سپس یا با رنده درشت رنده کنید یا به صورت خلالی نازک خرد کنید بعد دورن ظرف مناسبی ریخته و 3 قاشق غذا خوری روغن را اضافه کرده و تفت می دهیم.

زعفران ساییده را درون ظرف درب داری ریخته و نصف استکان آب جوش ریخته و درب ظرف را می گذاریم و آن را روی حرارت سماور گذاشته به مدت 10 دقیقه تا زعفران دم بکشد سپس زعفران دم کرده را به هویج تفت داده اضافه می کنیم و هم می زنیم.

 

وقتی گوشت خورشت هویج کاملا پخته شدند هویج های تفت داده و آلو های خیس خورده را به خورشت اضافه کرده و هم می زنیم تا کاملا مخلوط شوند و می گذاریم 30 دقیقه دیگر بجوشد تا کاملا جا افتاده و روغن بیاندازد.

در 10 دقیقه آخر آبلیمو را اضافه کرده و خورشت هویج را خوب هم می زنیم سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و خورشت هویج را درون ظرف سرو ریخته و با پلو مورد نظر و همراه سالاد و یا انواع ترشی میل کنید.

نوش … جان …

چند نکته:

در مرحله آخر به جای آبلیمو می توانید از آبغوره استفاده کنید که استفاده از هر کدام بستگی به ذائقه شخصی شما دارد.

خورشت هویج را با رب انار هم تهیه می کنند که مقدار استفاده رب انار با رب گوجه فرنگی برابر است.

اگر در تهیه خورشت هویج به آلو خورشتی دسترسی نداشتید می توانید به جای آن از لیمو عمانی و سرکه استفاده کنید.

اگر خورشت هویج را خیلی شیرین دوست داشتید در پایان به جای استفاده از آبلیمو یا آبغوره شکر را اضافه کنید.

در هنگام تهیه خورشت هویج می توانید از ادویه هایی مثل مقداری پودر سیر و پودر دارچین و پودر کاری و … استفاده کنید که همه این ها بستگی به ذائقه شخصی شما دارد.

خورشت هویج را با لپه هم درست می کنند که هنگام اضافه کردن گوشت لپه هم اضافه می شود و مقدار آن به ازای هر 250 گرم گوشت گوسفند یک چهارم پیمانه لپه کافی می باشد.

اگر دوست ندارید آلو ها همراه خورشت هویج پخته شوند می توانید آن ها را در ظرف جداگانه به همراه مقداری نمک و شکر و پودر دارچین و آب بپزید و در پایان در کنار خورشت هویج میل کنید.

 

دستور آشپزی بلدی بنویسی؟؟ میخوای از دستور آشپزی نویسی، پول در بیاری؟؟

** اگر همین غذا یا هر غذای دیگه ایی رو خواستین سفارش بدین، روی لینک های زیر کلیک کنین **

دستتون درد نکنه خیلی مسوولانه که اگر اول دبستان هم باشی و خوب یاد میگیری ممنون

عالی ترین خورشت

بله…

عالی

خورشت هویج

به به

😀

عالی بود

ممنون

برای دریافت رایگان کتاب “غذاهای چربی سوز و غذاهای چربی ساز” در تلگرام، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

 

 هویج را به صورت خلالی خرد کنید و یا با رنده درشت رنده کنید به طوری که خلال ها ظریف باشند.

سپس هویج را به همراه مقداری آب ، مرغ یا گوشت پخته شده ، آلوچه ها و کمی نمک در قابلمه ریخته و درب قابلمه را ببندید  و روی حرارت متوسط  قرار دهید تا بپزند.

بعد از کمی پخته شدن خورش آن را هم بزنید و و شعله را کم کم کنید. 

در حین پخت خورش ، ادویه ها  و آبلیمو را به اندازه دلخواه به آن اضافه کنید .خورشت هویج

بعد از اینکه خورشت به روغن افتاد گوجه فرنگی ها را خرد کنید و به خورشت اضافه کنید.

برای طعم بهتر میتوانید زعفران هم به آن اضافه کنید. وقتی خورشت جا افتاد و آبش کشیده شد آن را از روی حرارت بردارید.

جای آب میتوانید از عصاره گوشت هم استفاده کنید.

خورش هویج با مرغ جزو انواع خورش میباشد زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 20دقیقه میباشد . خورش هویج با مرغ را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید . همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .


14:48
Downloads-icon


رولت تخم مرغ سبک خوشمزهDownloads-icon


14:48
Downloads-icon


رولت تخم مرغ سبک خوشمزهDownloads-icon
نی نی سایت

خورشت هویج
خورشت هویج

بیشتر بخوانید!  شاهین مفصل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *