
صفحهها برای ویرایشگران خارجشده از سامانه بیشتر بدانید
استانبول (به ترکی استانبولی: İstanbul) (نام پیشین: قسطنطنیه عربیشدهٔ کُنستانتینوپول، بهمعنای شهر کنستانتین) بزرگترین و پرجمعیتترین شهر در کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن کشور است. جمعیت این شهر در آمار سال ۲۰۱۸ حدود ۱۵٬۰۶۷٬۷۲۴ نفر گزارش شدهاست. استانبول بزرگترین کلانشهر اروپا و سومین کلانشهر بزرگ خاورمیانه پس از قاهره و تهران محسوب میشود.[۸][۹] این شهر در کنار تنگه بسفر، دریای مرمره و دریای سیاه قرار دارد. تنگه بسفر دو قارهٔ آسیا و اروپا را از یکدیگر جدا میکند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قارهٔ جهان گسترده شدهاست. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است.
این کلانشهر به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا در سال ۲۰۱۰ انتخاب شد. همچنین از لحاظ تعداد گردشگران خارجی سومین شهر توریستی جهان در ۲۰۱۰ بهشمار میرفت.
بسیاری از کشورها از جمله ایران در این شهر دارای کنسولگری هستند.
استانبول یادگار دوران امپراتوری روم و بعد از آن امپراتوری عثمانی است و آثار برجسته ای از ان دوران به جا مانده مانند مسجد ایاصوفیه (کلیسای بزرگ ارتدکس شرقی که در دوران ژوستینین امپراتور روم ساخته شد و سپس در زمان عثمانی تبدیل به مسجد شد و پس از روی کار آمدن جمهوری ترکیه به موزه تبدیل شد و مجدداً در سال ۲۰۲۰ به مسجد تغییر کاربری داد) و مسجد سلطان احمد که شاهکار معماری اسلامی و عثمانی است.
استانبول
پس از آنکه کنستانتین کبیر این شهر را به عنوان پایتخت جدید شرقی امپراتوری روم برگزید، این شهر نزد مردم به کنستانتینوپل به معنای «شهر کنستانتین» معروف گشت. اگرچه کنستانتین سعی کرد نام Nea Roma به معنای «رم جدید» را بر آن نهد، اما این نام نزد مردم مقبول نشد و فراگیر نگشت. مسلمانان که از قدیم با رومیان مراوده داشتند، این شهر را قسطنطنیه یا قسطنطینیه نامیدند. نام دیگر شهر استانبول بود که از عبارت یونانی εἰς τὴν Πόλιν (با تلفظ ایستیم بولین) به معنای «به سوی شهر» گرفته شده بود. در سال ۱۷۷۰ میلادی سلطان مصطفی سوم با ضرب سکههایی که روی آن نام اسلامبول (اسلامشهر) نقش بسته بود، تلاش کرد این نام را فراگیر کند. در دورهٔ جمهوریت و از روز ۲۸ مارس سال ۱۹۳۰ ادارهٔ پست ترکیه از تمامی کشورهای جهان خواست تا در مکاتبات خود از نام استانبول استفاده کنند.
اولین نشانههای سکونت انسان در استانبول متعلق به عصر مفرغ است نشانههایی از سکونت انسان عهد مفرغ در فکرتپه واقع در بخش آسیایی استانبول پیدا شدهاست. همچنین نشانههایی از سکونت فنیقیها در کادیکوی موجود است.
مستعمره نشینهای یونانی مگارا در سال ۶۶۷ قبل از میلاد این شهر را بنا نهادند و به افتخار پادشاه خود بیزانس نام آن را بیزانتیوم نهادند. در زمان جنگهای میان امپراتوری هخامنشی ایرانیان به رهبری داریوش بزرگ در خلال جنگهایشان با یونانیان شهر بیزانس را به تصرف خود درآوردند که تا پایان زمان سلطنت اردشیر درازدست همچنان در اختیار ایرانیان باقیماند و ایرانیان تا سال ۱۹۶ که امپراتوری روم بر این شهر تسلط یافت، بر بیزانس حکومت میکردند.
در سال ۱۹۶ میلادی رومیان بر بیزانس مسلط شده و شهر رو به خرابی نهاد به خصوص آنکه رومیان پایتخت جدید خود را به نیکومدیا (کوجالی کنونی) منتقل نموده بودند. در این سالها گروههای بزرگی از رومیان به بیزانس (استانبول فعلی) مهاجرت کردند. موقعیت سوقالجیشی بیزانس امپراتور کنستانتین بزرگ را واداشت تا در سال ۳۳۰ رم جدید را در محل بیزانتیوم به عنوان پایتخت امپراتوری روم شرقی بنا نهد که پس از مرگ وی این شهر قسطنطنیه یا کنستانتینوپولیس نامیده شد و نام روم جدید به فراموشی سپرده شد.
در ۲۹ ماه مه سال ۱۴۵۳ سلطان محمد دوم فاتح بعد از ۵۳ روز محاصره در حالی وارد قسطنطنیه شد که
توپ او یک حفره بسیار عظیم و بزرگی را در دیوارهای قسطنطنیه ایجاد کرد. محل این حفره امروزه به توپکاپی (دروازه توپ) معروف است. سلطان محمد فاتح پس از فتح استانبول آن را به عنوان سومین پایتخت امپراتوری عثمانی اعلام نمود.
پس از فتح استانبول سلطان محمد فاتح کاخ توپکاپی و بازار استانبول را بنا مینهد و مدارس، حمامها و بناهای زیادی در شهر ایجاد میکند. نقش معمار سینان در خلق آثار معماری این دوره برجسته بودهاست.
زمانی که جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۳ تشکیل شد پایتخت آن از استانبول به آنکارا تغییر پیدا کرد. اما استانبول محوریت خود به عنوان مرکز تجاری، صنعتی ترکیه را حفظ نمود و هماکنون نیز بزرگترین شهر ترکیه میباشد.
استانبول در ساحل دریای مرمره قرار دارد و تنگه بسفر که این دریا را به دریای سیاه متصل میکند، از وسط این شهر میگذرد. بخش غربی شهر در قاره اروپا (شبه جزیره تراکیه) و بخش شرقی آن در آسیا (شبه جزیره آناتولی) واقع است. وسعت شهر استانبول ۱۵۳۹ کیلومترمربع است.
استانبول نزدیک گسل آناتولی شمالی واقع شدهاست این گسل از شبه جزیره آناتولی تا دریای مرمره ادامه دارد. دو صفحه از طبقات زمینشناسی، آفریقا و اروپا-آسیا به یکدیگر فشار میآورند این خط مرزی مسئول چند لرزش و لغزش مهلک در تاریخ معاصر بودهاست. در سال ۱۵۰۹ زمین لرزهای مهیب موجب ایجاد سونامی شد و دیوارهای ساحلی شهر را تخریب و بیش از ۱۰۰ مسجد را ویران نمود و موجب کشته شدن ۱۰۰۰۰ نفر شد. در سال ۱۷۶۶ مسجد ایوب کاملاً تخریب گشت. در سال ۱۸۹۴ لرزش بسیاری از قسمتهای بازار بزرگ استانبول را نابود کرد. یک لرزش در ماه اوت سال ۱۹۹۹ در کوجاالی در ۱۰۰ کیلومتری شرق استانبول موجب مرگ، ۱۸۰۰۰ نفر شد.
تابستانهای گرم و مرطوب و زمستانهای سرد، بارانی و برفی ویژگی آب و هوای استانبول است. میزان بارش سالیانه استانبول بهطور میانگین ۸۷۰ میلیمتر است. میزان رطوبت نیز اغلب زیاد است.
بهطور متوسط بیشترین درجه حرارت در طول ماههای مختلف زمستان بین ۷ درجه تا ۹ درجه سلسیوس است. بارش برف در استانبول برای یک یا دو هفته در طول فصل زمستان عادی است؛ اما یکی از این بارشها میتواند سنگین باشد. غالباً این بارش در بین ماههای دسامبر و مارس رخ میدهد.
در ماههای تابستان از ژوئن تا انتهای سپتامبر بهطور میانگین درجه حرارت روزها از ۲۸ سلسیوس شروع میشود. گرمترین ماه، ژوئیه با متوسط درجه حرارت ۲۳٫۲ درجه سلسیوس و سردترین ماه، ژانویه با متوسط درجه حرارت ۵٫۴ درجه سلسیوس است. بالاترین درجه حرارت ثبت شده در استانبول ۴۰٫۵ درجه سلسیوس در اوت سال ۲۰۰۰ و پائینترین درجه حرارت -۱۶٫۱ درجه سلسیوس در فوریه سال ۱۹۲۷ بودهاست.
این شهر تا حدودی بادخیز است و بهطور متوسط (میانگین) سرعت بادی حدود ۱۷ کیلومتر در ساعت دارد. تابستان خشکترین فصل است، هر چند تابستانها هم بارش باران وجود دارد.
نواحی استانبول به ۳ قسمت اصلی تقسیم میشود:
افزایش رشد اداره و ساختمانهای مسکونی بهطور غالب در مناطق شمالی سمت اروپایی متمرکز گشتهاست و بخصوص در زمینه تجارت و مراکز خرید ماسلاک (Maslak)، لِوَنت (Levent) و اِتیلَر (Etiler) که بین پل بُسفُر (Boğaziçi Köprüsü) و پل سلطان محمد فاتح (Fatih Sultan Mehmet Köprüsü) قرار گرفتهاند، شهرت خاصی دارند.
فعالیت فرهنگی، جهانگردی و تجارت و بازرگانی به اهمیت زندگی در شهر ادامه خواهند داد. در حالیکه، رشد جمعیت، ترافیک، جلوگیری از تخریب خانه سازی، تجدید و نوسازی تاریخی ساختمانها و عمارات و طراحی کردن یک جاده حمل و نقلی سوم به بوسفروس بهطور ممتد، به وجود خواهد آمد. زندگی روزانه در استانبول رنگارنگ و در حال جنبش و ادامهاست همراه با دقت بسیار در نگهداری روم، روم شرقی و عمارتهای ترکی. استانبول اغلب اوقات مرکز و پایتخت ترکیه در مواقع تجارت، پذیرایی، سرگرمی، فرهنگی، آموزشی، خرید، جهانگردی و هنری بهشمار میآید. بیش از نیمی از جمعیت در قسمت اروپایی زندگی و کار میکنند. گروه بزرگی از مردم در مناطق مسکونی، قسمت آناتولیایی زندگی میکنند و از پلها و گذرگاهها برای رفتن به کار در شهر استفاده میکنند.
استانبول در دورههای اجتماعی، فرهنگی و فعالیتهای تجارتی و بازرگانی قوی آن بهطور زیادی افزایش تنوع و رنگ دارد. در امتداد رستورانهای ترک، خاوردور و روشهای پخت (خوراکها) در حال رشد میباشد در کنار بسیاری از گروهها به صورت جدید رستورانهایی افتتاح شدهاند. در صورتیکه ستارههای مشهور دنیای موسیقی پاپ ورزشگاهها را از جمعیت پر میکردند، فعالیتهایی مثل اُپرا، رقص ورزشی و هنری باله و تئاتر در سراسر سال ادامه داشت.
در طول فستیوالهای فصلی ارکسترهای مشهور دنیا، آوازهای دسته جمعی و گروهی، کنسرتها و اثرات جاز در بیشتر مواقع میتوانند در یک خانه کامل هم اجرا شوند. نمایشها در گروهی از مکانها مانند بخشهای تاریخی مانند حاجی ایرن، برج روملی حصاری، یدیکول، حیاط محله توپ خانه و پارک گلانه به خوبی مرکز فرهنگی آتاترک، سالن کنسرت جمال رشید ری و سالنهای مدرن و جدید تئاتر و دیگر فضاهای آزاد برگزار میشود. برای مواردی مثل زندگی شبانه، تعدادی از باشگاههای ورزشی، دیسکوها، بارها (مشروب فروشیها)، چادرهای صحرایی، نمایشگاهها و رستورانها با موزیک همراه هستند. تعداد کلوپها رستورانها و دیکسوها افزایش یافته و به محلهای فضای باز در تابستان منتقل میشوند.
خانههای سنتی که یالی (Yalı)نامیده میشوند را میتوان در طول تورهای قایقسواری بوسفروس مشاهده کرد. زیر ساختهای شهرنشینی دایماً در حال تغییر و تحول است. ساختمانهای سنتی عثمانی از چوب ساخته شده بودند. در دهههای پیشین تعداد زیادی از ساختارهای بلند در نزدیک شهر ساخته شده بودند که این عمل رشد سریع جمعیت را منجر شد. با محاصره شدن شهرها مردم به استانبول به عنوان شهری با سرعت رشد سریع جذب شدند. موفقیت و پیروزیهای زیر ساختاری تا اواسط سال ۱۹۹۰ شامل تجزیه و تحلیل مشکل فضولات بهبود شرایط ترافیک و بهبود کیفیت هوا با توجه افزایش استفاده از گاز طبیعی میباشد. علیرغم، بوجودآمدن آلودگی هوا و آب توسط تعداد زیادی از کارخانهها، وسایل نقلیه موتوری و خانوادههای خصوصی، آلودگی هوا توسط ترافیک به نگرانی جمعیت استانبول اضافه میکند. بیماریهای چون برونشیت و آسم بهطور معمول در میان ساکنین مناطق بزرگتر و وسیعتر شهر کمتر مشاهده میشود زیرا که تراکم جمعیت در نزدیکی این مناطق کمتر است.
بیشتر مکانهای عمومی برای شنا کردن در شهر در باکرکوی (Bakırköy)، کوچوک چِکمِجه (Küçükçekmece) ساریَر (sarıyer) و تنگه بوآز (Boğaz) یا جزایر استانبول میباشند. در بیرون شهر جزایر پرنس (Prens Adaları) دریای مرمر، سیلیوری (Silivri) و توزلا (Tuzla) مانند کیلیوس و شیله (Şile)در دریای سیاه وجود دارد. جزایر پرَنس (Prens Adaları) گروهی از جزایر دریای مرمر، جنوب کارتال (Kartal)پَندیک (Pendik) هستند. کاج و سبک نئوکلاسیک کاج سنگی (چوبی) و هنر عصر جدید روش عمارتهای بزرگ تابستانی عصر عثمانی از قرنهای نوزدهم و بیستم، کالسکههای اسبی (وسایل نقلیه موتوری مجاز نبودند) و رستورانهای ماهی یک هدف عمومی را تشکیل میدهند. آنها میتوانند توسط معبر قایقها و معبرهای پر سرعت دنیز اوتوبوسو از امینونو و کارتال برسند. ۹ جزیره، در ۴ منطقه قرار گرفتهاست. سیله یک منطقه و پناهگاه ساحلی ساخته شده و مشهور ترکیه در دریای سیاه، در ۵۰ کیلومتری استانبول است. کیلیوس یک پناهگاه ساحلی آرام است که از درب شمالی اروپایی بوسفروس در دریای سیاه دور نیست. محل خوبی برای شنا کردن است و در سالهای گذشته در میان ساکنین استانبول به عنوان مکانی برای گردش عمومی بودهاست. کیلیوس یک پارک ساحلی همراه با رستورانها (ماهی) میباشد.
مجله «نیوزویک» اخیراً استانبول را شهر متصلکننده اروپا نامیدهاست.
بعد از چند دهه از سعی در رسیدن شرقی، افتخارات استانبول در کشف مجدد از یک شناخت مدرن و جدید بود، قسمت اروپایی آن از سردترین شهرها در دنیا بودهاست. زیباییهای زیادی وجود دارد، هنوزه شهر هوای ابری همراه با بازارها، کلیساهای روم شرقی و عمارات عثمانی را دارا میباشد. استانبول دارای مراکز خرید متعددی میباشد. یکی از این بازارهای بسیار قدیمی، بازار بزرگ استانبول میباشد که در سال ۱۴۶۱ ساخته شدهاست و در میان بزرگترین و قدیمیترین بازارهای جهانی جای دارد. بازار محمد پاشا نیز بازار روباز بزرگی بین بازار بزرگ و بازار مصری است که از سال ۱۶۶۰ بازار بزرگ ادویه استانبول میباشد.
علاوه بر این مراکز خرید سنتی، مراکز خرید بزرگ و مدرنی نیز در استانبول ساخته شدهاند، به عنوان مثال مرکز خرید جواهر که در سال ۲۰۰۵ و در منطقه شیشلی افتتاح شدهاست. در خیابانها و کوچه پس کوچههای استانبول نیز انواع رستورانها و کافهها برای هر سلیقه ای وجود دارد. اکثر رستورانهایی که در آنها غذاهای بینالمللی سرو میکنند در مناطق بی اغلو، بشیکتاش، شیشلی و کادیکوی قرار دارند.
یکی از معروفترین خیابانهای استانبول، خیابان استقلال ISTIKLAL میباشد که در قسمت جنوبی میدان تکسیم قرار گرفتهاست و در آن انواع فروشگاهها با برندهای بینالمللی و ترک، رستورانها و کلابهای متنوعی وجود دارد و یکی از تفریحات گردشگران در استانبول، قدم زدن در این خیابان و صرف غذا و نوشیدنی در رستورانها و کافههای آن میباشد.
ریشه شهرنشینی استانبول توسط بسیاری از جوامع شکل گرفتهاست. اغلب جمعیت استانبول را ترکان استانبولی و بیشتر مذهب جمعیت اسلام است.[۱۰] اقلیتهای مذهبی عبارتاند از کلیسای مسیحیان شرقی ارتدکس، کلیسای وابسته به پاپ ارمنیان مسیحی (ارامنه) و یهودیان سفاردی در دهکدههای کوچک استانبول، ارمنیان، یهودیان و یونیان ساکن هستند.
در برخی از قسمتها مانند کوزگونجوک یک کلیسای ارمنیان بعد از یک کنیسه یهودیان وجود دارد و در بخشهای دیگر جاده یک کلیسای ارتدکس یونان در نزدیکی یک مسجد به چشم میخورد. جایگاه رئیس قسطنطنیه، رهبر روحانی و معنوی کلیسای ارتدکس قسطنطنیه در استانبول است. همچنین براساس آن جا، اسقف اعظم جامعه ترکیه (کلیسای شرقی ارتدکس)، یک اسقف اعظم کلیسای ارمنیان وابسته به پاپ و ترکیه بزرگ در آن جا یعنی استانبول میباشد.
شهر به صورت سنتی، جایگاه رئیس جهانی است، برای بیشتر کلیساهای ارتدکس و اسقف اعظم ارامنه مانند اسقف اعظم جامعه ارتدکس ترکیه همینطور است. اقلیتهای یونانی و ارمنی بعد از تغییرات جنگ جهانی اول که به تبعیض و تفرقه و سرکوب دایمی منجر گردید هنوز در استانبول زندگی میکنند. در سال ۱۹۴۲ یک مالیات ویژه تعیین شده بود. در سال ۱۹۶۴ تمام یونانیها (در حدود ۰۰۰/۱۰۰ نفر) بدون شهروند شدن ترکیه از ترکیه برگردانده شدند. امروزه بیشتر یونانیهای ترکی و ارامنه در استانبول یا در نزدیکی استانبول زندگی میکنند.
جمعیت شهرهای بزرگی در طول ۲۵ سال بین سالهای ۱۹۸۰ و ۲۰۰۵ بیشتر از ۳ برابر شدهاست. ۶۵ درصد از تمام استانبولیها در بخش اروپایی و نزدیک به ۳۵ درصد در بخش آسیایی زندگی میکنند.
در سال ۱۹۱۴ افزایش جمعیت با تکان و لرزش بیش از ۵۰ درصدی با توجه به مطالعات برآورده شدهاست. تعداد زیادی از سال ۱۹۲۷ تا سال ۲۰۰۰ مورد سرشماری و آمار قرار گرفتهاند. تعداد زیادی از سال ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ براساس محاسبات پیشبینی شدهاند. جمعیت استانبول بین سالهای ۱۹۸۰ و ۱۹۸۵ به ۲ برابر رسید.
اکثریت قریب به اتفاق مردم در سراسر ترکیه و در استانبول، مسلمان، و بهطور خاص اهل سنت هستند. بسیاری از سنیها به دنبال مکتب حنفی از تفکر اسلامی هستند، اگر چه حدود ۱۵ درصد از اهل سنت ترکیه به ویژه کردهای شرق فرات از فقه شافعی پیروی میکنند. بزرگترین مذهب غیر سنی مسلمان ترکیه علویان با بیش از ۷٬۵ میلیون نفر جمعیت در ترکیه هستند که یک سوم از همه علویان ترکیه در استانبول زندگی میکنند.[۱۱]
شهر تاریخی استانبول مساجد باشکوهی را در دل خود جا دادهاست که ساختار آنها باورها و معماری دورههای مختلف تاریخی را که بر این شهر حکومت میکردند، به نمایش میگذارند.
تقریباً تمام مساجد سلطنتی استانبول که به فرمان سلطانها در دورهٔ حکومت عثمانی ساخته شدهاند معماری مشترکی دارند و شامل گنبد، محراب، مناره و حیاط هستند و همچنین مجموعهٔ مسجد که آن را کلیه مینامند. کلیهها شامل مرکزی برای مداوای بیماران بودند که آن را «دارالشفا» مینامیدند و همچنین حمام عمومی، کاروانسرا، مطبخ، مدرسه و دارالقرآن. این مراکز به اقتضای نیازهای مذهبی و فرهنگی شکل گرفته بودند.
مسجد سلیمانیه، مسجد آبی و مسجد جدید از جمله مساجد زیبای این شهر توریست پسند هستند که هر ساله با استقبال گستردهٔ گردشگران روبهرو میشوند.
ایاصوفیه در سال ۳۶۰ به عنوان کلیسای بزرگ ساخته شد و در طی سالها دستخوش تغییراتی شد تا در تاریخ ۱۴۵۳ به دستور سلطان عثمانی به مسجد تبدیل و تا تاریخ ۱۹۳۱ مسجد باقی ماند. در سال ۱۹۳۱ به دلیل معماری غنی و تاریخی و تاریخ نهفته در بنا، ایاصوفیه به دستور آتاتورک به موزه تبدیل شد.
همانطور که از نام آن برمیآید مسجد سلیمانیه به دستور سلطان سلیمان معروف به سلیمان محتشم و به دست معمار سلطنتی نامدار «معمار سینان» بنا شد. این مسجد بین سالهای ۱۵۵۰ تا ۱۵۵۷ میلادی بنا شد و هنوز هم قسمتهای زیادی از مجموعهٔ آن سالم ماندهاند و بخشهایی مثل حمام ترکی سلیمانیه قابل استفاده هستند.
از قسمتهای خاص این مسجد که برای گردشگران جذابیت بالایی دارد قبرستان مسجد است که مقبرهٔ سلطان سلیمان و همسرش خرم سلطان در آن قرار دارد. این مسجد روی تپهٔ سوم از هفت تپهٔ استانبول بنا شده و دید زیبایی از شهر را به گردشگران میدهد.
مسجدی زیباست که در قرن ۱۸ ام توسط آقا محمود، داماد وزیر بزرگ ابراهیم پاشا، تنها کمی آنطرف تر از پل بسفر بنا شد.
مسجد سلطان احمد که آن را به نام مسجد آبی میشناسند یکی از زیباترین مسجدهای استانبول است که در فصلهای پر گردشگر، گردشگران برای بازدید از آن در صفهای طولانی منتظر میمانند. مسجد آبی ترکیبی از عناصر معماری دورهٔ بیزانس و عثمانی را به نمایش میگذارد و نورپردازی خیرهکنندهٔ آن در شب این مسجد را یکی از سوژههای پر طرفدار برای عکاسی میکند. مسجد سلطان احمد پس از گذشت سالها یک مسجد فعال است و برای عبادت مورد استفاد قرار میگیرد. از شاخصههای این مسجد گنبد بزرگ به ارتفاع ۴۵ متر آن است که به انضمام ۴ منارهٔ آن نمای زیبایی میسازد. کاشیکاریهای هنرمندانه، خوشنویسیهای داخل گنبد و نقاشیهای مسجد آبی بسیار معروف هستند.
استانبول
مسجد جدید علیرغم نامی که دارد مسجدی ۴۰۰ ساله است که به دستور صفیه والده سلطان، مادر سلطان محمد سوم ساخت آن آغاز شد اما اتمام و تکمیل بنای مسجد تا ۶ والده سلطان دیگر به درازا کشید.
این مسجد میزبان ۶۶ گنبد بزرگ و کوچک است و در قسمت شاخ طلایی استانبول قرار دارد.
این مسجد در بین سالهای ۱۵۶۱ الی ۱۵۶۳ به وسیله ثروت وقفی خود رستم پاشا ساخته شد. این مسجد نمونهای مهم و شناخته شده از سرامیک کاری ایزنیک در استانبول میباشد و در واقع سرامیک کاری ایزنیک امضای معماری و تزئین عثمانی و بازگوی سیاست، تاریخ و داستانهای دوره سلاطین عثمانی است.
استانبول همیشه مرکز زندگی اقتصادی کشور بودهاست که این به خاطر موقعیت اتصالی بینالمللی راههای مرزی زمینی و دریایی میباشد. آن تقریباً ۲۰ درصد از کار صنعتی ترکیه و ۳۸ درصد از فضای کاری صنعتی ترکیه را شامل میشود. بهعلاوه ۵۵ درصد از تولیدات شهر ترکیه از تجارت و دادوستد و ۴۵ درصد از دادوستد کشور از عمده فروشی و ۲/۲۱ درصد تولیدات ترکیه از فراوردههای انبوه ملی بدست میآید. ۴۰ درصد از مالیاتهای جمعآوری شده در ترکیه و ۵/۲۷ درصد از محصولات ملی ترکیهاست. تا سال ۱۹۸۰، تولید ناخالص ملی (GDP) استانبول بهطور میانگین در یک سال ۵ درصد رشد داشتهاست.
دراواخر دهه سال ۱۹۹۰ اقتصاد ترکیه و استانبول بهطور خاص دچار دو شوک مهم و اساسی شد. اول، بحران اقتصادی آسیایی بین ژوئیه ۱۹۹۷ و شروع سال ۱۹۹۸، بحران روسیه بین اوت ۱۹۹۸ و اواسط ۱۹۹۹ اثرات منفی در تمام قسمتهای اقتصادی داشت به خصوص در میان صادرات، بر این اساس، یک شکلگیری جدید و مجدد اقتصادی استانبول در شروع و اواسط ۱۹۹۹ مشاهده شد.
زمین لرزهای که مرکز آن در کجااِلی (Kocaeli) بود در ۱۷ اوت ۱۹۹۹، با دومین شوک بزرگ اقتصادی برای شهر از شرق بعد از بحران موجود در روسیه ترکیب شد.
بخشی از کاهش نیروی انسانی و سرمایه به علت بلای طبیعی، یک کاهش در GDP حدوداً ۲ درصدی بودهاست. با وجود این رکود اقتصادی، اقتصاد استانبول در سالهای اخیر بهبودی یافتهاست. امروزه استانبول مرکز صنعتی ترکیهاست. بسیاری از نقشهها و طرحهای تولیدی اصلی در شهر متمرکز شدهاست. استانبول و ایالات اطراف آن کتان، میوه، روغن زیتون، ابریشم و تنباکو تولید میکنند. فراوردههای غذایی، تولید منسوجات، محصولات روغنی، مواد لاستیکی و فلزی، چرم، مواد شیمیایی، الکترونیکی، شیشهای، ماشینی، کاغذ و محصولات کاغذی و نوشیدنیهای الکلی از تولیدات صنعتی مهم شهر میباشند.
چشمانداز اصلی دیگر از اقتصاد استانبول (Tourism) گردشگری و جهانگردی است. هزاران هتل و صنعتهای دیگر مرتبط با جهانگردی در استانبول وجود دارد که به گردشگران و بازدیدکنندگان بهطور حرفهای خدمت میکنند.
کفاف صابونهای میوهای ویتامینه ترکیه شهرتی جهانی دارند.
شهر استانبول شاهراه ارتباطی بین نواحی مختلف دنیا است و جادههای بینالمللی فراوانی از آن عبور میکند.
ایستگاه سیرکِجی (Sirkeci)، آخرین توقف گاه یا ایستگاه برای تمام راهآهنها در سمت اروپایی است. فقط یک مسافت طولانی روزانه پیموده میشود (به بخارست). دورتر از بوسفروس در ایستگاه حیدرپاشا راهها چندین برابر در طی روز به آنکارا سفر میکنند و کمتر از مقصدهای دیگری در آناتولیا عبور میکنند. در حال حاضر ۲ ایستگاه وجود دارد که توسط گذرگاه بوسفروس متصل میشود. پروژه مارمارای سرانجام به سیستم ریلی با یک ایستگاه تبادلکننده متصل خواهد شد که همچنین با سیستم مترو هم در ارتباط خواهد بود.
E5, E۹۰ و آزادراه حمل و نقل و ترانزیت اروپایی (TEM) سه جاده اصلی هستند که از مرز اروپایی به ترکیه و از قسمت مرز درونشهری به شرق میرسد. آزادراه ویژه نزدیک استانبول به خوبی گسترش یافتهاست و بهطور دائم در حال گسترش و توسعه یافتن است. آزادراه به آنکارا و ادرینه میرسد. همچنین ۲ شاهراه دور شهر وجود دارد. قدیمی تر آن E۵ نامیده میشود که اغلب اوقات برای ترافیک درون شهر مورد استفاده قرار میگیرد، در صورتیکه اخیراً بیشتر TEM بزرگراهی است که اغلب توسط ترافیک درونشهری یا بین قارهای استفاده میشود.
پل بسفر و پل سلطان محمد فاتح نسبتاً (بهطور نسبی)، برای این ۲ بزرگراه، گذرگاه تنگه بوسفروس را فراهم میکنند.
استانبول ۲ فرودگاه بینالمللی دارد: بزرگترین فرودگاه، فرودگاه بینالمللی آتاترک در یِاشیل کوی، ۲۴ کیلومتری مرکز شهر میباشد که در قسمت اروپایی شهر واقع شدهاست. فرودگاه قطعه آسیایی استانبول، فرودگاه بینالمللی صبیحه گوکچن در ۲۰ کیلومتری شرقی از طرف آسیایی و ۴۵ کیلومتری شرقی اروپایی مرکز شهر قرار گرفتهاست.
فرودگاه جدید استانبول در حال ساخت در منطقه آرناووت کوی (Arnavutköy) در قسمت اروپایی استانبول و نزدیک به ساحل دریای سیاه قرار دارد. فرودگاه جدید برنامهریزی شدهاست که به عنوان بزرگترین فرودگاه در جهان با ۱۵۰ میلیون ظرفیت مسافر سالانه در اکتبر ۲۰۱۸ شروع به کار کند. در مرحله توسعه آینده این فرودگاه ارتقا ظرفیت برای رسیدگی به ۲۰۰ میلیون مسافر سالانه در نظر گرفته شدهاست.[۱۲]
متروی استانبول در سال ۱۹۸۹ تأسیس شده و هماکنون دارای ۹ خط و ۷۳ ایستگاه میباشد. همچنین متروی قدیمی و کوچک استانبول با نام تونل در سال ۱۸۷۵ با دو ایستگاه ساخته شده بوده.
تراموا استانبول یکی از سیستمهای ترابری داخلی شهری در استانبول است که دارای دو خط و ۵۳ ایستگاه میباشد.
قسمتی از استانبول در کشور از اهمیت بیشتری برخوردار است. بخش قدیمی در Golden Horn (شاخ طلایی) یا همان خلیج (Haliç) بهطور عمده برای کشتیرانی خصوصی بکار گرفته میشود. سرویسهای معینی به خوبی سفرهای دریایی در چند قسمت وجود دارد مانند: پیرئوس، یونان؛ دوبرونیک، کرواسی؛ ونیز، ناپل، ایتالیا؛ مارسی، فرانسه؛ حیفا، اسرائیل در دریای مدیترانه و همچنین اودسار، اوکراین در دریای سیاه.
استانبول چند تیم فوتبال خانگی دارد، در میان این تیمها، ۳ تقسیمبندی اصلی وجود دارد:
فنرباغچه، گالاتاسرای و بشیکتاش.
فنرباغچه از سال ۱۹۷۰ تا سال ۱۹۵۹، ۱۶ بار مسابقه ملی داشتهاست. بازیهای خانگی باشگاههای ورزشی در ورزشگاه شوکرو سراج اغلو در کادیکوی انجام میشود. ظرفیت و گنجایش این ورزشگاه ۵۲٫۵۰۰ تماشاگر میباشد. کریستوف دام اولین مربی و سرپرست از طرف اتحادیه ترکیه بودهاست که از ابتدای تابستان سال ۲۰۰۳ تا انتهای فصل
۲۰۰۶–۲۰۰۵ سرپرستی تیم را عهدهدار بودهاست. فنرباغچه توسط زیکو تا ماه ژوئیه سال ۲۰۰۶ سرپرستی شدهاست. بیشتر بازیکنان فنرباغچه مشهور و شناخته شده هستند، مانند استفان آپیاه، ماتیاس کژمان، و بازیکن میانی برزیلی الکساندرو دی سوزا.
ایستانبول سپور چهارمین باشگاه ورزشی بزرگ استانبول میباشد (۱۹۲۶). در حال حاضر در دومین بخش بازی میکند. با اینکه در نام او استانبول وجود دارد، این تیم طرفداران زیادی در استانبول ندارد درست برخلاف فنرباغچه، گالاتسرای و بشیکتاش. بازیهای خانگی این تیم در ورزشگاه گونگورن برگزار میشود. این ورزشگاه ۱۰٫۵۰۰ نفر ظرفیت دارد.
بخش عمده درآمد کشور ترکیه از صنعت گردشگری و توریست است و همین قضیه باعث شده شرایط مناسبی برای توریستها از جهت امنیت و امکانات فراهم گردد.
چشمانداز شاخ زرین
مسجد سلطان احمد
مسجد ایاصوفیه
مسجد دولمهباغچه
تنگه بسفر از روی پل بسفر
نمایی از بیوک آدا (یکی از جزایر استانبول)
کاخ دلمهباغچه
کاخ توپقاپی
دروازه همایون کاخ توپقاپی
دانشگاه بغازیچی (بسفر)
نمایی از مرغ دریایی؛ که در پسزمینه آن جزیره بورگازآدا دیده میشود.
نمایی از برج دختر در یک جزیره دور از ساحل آسیایی در ورودی جنوبی تنگه بسفر در استانبول
آنکارا
{{Infobox UNESCO World Heritage Site
| child = yes
| official_name = Historic Areas of Istanbul
| criteria = فرهنگی:
|}
صفحهها برای ویرایشگران خارجشده از سامانه بیشتر بدانید
تاریخ استانبول را به چند دوره میتوان تقسیم و بررسی نمود.
روم شرقی در اصل در سال ۶۶۷ قبل از میلاد مسیح و بعد از نامگذاری پادشاه روم شرقی، توسط تمدن یونانی و به کمک مستعمرهنشینان بنا نهاده شد. نام روم شرقی ترجمه یونانی کلمه Βυζάντιον است که در یونانی مدرن به صورت Βυζάντιο نوشته میشود و تلفظ بینالمللی آن به صورت vi. ˈza. ⁿdjo است.
بعد از پیوستن به پسنیوس نیجر Pescennius Niger و موفقیتهای بدست آمده علیه سپتیمیوس سِوروس Septimius Severus در سال ۱۹۶ بعد از میلاد مسیح، این شهر توسط امپراتوری روم تحت محاصره قرار گرفت و خسارات زیادی را متحمل شد. اما در ادامه، روم شرقی توسط امپراتور روم بازسازی شد و به سرعت موفقیت پیشین خود را به دست آورد.
موقعیت سوقالجیشی تنگه بسفر، امپراتور کنستانتین را بر آن داشت تا در سال ۳۳۰ قسطنطنیه (Constantinoupolis) را بنا نهد. گفته میشود که فردی پیشگو ادعا کرد که به وی الهام شده که شهر باید در این مکان ساخته شود. بنابراین قسطنطنیه بعد از یک پیشگویی رؤیایی در تعیین موقعیت آن به وجود آمد. امپراتوری روم شرقی که پایتخت آن قسطنطنیه بود بعد از سقوط امپراتوری در سال ۱۴۵۳، Byzantine یا روم شرقی (بیزانس) نامیده شد.
استانبول
به دلیل موقعیت استراتژیک، قسطنطنیه توانایی کنترل جادهای و مسیر آبی بین آسیا و اروپا را به عنوان گذرگاهی از دریای مدیترانه تا دریای سیاه دارد.
قسطنطنیه در دوره روم شرقی بزرگترین شهر اروپا بودهاست. با چهارمین جنگ صلیبی در سال ۱۲۰۴ به تسخیر در آمد و غارت شد و سپس دوباره توسط امپراتوری Nicaean تسخیر و محاصره شد و در سال ۱۲۶۱ تحت فرماندهی میشل سوم درآمد.
این شهر در مرکز فرهنگ و تمدن یونانی و مرکز پیروان کلیسای ارتودکس یونانی بوده و توسط بسیاری از کلیساهای با شکوه و عالی مانند ایاصوفیا (یکی از بزرگترین کلیساهای جامع دنیا) مزین شدهاست. محل اقامت پاتریک کلیسای ارتودکس (راهنمای روحانی و معنوی کلیسای ارتودکس شرقی) در آن است.
در ۲۹ ماه مه سال ۱۴۵۳ سلطان محمد دوم فاتح در حالی بعد از ۳۵ سال محاصره وارد قسطنطنیه شد که توپخانه او حفرهای بسیار عظیم و بزرگ را در دیوارهای قسطنطنیه ایجاد کرده بود (دیوارهای Theodosius دوم). وی پس از فتح قسطنطنیه، نام استانبول را بر این شهر نهاد.
استانبول سومین پایتخت و مرکز امپراتوری عثمانی در سال ۱۴۵۳ بود. بازار بزرگ و توپخانه آن بر اساس سالها پیروزی امپراتوری عثمانی بنا شده است. تشکیلات مذهبی به سرمایهگذاری و صندوق ذخیرهای برای ساختن مسجدها مثل مسجد Fatih (فاتح) و نهادهای دیگر مانند مدارس و حمامها کمک میکنند.
با انتخاب استانبول به عنوان پایتخت، مردم از سراسر امپراتوری به سوی این شهر حرکت کردند و یهودیان، مسیحیان و مسلمانان با یکدیگر در یک جامعه بینالمللی زندگی کردند.
حکومت و فرمانروایی سلطان سلیمان یک دوره زمانی از موفقیتهای بزرگ هنری و سبک معماری بود. معمار sinan بسیاری از مسجدها و ساختمانهای بزرگ شهر را طراحی کرد. در این دوره همچنین دیگر هنرهای عثمانی، نظیر هنر سرامیک سازی و خطاطی هم رشد و نمو یافتند.
دستورات صوفی (Sufi) که در دنیای اسلامی ترویج میشد، در این شهر نیز پیروان زیادی داشت که بهطور فعال در تسخیر شهر همکاری داشتهاند. در طول امپراتوری عثمانی در شهر بیش از ۱۰۰ تکیه صوفی فعالیت داشتند. بسیاری از این تکیهها امروزه به شکل مسجد درآمدهاند و بقیه به صورت موزههایی مانند تکیه Jerrahi در فیث، مساجد Ramazan Effendi, Sunbul Effendi و هم Turbes در فیث، Galata Mevlevihane در بیوگلو، تکیه Yahya Effendi در بشیکتاش و تکیه Bektashi در کادی کوی، که در حال حاضر در نزد مسلمانان علوی به عنوان مکانی برای برگزاری اعیاد مذهبی است.
شهر استانبول از سال ۱۸۷۰ به بعد از طریق ساخت پلها، احداث یک سیستم آبی مناسب، استفاده از نورهای الکتریکی و احداث تراموای شهری و تلفنها مدرنیزه و نوین شدهاست.
زمانی که جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۳ تشکیل شد، پایتخت آن از استانبول به آنکارا منتقل شد. نام شهر قسطنطنیه از کلمه ‘Konstantiniye’ از زمان عثمانی باقی مانده بود. خارج از امپراتوری بیشتر اوقات آن را به نام استانبول شناختهاند. در سال ۱۹۳۰ جمهوریت نام آن را رسما به استانبول تغییر داد.
بین سالهای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ استانبول از نظر ساختاری تغییر زیادی کرد. در طول سال ۱۹۷۰ جمعیت استانبول شروع به افزایش شدیدی کرد. به این علت که مردم از نقاط مختلف آناتولی برای یافتن کار به استانبول مهاجرت کردند. در همین دهه عمده جمعیت یونانیالاصل شهر (حدوداً صد هزار نفر) به سبب تهدیدات ملی گرایانه مجبور به ترک استانبول شدند. جمعیت فعلی یونانیان شهر حدوداً هزارنفر است که عمدتاً در محلهٔ گالاتا (غلطه) ساکنند.
امروزه استانبول یک کلان شهر بزرگ بینالمللی محسوب میشود که در سطح جهانی مطرح است.
در نوامبر ۲۰۰۳ حملات تروریستی در استانبول بوقوع پیوست که القاعده به عنوان مسئول آن شناخته شد.
صفحهها برای ویرایشگران خارجشده از سامانه بیشتر بدانید
استان استانبول یکی از استانهای ترکیه است که مرکز آن هم شهری است به همین نام.
شهر استانبول بزرگترین شهر کشور ترکیه است و جمعیت آن بیش از جمعیت استان آنکارا (پایتخت کشور ترکیه) است.
این یک مقالهٔ خرد ترکیه است. میتوانید با گسترش آن به ویکیپدیا کمک کنید.
صفحهها برای ویرایشگران خارجشده از سامانه بیشتر بدانید
توزلا (ترکی استانبولی: Tuzla) از ناحیههای قسمت آسیایی استانبول که در استان استانبول از ناحیه مرمره قرار گرفتهاست. طبق آخرین سرشماری به سال ۲۰۱۲ میلادی این ناحیه ۱۹۷٬۶۵۷ نفر جمعیت دارد.[۱]
این یک مقالهٔ خرد ترکیه است. میتوانید با گسترش آن به ویکیپدیا کمک کنید.
صفحهها برای ویرایشگران خارجشده از سامانه بیشتر بدانید
فرودگاه جدید استانبول (ترکی استانبولی: İstanbul Yeni Havalimanı) یک فرودگاه بینالمللی در منطقه آرناوت کوی (Arnavutköy) در قسمت اروپایی استانبول در ترکیه است.
ابن فرودگاه برنامهریزی شدهاست که به عنوان بزرگترین فرودگاه در جهان[۲] با ۱۵۰ میلیون ظرفیت مسافر سالانه در اکتبر ۲۰۱۸ شروع به کار کند. در مرحله توسعه آینده این فرودگاه ارتقا ظرفیت برای رسیدگی به ۲۰۰ میلیون سالانه مسافر نظر گرفته شدهاست. فرودگاه برنامهریزی شده به دلیل کمبود ظرفیت موجود در فرودگاههای فعلی استانبول ایجاد میشود.[۳] این سومین فرودگاه بینالمللی در استانبول پس از فرودگاه آتاترک و فرودگاه صبیحه گوکچن خواهد بود. فرودگاه آتاترک بسته خواهد شد؛[۴] و یاتا کد IST به فرودگاه جدید منتقل خواهد شد.[۵][۶]
فرودگاه جدید استانبول به خاطر طراحی برج کنترل ترافیک هوایی و ساختمان فنی خود نخستین جایزه خود را در مسابقه سال 2015 معماری بینالمللی شیکاگو که توسط موزه معماری و طراحی شیکاگو با همکاری مرکز اروپایی معماری ، هنر ، طراحی و مطالعات شهری برگزار گردید ، دریافت نمود.
فرودگاه آتاتورک برای پروازهای مسافری برنامه ریزی شده در تاریخ ۶ آوریل ۲۰۱۹ در ساعت ۲ بسته شد. و تمام پروازهای مسافری برنامه ریزی شده در تاریخ ۶ آوریل ۲۰۱۹ در ساعت ۱۴:۰۰ به فرودگاه استانبول منتقل شد. [۷]
ساخت فرودگاه قرار است در چند مرحله باشد.[۸][۹][۱۰]
استانبول
مرحله اول
مرحله دوم
مرحله سوم
مرحله چهارم
پس از اتمام (برآورد قبل از ۲۰۳۰)
این فرودگاه در ۲۹ اکتبر ۲۰۱۸ به مناسبت سالگرد 95 سالگی اعلام رسمی جمهوری ترکیه[۱۲] توسط رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه افتتاح شد.[۱۳]
“Planlanan Proje ve Proje Tanımı”
صفحهها برای ویرایشگران خارجشده از سامانه بیشتر بدانید
ترکی استانبولی (به ترکی استانبولی: Türkçe)، ترکی ترکیهای (Türkiye Türkçesi) یا ترکی آناتولی یکی از زبانهای شاخه جنوب غربی یا گروه اوغوز خانواده زبانهای ترکی است که ۸۸ میلیون نفر در سراسر جهان به عنوان زبان نخست یا دوم با آن سخن میگویند.[۳][۴][۵][۶] این زبان رایجترین زبان از شاخهٔ زبانهای ترکی میباشد. جغرافیای آن ترکیه و قبرس شمالی و بخشهایی از عراق، یونان، بلغارستان، مقدونیه شمالی، کوزوو، آلبانی و دیگر بخشهای شرقی اروپا را در بر میگیرد. سالانه جمعیت بسیاری نیز از ترکیه به غرب اروپا و به ویژه آلمان مهاجرت میکنند که موجب گفتگوی ترکی در آن مناطق میگردد.
ریشهٔ زبان ترکی را میتوان در ترکستان چین در آسیای مرکزی جست. نیای ترکی استانبولی، ترکی عثمانی، به عنوان زبان رسمی امپراتوری عثمانی، با گسترش قلمرو آنها، در مناطق کنونی پراکنده شد و جای زبانهای بومی پیشین را، به ویژه یونانی، گرفت. آتاترک (نخستین رئیسجمهور ترکیه) در سال ۱۹۲۸ با انجام اصلاحات بیشماری در ترکی عثمانی، الفبای عربی عثمانی را با الفبای لاتین جایگزین نمود و کلمات پرشمار عربی، فارسی و… را از این زبان زدود.[۷]
ترکی استانبولی زبانی پیوندی است و هماهنگی واکهای و همچسبی از ویژگیهای آن به شمار میرود. ترتیب واژگان آن در جمله به صورت نهاد-مفعول-فعل است و حالت اسمی و جنس دستوری نیز در آن یافت نمیشود.
ترکی استانبولی عضوی از گروه اوغوز خانواده زبانهای ترکی است. دیگر اعضای آن شامل ترکی آذربایجانی، در جمهوری آذربایجان و شمال غرب ایران، گاگائوزی در گاگائوزیا، قشقایی در جنوب ایران و ترکمنی ترکمنستان هستند.[۸] دستهبندی زبانهای ترکی پیچیدهاست. مهاجرت مردمان ترک، درهم آمیختگی آنها با یکدیگر و با مردمان غیر ترکزبان یک وضعیت پیچیده و گسترده زبانی ایجاد کردهاست.[۹]
استانبول
آناتولی از دوران قدیم، خانه مردمان گوناگونی بود که از آن جمله آشوریان، هیتیها، لوویها، هوریها، ارمنیها، یونانیها، کیمریها، سکاها، گرجیها، کولخیسیها، کاریاییها، لیدیاییها، لیقیهایها، فریگیهایها، عربها، کردوها، کاپادوکیهایها و کیلیکیهایها و بسیاری دیگر بودند.
جنگ با ترکها در اوایل قرن یازدهم، موجب کشته شدن یا بردگی بسیاری از این مردمان بومی شد.[۱۰] با خالی شدن این نواحی از سکنه، قبایل ترک به این نواحی کوچ کردند.[۱۱] ترکزبان شدن بومیان آناتولی به علت تغییر مذهب بسیاری از مسیحیان و غیرمسیحیان به اسلام و تا حدودی به دلیل ازدواج ترکان با مردم بومی بود. علت این تُرکیدگی مردمان بومی نخست ضعف فرهنگ یونانی در اغلب جمعیت بود و دوم اینکه مردم سرزمینهای اشغال شده ترجیح میدادند تا به این شیوه داراییهای خود را حفظ کنند.[۱۲]
در قرن دهم میلادی و در پی اسلام آوردن آل افراسیاب و ترکان سلجوقی، که نیاکان نژادی و فرهنگی عثمانیان بودند، زبان اداری این کشورها وامواژگان بسیاری را از عربی و فارسی پذیرفت. در دوران عثمانی، ادبیات ترکی عثمانی، به ویژه شعر دیوانی، به شدت تحت تأثیر فارسی قرار داشت، در وزن شعری از فارسی پیروی میکرد و وامواژگان فراوانی را از آن پذیرفته بود. ترکی عثمانی، زبان رسمی و ادبی در دوران امپراتوری عثمانی (حدود ۱۲۹۹ تا ۱۹۲۲)، مخلوطی از ترکی، فارسی و عربی بود که با ترکی استانبولی امروزی تفاوت قابل توجهی داشت و بیرون از دربار تا حد زیادی برای ترکزبانان کوچه و خیابان قابل درک نبود. این ترکی گفتاری، که به نام kaba Türkçe یا «ترکی سخت» نیز شناخته میشد، توسط افراد کمسواد و همچنین روستاییان صحبت میشد و دارای درصد بیشتری از واژگان بومی ترکی بود و به عنوان پایه زبان ترکی استانبولی نوین درآمد.[۱۳]
با بنیانگذاری ترکیه امروزی و تغییر خط، انجمن زبان ترکی استانبولی در سال ۱۹۳۲ در دوران مصطفی کمال آتاترک، با هدف پژوهش در زبان ترکی استانبولی، بنیان نهاده شد. یکی از اهداف این سازمان تازهتاسیس، آغاز اصلاحات زبانی برای جایگزینی وامواژگان فارسی و عربی با برابرهای ترکی آنها بود.[۱۴] این سازمان با ممنوعیت استفاده از وامواژگان در مطبوعات، موفق به حذف چند صد کلمه خارجی از ترکی استانبولی شد. این انجمن برای واژهسازی نه تنها از واژگان ترکی که در آناتولی به فراموشی سپرده شده بودند استفاده میکرد، بلکه شماری از واژگان ترکی باستان را که برای قرنها بیکاربرد بودند، احیا کرد.
به دلیل این تغییر ناگهانی در زبان، زبان پیران و جوانان در ترکیه از نظر نوع واژگان متفاوت است؛ نسلهایی که قبل از دهه ۱۹۴۰ متولد شدهاند از اصطلاحات قدیمی تر با اصالت عربی یا فارسی استفاده میکنند و نسلهای جوانتر اصطلاحات جدید را ترجیح میدهند. این تغییر به گونهای بود که سخنرانی خود آتاتورک در پارلمان جدید در سال ۱۹۲۷ که به سبک عثمانی بود، برای ترکزبانان بعدی کاملاً بیگانه به نظر میرسید و لازم بود به ترکی نوین «ترجمه» شود. این ترجمه کردن سه بار، ابتدا در سال ۱۹۶۳، سپس در ۱۹۸۶ و اخیراً در سال ۱۹۹۵، انجام شدهاست.[۱۵]
کار انجمن زبان ترکی استانبولی در چند دهه گذشته ایجاد واژگان تازه ترکی برای بیان مفاهیم و فناوریهای نو بودهاست. بسیاری از این واژههای جدید، به ویژه اصطلاحات فناوری اطلاعات، مورد استقبال گسترده مردم قرار گرفتهاند. با این حال، این سازمان گاهی اوقات به دلیل ایجاد واژگانی که ساختگی و مصنوعی به نظر میرسند، مورد انتقاد قرار میگیرد. همچنین برخی از واژگان پیشنهادی – مانند bölem به جای fırka (به معنی «حزب سیاسی») – نتوانستهاند با اقبال عمومی روبرو شوند (fırka با وامواژه فرانسوی parti جایگزین شدهاست). برخی از کلمات احیاشده از ترکی باستان معنی ویژهای گرفتهاند؛ مثلاً betik که در اصل برای واژه «کتاب» پیشنهاد شده بود، امروزه به معنای زبان اجرانامهنویسی در علوم رایانه کاربرد دارد.[۱۶]
چند نمونه از واژگان ترکی نوین و وامواژگان قدیمی:
ترکی استانبولی زبان بومی ترکهای آناتولی است و توسط مهاجران ترکزبان در ۳۰ کشور دیگر نیز گویش میشود. بیش از دو میلیون ترکزبان در آلمان نیز زندگی میکنند و جوامع بزرگ ترکزبانی در ایالات متحده آمریکا، فرانسه، هلند، اتریش، بلژیک، سوئیس و انگلستان نیز وجود دارد.[۱۸] به دلیل همگونسازی فرهنگی مهاجران ترکزبان در کشورهای میزبان، همه آنها نمیتوانند به این زبان با تسلط بومی صحبت کنند.[۱۹]
۹۳٪ از جمعیت ترکیه در سال ۲۰۰۵، برابر با حدود ۶۷ میلیون نفر در آن زمان، گویشور بومی ترکی استانبولی بودند[۲۰] و کردی زبان بیشتر سایرین بود.[۲۱]
ترکی استانبولی زبان رسمی ترکیه و یکی از زبانهای رسمی قبرس است. این زبان همچنین در ۳۸ شهرداری در کوزوو، دو تا در مقدونیه شمالی و استان کرکوک عراق رسمی است.[۲۲][۲۳]
انجمن زبان ترکی استانبولی (Türk Dil Kurumu یا TDK) سازمان تنظیمکننده زبان در ترکیه است که در سال ۱۹۳۲ تحت عنوان Türk Dili Tetkik Cemiyeti («انجمن پژوهشی زبان ترکی استانبولی») بنیان نهاده شد. این سازمان تحت تأثیر ایدئولوژی سرهگرایی زبانی است و در واقع یکی از وظایف اصلی آن جایگزینی وامواژگان و ساختارهای دستوری خارجی با برابرهای ترکی بود.[۲۴] این تغییرات در کنار پذیرش الفبای لاتین در سال ۱۹۲۸، زبان ترکی استانبولی گفتاری امروزی را شکل داد. انجمن زبان ترکی استانبولی در سال ۱۹۵۱ با لغو شرط ریاست آن توسط وزیر آموزش به صورت یک نهاد مستقل درآمد. این سازمان در پی کودتای ۱۹۸۰ و تغییرات قانون اساسی ۱۹۸۲، در اوت ۱۹۸۳ دوباره به یک نهاد دولتی تبدیل شد.
واکههای ترکی استانبولی به ترتیب الفبایشان به صورت ⟨a⟩، ⟨e⟩، ⟨ı⟩، ⟨i⟩، ⟨o⟩، ⟨ö⟩، ⟨u⟩، ⟨ü⟩ هستند.[۲۵] تنها واکه مرکب در ترکی /j/ است که تنها در وامواژگان یافت می شود.
در ترکی استانبولی هماهنگی واکهای وجود دارد؛ به این معنا که واکههای کشیده (مثل آ-ای-او) و کوتاه (مثل اَ-اِ-اُ) همزمان در یک واژه نمیتوانند بیایند. این ویژگی محدودیتهایی در تلفظ و گویش واکهها ایجاد میکند و به همین دلیل است که در این زبان صالِح به صالیح، دانِش به دانیش یا اَلله به آللاه تبدیل میشود. هماهنگی واکهای دارای استثناهایی، به خصوص در وامواژههاست و قواعد آن بسته به منطقه تفاوت چشمگیری دارد.
در ترکی استانبولی ۲۴ همخوان وجود دارد. این همخوانها به شرح زیرند:
ترکی استانبولی زبانی پیوندی است و از وندها به ویژه پسوندها استفاده بسیاری میکند.[۲۷] در این زبان یک واژه میتواند وندهای بسیاری بپذیرد و همراه با آنان به واژگان دیگری تبدیل شود؛ مانند ایجاد فعل از اسم، یا اسم از ریشه فعلی. بیشتر وندها کارکرد دستوری واژه را نشان میدهند.
استفاده گسترده از پسوندها میتواند باعث ایجاد واژگان بلند شود؛ مثلاً Çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdanmışsınızcasına به معنای «در چگونگی جزء کسانی بودن شما که ظاهراً نتوانستیم موفق به تبدیل آنها به چکسلواکیایی شویم» است. در حالی که این مورد ساختگی است، واژگان بلند غالباً در ترکی روزمره وجود دارند، مانند عنوان Bayramlaşamadıklarımız در یک ستون روزنامه که به معنی «کسانی از ما که نمیتوانیم درود فصل را با آنها عوض کنیم».[۲۸] یک نمونه دیگر عبارت vazgeçilemezlerindendir است که به معنای «وحدت زبانی یک شرط لازم برای وحدت ملی است» میباشد.[۲۹]
در ترکی استانبولی زمان حال کامل (ماضی نقلی) وجود ندارد[۳۰] و برای این منظور واژگانی به گذشتهٔ ساده افزوده میشود تا معنی ماضی نقلی از آن برداشت بشود.
نمونه:
Bu filmi daha önce/önceden izledin mi? (این فیلم را دیدی؟) “daha önce” به معنی «پیشتر/در گذشته» است.
Bu filmi (daha önce) hiç izledin mi? (تاکنون این فیلم را دیدهای؟) “hiç” همان «هیچ» فارسی که در این جمله معنی «تاکنون» میدهد.
برخی[۳۱] حتی احتمال میدهند که صرف ماضی نقلی مانند «گلمیشم» یا «گلیپسن» (آمدهام، آمدهای) که در ترکی ترکیه موجود نیست، نتیجهٔ تأثیر فعل ماضی نقلی در زبان فارسی است.
واژهنامه رسمی زبان ترکی استانبولی به نام Güncel Türkçe Sözlük از انجمن زبان ترکی استانبولی در چاپ ۲۰۰۵، شامل ۱۰۴٫۴۸۱ واژه است که حدود ۸۶٪ آنها ترکی است و ۱۴٪ دیگر اصالت خارجی دارند.[۳۲] عربی، فرانسوی، فارسی، ایتالیایی، انگلیسی و یونانی از جمله مهمترین منابع واژگان خارجی در زبان ترکی استانبولی هستند.[۳۳]
ترکی استانبولی از همچسبی ریشههای اسمی و فعلی برای واژهسازی استفاده میکند. بیشتر واژگان ترکی استانبولی از ترکیب پسوندهای اشتقاقی در مجموعه نسبتاً کوچکی از واژگان اصلی ریشه گرفتهاند.[۳۴]
ترکی استانبولی در مورد پسوند از اصول خاصی پیروی میکند. بیشتر پسوندها در این زبان بسته به گونه واکه و همخوان در قوانین هماهنگی واکه-ریشه، بیش از یک شکل دارند. پسوندهایی که با همخوان آغاز میشوند از واکدار یا بیواک بودن همخوان پایانی ریشه پیروی میکنند؛ و در مورد پسوندهایی که با واکه آغاز میشوند، اگر ریشه با همخوان پایان یابد، یا در آن میان یک همخوان افزوده شود یا پسوند همخوان نخستین خود را از دست میدهد. برای افزودن پسوندها یک ترتیب معمول وجود دارد و به عنوان یک قاعده کلی، پسوندهای اشتقاقی پیش از پسوندهای عطفی میآیند و پس از آنها واژهبستها پدیدار میشوند، که در نمونه زیر این قوانین دیده میشود:
نمونهای دیگر که با ریشه فعل آغاز میشود:
واژگان جدید نیز، مانند آلمانی، بیشتر از ترکیب دو واژه تشکیل میشوند. ترکیبات میتوانند به دو گونه ساده و (s)Iدار باشند. در ترکیبات ساده، دو واژه (اسم و/یا صفت) بدون افزودن پسوند (s)I کنار هم قرار میگیرند؛ برای نمونه واژه دوستدختر kızarkadaş (kız + arkadaş) یا فلفل سیاه karabiber (kara + biber). چند مثال از واژگان مرکب در زیر آورده شدهاست:
واژگان مشتق (s)Iدار از افزوده شدن پسوند (s)I به واژه ساخته میشوند و واژه دوم با پسوند مالکیت سوم شخص مشخص خواهد شد. برای نمونه:
ترکی استانبولی برای نوشتار از الفبای لاتین استفاده میکند که در سال ۱۹۲۸ توسط آتاترک معرفی شد و جایگزین الفبای ترکی عثمانی شد که نسخهای از خط عربی بود. الفبای پیشین فقط سه واکه آ، او و ای را نشان میداد و شامل چندین همخوان اضافی، همانند چند نوع حرف یکسان (ز، ذ، ض و ظ) برای یک همخوان /ز/، بود که در ترکی استانبولی کاربردی نداشتند. این خط همچنین به دلیل نداشتن واکههای کوتاه برای ترکی، که دارای هشت واکه بود، مناسب نبود.[۳۵]
اصلاح خط گام مهمی در اصلاحات فرهنگی آن دوره بود. وظیفه تهیه الفبای جدید و انتخاب اصلاحات لازم برای اصوات خاص ترکی به کمیسیون زبان که از زبانشناسان، دانشگاهیان و نویسندگان برجسته تشکیل شده بود، سپرده شد. معرفی الفبای ترکی جدید توسط مراکز آموزش عمومی در سراسر کشور، همکاری با شرکتهای انتشاراتی و تشویق خود آتاترک، که در کشور میگشت و الفبا را به مردم میآموخت، مورد حمایت قرار گرفت.[۳۶] در نتیجه این تغییرات، سطح سواد در این جامعه جهان سومی نیز افزایش چشمگیری یافت.[۳۷]
الفبای ترکی استانبولی، از بیست و نه حرف از حروف لاتین تشکیل شدهاست؛ که با تغییرات جزئی به صورت الفبای ترک درآمدهاست. تغییر خط و جایگزینی حروف لاتین به جای حروف عربی با قانون شماره ۱۳۵۳ سال ۱۹۲۸ میلادی به تصویب رسید و مقرر گردید که حروف الفبای عربی، از مجموعه سازمانی الفبا و زبان کشور ترکیه نسخ و به جای آن ۲۹ حرف از حروف لاتین جایگزین گردد. بدین طریق سیستم نوشتاری ترکیه از ترکی عثمانی به ترکی لاتین (Latince yazılan türkçe) تغییر یافت.[۳۸]
این حروف عبارتند از:
گفتنی است که همخوان H در زبانهای ترکی وجود نداشته[۳۸] و بخش بزرگی از واژگانی که این همخوان در آنها بکار رفته وامواژهاند[۳۹] و در بقیه نیز بر اثر تغییرات زبانی این همخوان به آنها افزوده شدهاست.[۴۰]
زبان فارسی در دورهای طولانی زبان رسمی دربار سلاطین عثمانی بودهاست.[۴۱] دیداری کوتاه و گذرا از موزههای ترکیه و حتی گذر از مناطق قدیمی و آثار تاریخی شهرهای این کشور، که مملو از خط و زبان فارسی است، نشان میدهد که این زبان تا چه پایه در این کشور متداول بودهاست. علاقهٔ بسیاری از ترکها به ادبیات فارسی و عربی یکی از دلایل ورود زبان فارسی به ترکیه بود و تأثیر بسیاری بر این سرزمین گذاشت. از آن جایی که ترکیه کشوری مسلمان بود، دین باعث ورود زبان عربی به ترکیه شد اما در مقایسه با زبان فارسی، تأثیر زبان عربی محدود است. بسیاری از واژههایی که در نوشتن شعر و نثر ترکی به کار برده میشوند، از فارسی گرفته شدهاند. آنهم شاید بهدلیلِ آسانی زبان فارسی باشد. رفعت یالچین فارغالتحصیل ادبیات فارسی و استاد بازنشستهٔ درسهای عثمانی گفتهاست، بسیاری از واژههای ترکی از فارسی گرفته شدهاند.[۴۲][۴۳]
تا پیش از فارسی زدایی توسط آتاترک در ترکیه، در فرهنگ عثمانی و زبان ترکی نزدیک به ۵۰ هزار لغت، چه فارسی سره و چه عربی پارسیشده، وجود داشتهاست. پس از پالایش فرهنگ و واژگان فارسی توسط آتاتورک، ترکها به لحاظ ادبی بسیار ضربه خوردند، گفت: به دستور آتاتورک واژگان پارسی را که تا اوایل قرن ۲۰ در میان ترکها مصطلح بود، از فرهنگ لغات حذف کردند. این باعث شد تا علیرغم ادعای آنها روی مولانا جلالالدین بلخی در مولانا خوانی و مثنویخوانیشان دچار مشکل شوند و ارتباط ادبی آنها نیز با گذشتهشان قطع شد. رجب طیب اردوغان چند سال پیش متوجه این انقطاع فرهنگی شد و دستور به پیگیری آن داد. به همین دلیل اکنون چهار مؤسسه در ترکیه مشغول پژوهش روی زبان ترکی عثمانی و الفبای فارسی هستند تا بتوانند ارتباط خود را با گذشته ادبیشان، یعنی فرهنگ و ادبیات در دوران پیش از آتاتورک، دوباره برقرار کنند.[۴۴]
پروفسور نعمت ییلدریم اذعان کردهاست که نیاکان ما در ترکیه زبان فارسی را جزئی از خود میدانستند و در دورههای تاریخی مختلف غزنویان، سلجوقیان و عثمانیان، به این زبان در ترکیه تکلم میشد. به گفتهٔ وی، سالهای زیادی زبانهای عربی و فارسی همپا با زبان ترکی، در مراکز علمی و فرهنگی سرزمینهای پهناور امپراتوری عثمانی، گسترش عظیمی پیدا کرد و مورد توجه قرار گرفت.[۴۵]نعیم فراشری آخرین و بزرگترین شاعر پارسیگوی آلبانی در قرن نوزدهم بهشمار میآید. تعداد قابل توجهی واژگان فارسی در برخی متصرفات عثمانی مانند بالکان به جا ماندهاست.
Special Eurobarometer 243: Europeans and their Languages (Survey)
“Special Eurobarometer 243: Europeans and their Languages (Survey)”
http://www.ijhssnet.com/journals/Vol_1_No_15_Special_Issue_October_2011/28.pdf
http://tdid.ege.edu.tr/files/dergi7s1.pdf
صفحهها برای ویرایشگران خارجشده از سامانه بیشتر بدانید
تُرکیه (به ترکی استانبولی: Türkiye) با نام رسمی جمهوری ترکیه (به ترکی استانبولی: Türkiye Cumhuriyeti)، کشور مستقل و فراقارهای در اوراسیا است که بخش بزرگ کشور یعنی آناتولی یا آسیای کوچک در شمال غرب آسیا و خاورمیانه جای گرفتهاست و بخش کوچکی نیز به نام تراکیه در منطقهٔ بالکان (منطقهای در جنوب شرق اروپا) قرار دارد.
ترکیه در شرق با کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، و گرجستان؛ در جنوب شرقی با عراق و سوریه؛ و در شمال غربی (بخش اروپایی) با بلغارستان و یونان همسایه است. همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه، از غرب با دو دریای کوچک مرمره و اژه و از جنوب غرب با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. دو تنگهٔ راهبردی بسفر و داردانل نیز در اختیار ترکیه است.
پهناوری ترکیه ۷۸۳٬۳۵۶ کیلومتر مربع (سی و هفتم) است. ترکیه کشوری کوهستانی و نسبتاً پرباران است. شکل این کشور مانند یک مستطیل است که از سوی شرق و غرب امتداد یافتهاست. ترکیه با قرار گرفتن در یکی از حسّاسترین مناطق جهان، دارای موقعیّت جغرافیایی راهبردی و بسیار خوبی است و گذرگاه شمال غرب آسیا و اروپا بهشمار میآید و کشورهای بسیاری، به ویژه کشور ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده میکنند. ترکیه از آب و هوای خوب و جلگهای برخوردار است و مکانهای جالب و دیدنی دارد به دلیل همین سالانه تعداد زیادی توریست به این کشور مسافرت میکنند.
جمعیت کشور ترکیه نزدیک ۸۴ میلیون تن (برآورد ۲۰۲۰) میباشد،[۱] که حدوداً ۷۵ تا ۸۵ درصد مردم سنی و ۱۵ تا ۲۵ درصد هم علوی هستند. حکومت ترکیه لائیک است ولی بسیاری از مردم به دین اسلام پایبند هستند و عید فطر و عید قربان در این کشور تعطیل رسمی است. همچنین ترکیب قومی در ترکیه حدود ۷۰٪-۷۵٪ درصد مردم ترک، ۱۸٪ درصد کرد و ۷٪-۱۲٪ را سایر باشندگان قومی ترکیه تشکیل میدهند.[۲]
استانبول
زبان رسمی ترکیه، ترکی (استانبولی) است که در گذشته با خط عربی (عثمانی) نوشته میشد و پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری عثمانی، و تشکیل جمهوری ترکیه توسط آتاتورک در سال ۱۹۲۳ با خط لاتین نوشته میشود.
ترکیه با نام امپراتوری عثمانی در چند سدهٔ گذشته، بخشهای بزرگی از خاورمیانه و جنوب شرقی اروپا را در دست داشتهاست.
نام انگلیسی ترکیه Turkey که امروزه به جمهوری ترکیه اعمال میشود، از لحاظ تاریخی (از طریق Turquie در فرانسوی باستان) از ترکی لاتین قرون وسطی، Turchia, Turquia گرفته شدهاست. این نام نخستین بار در انگلیسی میانی با عنوانهای (Turkye , Torke، بعداً Turkie , Turky) به گواهی جفری چاوسر ثبت شدهاست.
ترکیه در بین شش کشور آسیایی و دو کشور اروپایی قرار گرفتهاست. کشورهای هممرز ترکیه عبارتاند از: در خاور با ایران ۴۹۹ کیلومتر، جمهوری آذربایجان ۹ کیلومتر، ارمنستان ۲۶۸ کیلومتر، و گرجستان ۲۵۲ کیلومتر؛ در جنوب خاور با عراق ۳۵۲ کیلومتر و سوریه ۸۲۲ کیلومتر؛ در شمال باختر با یونان ۲۰۶ کیلومتر و بلغارستان ۲۴۰ کیلومتر.
ترکیه از سه طرف به دریا راه دارد. دریای سیاه، دریای مرمره، دریای اژه و مدیترانه از طریق دو تنگه بسفر و داردانل به دریاهای آزاد مرتبط میشوند و از لحاظ جغرافیایی موقعیت مناسبی به این کشور میدهند. بزرگترین و مهمترین شهر آن استانبول میباشد.
بزرگترین شهرهای ترکیه به ترتیب: استانبول، آنکارا، ازمیر، بورسا، آدانا، غازی عینتاب، آنتالیا، قونیه و قیصریه هستند. بیشتر شهرهای این کشور دارای پارکهای ملی و شهری سطح بالا هستند و همانند کشورهای غربی، هر شهر بزرگ در ترکیه دارای ناحیه تجاری است.
یک ناحیه تجاری در استانبول
فرودگاه جدید استانبول
یک پارک شهری در آنکارا
ازمیر سومین شهر بزرگ ترکیه
بورسا در سال ۲۰۱۳
یک بلوار در شهر آدانا
کنگره جغرافیای اول که در سال ۱۹۴۱ در آنکارا برگزار شد، در پایان بررسیهای طولانی خود ترکیه را به هفت ناحیه جغرافیایی (به ترکی: bölge) تقسیم نمود. در بررسیهای کنگره نامبرده ویژگیهای مختلف جغرافیایی ترکیه در نظر گرفته شد. هر یک از این نواحی شامل چندین استان (به ترکی: il) میشوند.
کشور ترکیه ۸۱ استان دارد. مراکز همه استانها به جز سه استان با خود استان همنام هستند. سه استان نامبرده عبارتاند از: ختای (مرکز: انتاکیه)، قوجاایلی (مرکز: ایزمیت)، سقاریه (مرکز: آداپازاری). هرکدام از استانهای ترکیه به چندین بخش تقسیم شدهاست.
آنکارا
شبه جزیره آناتولی دربرگیرنده بیشتر مناطق ترکیه امروزی همواره یکی از قدیمیترین مناطق مسکونی دنیا بوده که قدمت آن برمیگردد به اوایل دوران نوسنگی.
ترکیه کنونی در دوران باستان، تحت حکومت دولت شهرهای متعدّدی مانند لودیه و ایونیا قرار داشت. تا اینکه در حدود ۵۰۰ سال پیش از میلاد، این دولتها توسّط کورش بزرگ هخامنشی منقرض شد و ترکیه زیر سلطه هخامنشیان درآمد. پس از یورش اسکندر در سال ۳۳۳ پ.م. آسیای کوچک به دست سلوکیان افتاد؛ و پس از اندکی رومیان جای آنها را گرفتند.
بعدها امپراتوری روم به دلیل وسعت زیاد دچار مشکل شد، تا اینکه در سال ۳۹۵ میلادی امپراتور کنستانتین شهر امپراتوری روم شرقی (کنستانتینوپل/قسطنطنیه/استانبول/اسلامبول) را پایتخت خود قرار داد؛ این اقدام مقدّمهٔ تقسیم روم به دو بخش شرقی و غربی شد. از آن پس روم شرقی یا امپراتوری بیزانس، ترکیه کنونی را در دست گرفت. در سال ۴۶۳ هجری قمری، ترکمانان مسلمان سلجوقی به فرماندهی آلب ارسلان به جنگ با امپراتوری بیزانس شتافتند و در ملازگرد، سپاه امپراتور بیزانس، رومانوس چهارم را شکست دادند. بدین ترتیب نیمهٔ شرقی ترکیه به دست سلجوقیان افتاد و زمینه برای مسلمان شدن مردم آن جا و نفوذ زبان ترکی به آن جا فراهم شد؛ ولی نیمهٔ غربی ترکیه در دست امپراتوری بیزانس باقیماند.
پس از آن کوچ قبایل ترکمن مسلمان از شرق ایران به آسیای کوچک آغاز شد و این قبایل به تدریج دولتهای کوچک محلی در آنجا تشکیل دادند. یکی از مشهورترین این قبایل، قبیله «قایی» بود که در نزدیکی آنقره (آنکارا) سکونت داشتند. رهبر این قبیله به نام عثمان در سال ۶۷۸ هجری خورشیدی (۶۹۹قمری/۱۳۰۰میلادی) حکومتی تأسیس کرد که به نام خودش عثمانی خوانده شد. از آن پس تا حدود ۱۵۰ سال بعد حکومت عثمانی بیشتر آناتولی را به تصرف درآورد.
در سالهای نخست سده نهم هجری قمری، بایزید ایلدرم سلطان عثمانی، از تیمور لنگ شکست خورد و اسیر شد. تیمور لنگ افراد بسیاری را از ترکیه اسیر کرد تا به مناطق دیگر ببرد، ولی به درخواست خواجه علی سیاهپوش آنان را رها کرد و بدین ترتیب این افراد ناحیه شیعه نشین بزرگی را در کشور عثمانی به وجود آوردند و بسیاری از آنان در زمان شاه اسماعیل یکم صفوی به ایران آمدند و جزئی از قزلباشها شدند.
در سال ۸۳۲ ه. خ (۱۴۵۳میلادی)، سلطان محمد فاتح توانست به زندگی هزار ساله امپراتوری بیزانس (امپراتوری روم شرقی) پایان دهد. فتح درخشان او، تسخیر قسطنطنیه (کنستانتین) پایتخت بیزانس بود، که از آن پس استانبول (اسلامبول) نامیده شد. این فتح مبدأ قرون جدید در تاریخ اروپا شناخته شدهاست.
کسی که حکومت عثمانی را به امپراتوری تبدیل کرد، سلطان سلیم یکم ملقب به یاووز (مهیب) بود. وی در اوایل سده نهم هجری قمری به پادشاهی رسید. او در طول پادشاهی ۹ ساله خود شام، مصر، عراق، حجاز (غرب عربستان)، و بخشهایی از بالکان (در جنوب شرق اروپا) را به تصرف درآورد و خود را خلیفه مسلمانان نامید. همچنین او کتابهای بسیاری را از مناطق متصرف شده بدست آورد، که اکنون زینت بخش کتابخانههای ترکیهاست. سلطان سلیم یکم در سال ۸۹۳ ه.خ (۹۲۰ق. /۱۵۱۴م) شاه اسماعیل یکم را در جنگ چالدران شکست داد.
اوج قدرت عثمانی در زمان سلطان سلیمان یکم (قانونی) پسر سلطان سلیم رخ داد. او مناطق بیشتری را به تصرف درآورد و حتی به محاصره وین پرداخت. او در یکی از جنگهایش با شاه تهماسب صفوی، تا سلطانیه نیز پیشآمد. پس از او امپراتوری عثمانی رو به انحطاط گذاشت.
امپراتوری عثمانی در جنگ اول جهانی از هم پاشید و مورد تهاجم بریتانیا و متحدانش واقع شد. مصطفی کمال پاشا به دلیل سازماندهی مقاومت ملی علیه دول خارجی قهرمان ملی ترکیه گردید و توانست جمهوری ترکیه را در سال ۱۳۰۲ (۱۹۲۳) بر پایه اصل جدایی دین از سیاست بنا کند و ملقب به آتاترک شد. وی خط لاتین را برای نوشتن زبان ترکی مرسوم کرد و اقدامات بسیاری را برای صنعتی و غربی شدن ترکیه انجام داد و دوره نوینی را در ترکیه به وجود آورد. او نظام جمهوری ترکیه را به صورت یک جمهوری مجلس محور (پارلمانی) تأسیس کرد و با ایجاد مجلس بزرگ میهنی ترکیه، دولت را در برابر مجلس میهنی مسئول ساخت. آتاترک مؤسس و رهبر حزب خلق جمهوریخواه ترکیه بود و به مدت پانزده سال و به صورت مادام العمر ریاست جمهوری ترکیه را بر عهده داشت.
در دوران اقتدار آتاترک و امین و پشتیبان او عصمت اینونو که از آن به عنوان دوران تک حزبی یاد میشود، سیمایی از اقتدار سیاسی ملی گرایانه به نمایش گذاشته شد که ابایی از نژادپرستی و ترویج پانترکیسم و به انزوا راندن اسلام و قومیتها نداشت.[۳] بعد از یک دوران تکحزبی در سال ۱۳۲۹ (۱۹۵۰) حزب دمکرات از گروه سیاسی مخالف قدرت را بدست گرفت و به تعداد احزاب اضافه شد، ولی آزادی سیاسی با دورههایی از کودتاهای نظامیان در سالهای ۱۳۳۹، ۱۳۵۰ و ۱۳۵۹ شکسته شد. در سال ۱۳۵۳ ترکیه با دخالت نظامی خود علیه کودتای یونانیان در قبرس مانع از الحاق قبرس به یونان شد. در سال ۱۳۷۵ باز نیروهای نظامی دولتی را که با برنامههای اسلامی روی کار آمده بود، ساقط کرد. از سال ۱۳۶۳ (۱۹۸۴) تاکنون حزب کارگران کردستان و حکومت ترکیه درگیریهای نظامی بسیاری داشتهاند که باعث مرگ بیش از ۴۵ هزار تن گردیدهاست. ترکیه در سال ۱۳۲۵ به عضویت سازمان ملل درآمد و در سال ۱۳۳۱ به ناتو پیوست. ترکیه عضو جنبی جامعه اروپا است و اکنون با اجرای اصلاحاتی سعی در تحکیم و تقویت مردمسالاری و اقتصاد خود دارد تا بتواند مذاکرات برای عضویت در اتحادیه اروپا را آغاز نماید.
طرح اصلی پرچم ترکیه مدرن عبارت است از ماه و ستاره سفید با زمینه سرخ رنگ. این طرح مربوط میشود به علائمی که امپراتوریهای ترکمن سلجوقی و عثمانی به عنوان پرچم استفاده میکردند. جمهوری ترکیه این پرچم را به عنوان نشانه دولت نگاه داشت. از آن جا که سلاطین عثمانی در عین حال عنوان خلیفه مسلمین را داشتند، نزد اروپاییان طرح این پرچم به عنوان نماد اسلام شناخته شد.
اکنون شمار بسیاری از کشورهای اسلامی ماه و ستاره را به صور مختلف به پرچم خود افزودهاند. نشانه هلال احمر نیز از این تأثیر به کنار نبودهاست. صلیب سرخ جهانی در ۱۲۴۱ توسط هنری دونانت بازرگان سوئیسی تأسیس شد و چون نشانه دولت سوئیس و علامت دین مسیح را بر آن نهادند، هلال احمر به عنوان برابر اسلامی-سنی (و شیر و خورشید سرخ به عنوان برابر شیعی) آن بعد از جنگ جهانی اوّل بر پا شد.
از جمله کشورهایی که نماد ماه و ستاره را روی پرچم کشورشان دارند، عبارتاند از: ازبکستان، الجزایر، پاکستان، ترکمنستان، تونس، جمهوری آذربایجان، سنگاپور، مالزی، موریتانی، لیبی و ترکیه.
زبان بیشتر مردم در ترکیه ترکی استانبولی است ولی در کنار آن زبانهای کردی، ارمنی، زازاها، ترکی آذربایجانی در میان گروههای قومی استفاده میشود. گروههای قومی کوچکتری چون لازها، عربها، گرجیها و چرکسها به تنوّع زبانی و فرهنگی این کشور افزودهاند.
کردهای ترکیه بیشتر در جنوب شرقی و شرق کشور زندگی میکنند. زبان رسمی این کشور ترکی است. گروههای قومی کوچکتر در ترکیه عبارتاند از: ارمنیها، آذربایجانیها (شمال شرق)، لازها (شمال) و عربها (جنوب).
یک مطالعه ژنتیکی در سال ۲۰۰۱ از طریق بررسی هاپلوگروپهای دیانای در ترکیه نشان داده که ترکها و کردها در کنار ارمنیها، ایرانیان، یهودیان و لبنانیها و دیگر گروههای ساکن سواحل مدیترانه (چه در شرق و چه در غرب) احتمالاً از یک نیای مشترک برخوردارند. در نتیجه اقوام امروزین ترک، کرد و ارمنی ممکن است از دل همین گروهها درآمده باشند. مطالعه ژنتیکی دیگری هم در سال ۲۰۰۳ نشان داده که ترکهای آناتولی با وجود خویشاوندی زبانی (در خانواده زبانهای ترکی) و همسایگی تاریخی با مغولها ارتباط ژنتیکی خاصی با آنان ندارند. بهطوریکه میزان اختلاف ژنتیکی ترکها و آلمانیها با سه گروه اصلی مغول به یک اندازه بودهاست.[۴][۵][۶]
در مطالعه دیگری در سال ۲۰۰۳ بر روی ۵۲۳ کروموزوم ایگرگ (که تنها نسب پدری را نشان میدهد) از اهالی ۹۰ شهر مختلف ترکیه ۵۴ هاپلوتایپ متفاوت شناسایی شده که اکثریت آنها (۹۴٫۱٪) از هاپلوتایپهای رایج در اروپاییها و مردمان همسایه خاورمیانهای است. هاپلوتایپهای مرتبط با اهالی آسیای میانه با تنها ۳٫۴٪، هندیها ۱٫۵٪ و آفریقاییها ۱٪ در اقلیت هستند. تنوع قابل ملاحظه هاپلوتایپها در میان ترکان گواهی بر نقش مهم آناتولی هم به عنوان یک دریافتکننده و هم به عنوان یک منبع در جریان شارش ژنی بین مناطق مختلف است. برآوردهای متفاوتی در مورد سهم ژنتیکی مهاجرت ترکزبانان آسیای میانه به منطقه آناتولی صورت گرفتهاست. بر اساس یکی از مطالعات بر روی کروموزم ایگرگ این سهم حدود ۱۰درصد و بر اساس یکی دیگر بر روی میتوکندری دیانای و کروموزوم ایگرگ حدود ۳۰ درصد است. هرچند احتمالاً شارش ژنی بین آناتولی و آسیای میانه چندین بار در دورههای پیش از تاریخ صورت گرفتهاست اما نامعلوم بودن شمار این جمعیتها و تعداد این دورهها مشکل بزرگی برای تعیین سهم ژنتیکی مهاجرت ترکان اوغوز در سده ۱۱ میلادی به آناتولی است. بر اساس برخی از مطالعات تعیین میزان هاپلوگروپهای مخصوص آسیا مانند C-RPS4Y و O3-M۱۲۲ بهترین روش برای تعیین ابعاد این مهاجرت و سهم ژنی آن آن در جمعیت کنونی آناتولی است. این توالیهای ژنتیکی در یکی از مطالعات تنها در ۱٫۵ درصد اهالی ترکیه دیده شده در حالیکه در یکی از مطالعات بر روی ۱۳ قوم آسیای میانه ۱۸٪ و در مطالعه دیگری بر روی ۴۹ قوم آسیای میانه ۳۳٪ شیوع داشتهاند. به نظر میرسد افزایش قابل ملاحظه جمعیت آناتولی در عصر برنز که جمعیت آن را در دوران امپراتوری روم به ۱۲ میلیون نفر رسانده بود موجب کاهش تأثیر مهاجرت سلجوقیان و دیگر ترکزبانان آسیای میانه شده باشد.[۷]
بخشی از ترکتباران ترکیه از اقوام ترکان سلجوقی غز هستند؛ ترکان سلجوقی به رهبری طغرل بیگ پس از شکست غزنویان در سال ۴۲۹ هجری قمری شهر نیشابور را پایتخت خود قرار دادند، در سال ۴۳۳ شهر ری را مرکز حکومت خود کردند، سپس اصفهان را مقر اصلی حاکمیت خود قرار داده همدان را نیز پایتخت تابستانی خود کردند. سلجوقیان سپس به رهبری آلپارسلان در جنگ ملازگرد با رومانوس چهارم امپراتور بیزانس، آناتولی را به تصرف خود درآوردند و سرزمین آسیای صغیر تا قونیه جز امپراتوری سلجوقی گردید. ترکان سلجوقی که از آسیای میانه به فلات ایران وارد شده و شهرهای ایران را فتح کرده در شهر ری حاکمیت خود را تثبیت کرده بودند در این مکانها و در آذربایجان ساکن شدند و با فراهم آوردن لشکریان زیاد از آذربایجان، آناتولی را فتح و در این منطقه مستقر شده پس از غلبه بر امپراتوری بیزانس (روم شرقی)، این منطقه را بر امپراتوری خود افزودند و از زمان حاکمیت فرزندان عثمان (نام یکی از حاکمان ترک آناتولی) امپراتوری عثمانی را در آنجا بنا نهادند.
فرهنگ ترکیه شامل فرهنگها و آیینهایی به شدت متنوع و ناهمگن است که از غرب آسیا، آسیای میانه، اروپای شرقی و سنتهای قفقاز گرفته شدهاست. بسیاری از این سنتها در ابتدا توسط امپراتوری عثمانی، یک کشور چند قومی و چند مذهبی گرد هم آمده بودند.
ترکیهٔ نوین در حال سرمایهگذاری بر بخشهایی است که به جهانیسازی کشور کمک میکند. برای مثال، بخشهای هنری و معماری مورد توجه ترکیهٔ نوین بودهاند. نخبگان کشور در تلاش بودهاند تا کشور با سرعت بیشتری فرهنگ غربی را بپذیرد با این حال، فرهنگ ملی، بومی و مذهبی کشور را نیز حفظ کردند. به شکل کلی، حکومت ترکیه در تلاش بودهاست تا ملیگرایی و فرهنگ ملی را تقویت و در کنار آن به جهانیسازی کشور بپردازد.
نخستین قانون اساسی جمهوری ترکیه[۹] که در سال ۱۹۲۴ میلادی تهیه شدهاست دین رسمی ترکیه را اسلام تعیین نمودهاست. لیکن در اصلاحات قانون اساسی سال ۱۹۲۸ این ماده قانونی حذف و با تأکید بر جدایی دین از سیاست، ترکیه کشوری با دولت و حکومت سکولار (جدایی دین از سیاست) معرفی گردیدهاست. بنابر آخرین آمار موجود در ترکیه حدود ۹۹/۸ درصد جمعیت این کشور را مسلمانان و ۰/۲ درصد را مسیحیان و کلیمیان و پیروان دیگر ادیان تشکیل میدهند. (البته مطابق کتاب اطلس جامع گیتاشناسی، %۹۲/۵مسلمان (عمدتاً سنی)، ۰/۲٪بیدین و بقیه ۰/۵٪ هستند)[۱۰]
مسلمانان ترکیه بیشتر پیرو مذهب تسنن میباشند که از میان آنها حنفیها بزرگترین گروه بهشمار میآیند که عمدتاً در مرکز و غرب ترکیه ساکن هستند. شافعیها با جمعیتی کمتر در مناطق شرقی ترکیه مستقرند و اکثراً کرد هستند. شمار پیروان مذاهب دیگر بسیار کم میباشد. روی هم رفته پیروان ادیان در ترکیه به دو قسمت اصلی تقسیم میشوند:
استانبول
الف) پیروان دین اسلام، که خود به چند مذهب تقسیم میشود و اهم آنها عبارتند از:
ب) پیروان ادیان دیگر بهجز اسلام، که در کل ۲ درصد از جمعیت ترکیه را تشکیل میدهند.
حجاب اسلامی در ترکیه دچار دگرگونیهایی شدهاست. بر اساس قوانین ترکیه، کارمندان زن در ادارات دولتی اجازهٔ استفاده از روسری و سایر پوششهای مشابه را ندارند؛ همچنین بر اساس بخشنامهای تحت عنوان «نحوه پوشش در مراکز آموزش عالی ترکیه» که در سال ۱۹۹۷ میلادی صادر شده، دانشجویان دختر دانشگاههای دولتی اجازهٔ استفاده از حجاب در دانشگاهها را ندارند و در سال ۲۰۰۶ این قانون برای دانشگاههای غیردولتی نیز لازمالاجرا شد.[۱۱] اکنون در این کشور حجاب «اختیاری» است.[۱۲]
پرهوادارترین ورزش در ترکیه، فوتبال است.[۱۳] این کشور در فوتبال مردان و زنان سرمایهگذاری بسیاری کردهاست و برخی از باشگاههای کشور توانستهاند به شهرت جهانی برسند. برای مثال، باشگاه فوتبال گالاتاسرای توانسته در لیگ اروپا و سوپرجام اروپا به قهرمانی برسد.[۱۴] تیم ملی فوتبال مردان ترکیه نیز در جام جهانی فوتبال ۲۰۰۲، جام کنفدراسیونها ۲۰۰۳ و جام ملتهای اروپا ۲۰۰۸ به مقام سوم دست یافتهاست.[۱۵] بسکتبال و والیبال هم هواداران بسیاری در این کشور دارند و علاوه بر تیم مردان، تیمهای زنان ترکیه نیز در ورزشهای پرهوادار توانستهاند افتخارات بینالمللی بسیاری به دست آورند. تیم ملی والیبال زنان ترکیه از تیمهای ملی موفق ترکیه بودهاست و توانستهاست که در بازیهای اروپایی، مسابقات قهرمانی والیبال زنان اروپا و بسیاری دیگر، مدالهای برتر را ار آن خود کند.[۱۶] کشتی روغنی نیز ورزش ملی کشور است و مسابقات آن در کشور برگزار میشود.
تیم ملی فوتبال زنان ترکیه در سال ۲۰۱۹. با افزایش هواداران فوتبال در کشور، تیمهای ملی فوتبال زنان و مردان ترکیه از تجهیزات و کیتهای همطرازی استفاده میکنند.
ورزشگاه ترک تلکام آرنا که برای باشگاه ورزشی گالاتاسارای است.
ورزشگاه قادر هاس قیصریه
تیم والیبال زنان گالاتاسارای پیش از آغاز مسابقه
ترکیه میزبان و نایب قهرمان جامجهانی بسکتبال ۲۰۱۰
صدها کانال، رادیو، روزنامه و خبرگزاری دولتی و مستقل در ترکیه وجود دارد که برخی از آنها بسیار موفق بودهاند. برای مثال، TRT World (پخش به انگلیسی) توانستهاست که به عنوان یک رسانه در جهان شهرت کسب کند و این کانال در تمام شبکههای اجتماعی پربازدید جهان حساب کاربری دارد. در مجموع، رسانههای ترکیه نسبت به کشورهای منطقه خاورمیانه وضعیت آزادتر و مدرنتری دارند اما همچنان از نبود آزادی بیان رنج میبرند.[۱۷]
موسیقی در ترکیه بهطور کلی شامل قطعههای ترکی میشود اما از موسیقی ایرانی، عربی، یونانی و چند سبک غربی دیگر نیز تأثیر گرفتهاست.[۱۸] در دهههای اخیر سبکهای غربی اروپایی و آمریکایی در ترکیه شکوفایی بسیاری داشتند و امروزه بسیاری از خوانندههای بومی کشور به سبکهای خارجی اجرا میکنند. همچنین بیشتر شهرهای کشور دارای تالارهای کنسرت و صحنه برای اجرا هستند و سالانه خوانندههای سرشناس بسیاری از سراسر جهان، برای اجرای کنسرت موسیقی به کشور ترکیه سفر میکنند. انواع رقصهای ملی نیز در سراسر کشور در جشنوارهها و کنسرتهای موسیقی اجرا میشوند.[۱۹][۲۰]
کنسرت جسی جی در استانبول، سال ۲۰۱۲
کنسرت سرهات در ترکیه، سال ۲۰۱۸
کنسرت شوال سام در ازمیر
شبنم فراح خواننده اهل ترکیه در حال اجرا
التون جان در حال اجرا در آنتالیا
اقتصاد ترکیه ترکیبی از صنایع بومی و نوین است که روز به روز بر دامنهاش افزوده میشود. تولیدات فراوان کشاورزی ترکیه در سال ۲۰۰۵ رتبه هفتم جهان را بدست آورد و در سال ۲۰۰۶ برای ۱۱٫۲٪ از مردم ترکیه اشتغال ایجاد کرد. بخش خصوصی اقتصاد ترکیه نیز قوی و به سرعت در حال رشد است و نقش مهمّی در بانکداری، حمل و نقل و ارتباطات دارد. در سالهای اخیر اقتصاد ترکیه رشد خوبی داشته و رشد ۸٫۹٪ و ۷٫۴٪ را در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ به دست آوردهاست.
تولید ناخالص داخلی ترکیه (برابری قدرت خرید) در رده ۱۳ ام جهان قرار دارد و این کشور ۱۹ امین تولید ناخالص داخلی بزرگ جهان را در اختیار دارد.[۲۱] ترکیه همچنین از اعضای مؤسس سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و گروه ۲۰ است.[۲۲] ترکیه گسترش و امکانات بسیاری هم در صنعت خودروسازی داشتهاست بهطوریکه بیش از ۱٫۳ میلیون وسیله نقلیه در سال ۲۰۱۵ تولید کرده و به عنوان چهاردهمین سازنده بزرگ اتومبیل جهان در رتبهبندی جای گرفتهاست.[۲۳] ترکیه در سال ۲۰۱۹ نخستین خودروی ملی خود را ساخت که توسط پینینفارینا طراحی شد و رجب طیب اردوغان آن را نشانهای از توسعه کشور دانست.[۲۴] این کشور در کشتیسازی پیشرفته است و محصولات آن به کشورهای اروپایی نیز صادر میشوند.[۲۵] با توجه به تلاش دولت برای برابرتر کردن سیاستهای اقتصادی، ترکیه دارای کارخانهها و شرکتهای خصوصی بزرگ و مشهور جهانی است و بسیاری از کارخانههای کشور توانستهاند بخشهای بزرگی از بازار اروپا را در اختیار بگیرند. برندهای ترکیهای مانند بکو و وستل از بزرگترین تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی مصرفی و لوازم خانگی در اروپا بهشمار میروند و هزینه بالایی را برای تحقیق و توسعه در فناوریهای جدید مرتبط با محصولات خود، سرمایهگذاری میکنند.[۲۶][۲۷][۲۸]
دیگر بخشهای مهم اقتصاد ترکیه عبارتند از بانکداری، ساختوساز، لوازم خانگی، الکترونیک، پوشاک و منسوجات، محصولات پتروشیمی، مواد غذایی، گردشگری و صنعت ماشین آلات. مواد غذایی ترکیه در بسیاری از کشورهای اروپایی بهطور پیوسته در دسترس هستند.[۲۹]
صنایع ترکیه مدرن و گسترده شده و توانستهاند علاوه بر کشورهای اروپایی، بسیاری از کشورهای منطقهٔ خاورمیانه را هدف صادرات قرار دهند به نحوی که در کنار کشورهای اروپایی مثل آلمان، کشورهایی از خاورمیانه از جمله ایران و عراق، واردات بسیار بالایی از ترکیه داشتهاند.[۲۹]
در سال ۲۰۱۳، ۹۸ فرودگاه در ترکیه به جابجایی مسافران مشغول بودند که ۲۲ تای آنها فرودگاه بینالمللی بودند.[۳۰] فرودگاه بینالمللی آتاترک، بر اساس میانگین چندساله، یازدهامین فرودگاه پررفتوآمد جهان است.[۳۱] بسیاری از فرودگاههای ترکیه شرایط بسیار خوبی دارند و میزان رفتوآمد مسافران در آنها بسیار بالاست. دولت نیز در تلاش است تا هرچه بیشتر از پتانسیل اقتصادی این بخش بهره ببرد و در حال برنامهریزی برای ساخت فرودگاههای مدرنتر و بزرگتر است. فرودگاه جدید استانبول با این برنامه که قرار است بزرگترین فرودگاه جهان باشد، آغاز به ساخت شد.[۳۲] ایرلاینهای ترکیه نیز با کنار زدن رقبای منطقهای خود، همانند ایرانایر از ایران، توانستهاند شهرتی جهانی کسب کنند و ترکیش ایرلاینز هماکنون ناوگانی ۳۴۹تایی دارد و به ۱۲۶ کشور جهان امکان سفر دارد.[۳۳][۳۴]
راهآهن ترکیه نیز از چند دهه پیش تر، آغاز به نوسازی و مدرنسازی تجهیزات و خطوط خود کردهاست و هماکنون، راهآهن ترکیه از خطوط پرسرعت بهره میبرد.[۳۵]
ترکیش ایرلاینز شرکت هواپیمایی حامل پرچم ترکیه
یک قطار تندرو TCDD HT80000
قطارهای قیصریه
یک اتوبوس شهری، در شهری کمجمعیت در ترکیه
ترافیک و یک تاکسی شهری در سال ۲۰۱۳ در ترکیه
گردشگری در ترکیه بخش مهمی از اقتصاد کشور را تشکیل میدهد. وزارت فرهنگ و گردشگری در حال برندسازی ترکیه در جهان، از طریق تبلیغات و کار روی فرهنگ ملی کشور است. ترکیه علاوه بر کشورهای همسایه، از کشورهای سراسر جهان گردشگر دریافت میکند. شمار میراث جهانی یونسکو در ترکیه به عدد ۱۷ میرسد و این کشور از آثار باستانی گرفته تا طبیعت و مراکز خرید شهریاش، استفاده بالایی برای بهبود اقتصاد بومی میکند.[۳۶][۳۷][۳۸]
نیروهای مسلح ترکیه متشکل از: نیروهای مسلح، نیروی زمینی، نیروی هوایی و نیروی دریایی ترکیه است. نیروی هوایی ترکیه بیش از ۶۰٫۰۰۰ نفر کارمند و ۶۳۵ هواپیما در اختیار دارد و از جنگندههایی شامل جنرال داینامیکس اف-۱۶ فایتینگ فالکن و پهپادهای جنگی ساخت داخل بهره میبرد. این کشور پس از نیروهای مسلح ایالات متحده، دومین نیروی نظامی بزرگ فعال را در ناتو دارد.
۱ بخشی از آن در اروپا.
۲ بخشی از آن در آفریقا.
۳ تمامی یا بخشی از آن جزو اقیانوسیه بهشمار میآید.
آلبانی ·
آندورا ·
ارمنستان ·
اتریش ·
جمهوری آذربایجان ·
بلاروس ·
بلژیک ·
بوسنی و هرزگوین ·
بلغارستان ·
کرواسی ·
قبرس ·
جمهوری چک ·
دانمارک ·
استونی ·
فنلاند ·
فرانسه ·
گرجستان ·
آلمان ·
یونان ·
مجارستان ·
ایسلند ·
ایرلند ·
ایتالیا ·
قزاقستان ·
لتونی ·
لیختناشتاین ·
لیتوانی ·
لوکزامبورگ ·
جمهوری مقدونیه ·
مالت ·
مولداوی ·
موناکو ·
مونتهنگرو ·
هلند ·
نروژ ·
لهستان ·
پرتغال ·
رومانی ·
روسیه ·
سان مارینو ·
صربستان ·
اسلواکی ·
اسلوونی ·
اسپانیا ·
سوئد ·
سوئیس ·
ترکیه ·
اوکراین ·
بریتانیای کبیر ·
واتیکان
چین اروگوئه
ترکی غربی
جمهوری آذربایجان۱
باشقیرستان (روسیه)
چواشستان (روسیه)
قبرس شمالی (قبرس)
گاگائوز (مولداوی)
کاباردینو-بالکاریا (روسیه)
کاراچای-چرکسیا (روسیه)
قرهقالپاقستان (ازبکستان)
قزاقستان
قرقیزستان
تاتارستان (روسیه)
ترکیه
ترکمنستان
ازبکستان
سینکیانگ (چین)
«Excavating Y-Chromsome Haplotype Strata in Anatolia»
«The Shipbuilding Industry in Turkey»
ایسنا/قم مدیر آژانس مسافرتی قم بیان کرد: تمایل شهروندان قمی به خرید ملک در ترکیه افزایش زیادی پیدا کرده است؛ اما این افزیش خرید مسکن در دیگر کشورها توسط ایرانیان، اختصاص به ترکیه ندارد بلکه این تقاضا در کشورهای دبی و گرجستان نیز وجود دارد.
تبلیغات خرید مسکن در کشورهای همسایه هر کسی را وسوسه میکند که شانس اش را برای زندگی در یک کشور دیگر هم امتحان کند تا علاوه بر سرمایه گذاری از سایر مزایای آن هم بهره مند شود و از طرف دیگر این کشورها هم از جمله ترکیه با تبلیغاتی رنگارنگ و توریست پسند جذابیت کشورشان را برای افراد چند برابر نشان میدهند تا به این وسوسه دامن بزنند.
چیزی که این روزهها در شبکه های خارجی فارسی زبان و فضای مجازی زیاد مشاهده می شود تبلیغاتی با موضوع خرید یا اجاره ملک ارزان در کشورهای همسایه به ویژه ترکیه و امارات (دبی) است.
مواردی که افراد را ترغیب به این امر میکند تفاوت پایین قیمت ملک در ایران و ترکیه است؛ البته با توجه به اینکه با داشتن ملک در ترکیه صاحب پاسپورت ترکیه هم میشوند، عده ای که رویای مهاجرت را در سر دارند با توجه به شرایط فعلی کشور، داشتن پاسپورت ترکیه را میانبری برای مهاجرت قلمداد میکنند.
آمارهای عجیبی که در این روزها از سایت های مهاجرتی به چشم می خورد، حکایت از موج شدید مهاجرت ها یا فرار سرمایه های ایرانیان به سمت کشورهای اطراف است. این تمایل برای خروج سرمایه از ایران با تبلیغات عجیب تری هم دامن خورده می شود. از جمله اینکه مثلا با عدد زیر یک میلیارد تومان در ترکیه صاحب خانه و حتی اقامت ترکیه می شوید ولی در ایران با این پول هیچ شانسی برای خرید منزل در شهری مثل تهران ندارید.
با این وجود بررسی اینکه در چه شهرهایی، بیشترین فرار سرمایه وجود دارد نیز جالب توجه است. در این زمینه شاید آمار دقیقی را نتوان از شهرهای مختلف ارایه کرد ولی بهترین کسانی که می توانند در این زمینه به شکل تحلیلی این موارد را بررسی کنند، مدیران آژانس های مسافرتی هستند.
در همین زمینه مهدی صادقی، مدیر آژانس مسافرتی، در این رابطه در گفتوگو با ایسنا بابیان اینکه بیشتر سفرهای شهروندان قمی به کشورهای عراق، ترکیه و امارات است، عنوان کرد: تمایل شهروندان قمی به خرید ملک در ترکیه افزایش زیادی پیدا کرده است؛ اما این افزیش خرید مسکن در دیگر کشورها توسط ایرانیان، اختصاص به ترکیه ندارد بلکه این تقاضا در کشورهای دبی و گرجستان نیز وجود دارد.
وی بیان کرد: خریداران دلایل متفاوتی را بیان می کنند از جمله اینکه با خرید ملک در ترکیه می توانند پاسپورت ترکیه و حق شهروندی در این کشور را به دست بیاورند.
این مدیر آژانس مسافرتی ادامه داد: برخی شهروندان نیز اقدام به اجاره یک ساله خانه در ترکیه میکنند تا به وسیله آن اقامت یکساله دریافت کنند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ترکیه مسافت زیادی با ایران ندارد بسیاری از افراد برای گذراندن اوقات فراغت و تعطیلات اقدام به خرید یا اجاره مسکن در ترکیه میکنند.استانبول
گفت وگو با موارد دیگری از فعالان این صنعت نیز چنین آماری را تایید می کرد که به دلیل تکراری بودن مسایل در گزارش قید نشد ولی قطعا این روند به یک روند جاری در کشور و حتی استان نیز بدل شده است.
بدون تردید اگر هجوم خرید مسکن توسط ایرانیها در این کشورها مدیریت و کنترل نشود، می تواند باعث کاهش ساخت و ساز در کشور شود و در آیندهای نه چندان دور آسیبی بزرگ به این صنعت وارد کند.
خریداران نیز اگر بدون شناخت و مشاورههای مطمئن، نسبت به خرید ملک در سایر کشورها اقدام کنند میتواند مشکلاتی را بر سر راهشان قرار دهد همچنین با افزایش چشمگیر تمایل به خرید املاک در کشور ترکیه راه جدیدی برای سوداگران و کلاهبرداران باز شده است که اگر افراد بدون علم وارد این عرصه شوند ممکن است همه دارائی شان بر باد برود.
در این میان وظیفه مسئولان به خصوص در دولت جدید آن است که با بهبود شرایط کسب و کار و معیشت در کشور زمینه فرارسرمایه ها و منابع انسانی کشور را کاهش دهند. زیرا اکثر جمعیتی که از ایران به کشورهای دیگر سفر می کنند به شکل پناهنده جنگی نیستند و کسانی هستند که موفقیت های نسبی در کشور خود بدست آوردند تا بتوانند شرایط کار در کشورهای دیگر را داشته باشند و اگر به صددلیل این افراد دانش و امکانات و سرمایه خود را در اختیار کشور خود بگذارند، با حجم عظیمی از سرمایه مولد مواجه خواهیم بود که ایران را در هر حوزه ای پیشران و ایمن خواهد کرد.
انتهای پیام
ترکیه
ایران
افغانستان
تاجيكستان
خاورمیانه
استانبول
جهان
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
اینفوگرافیک
عکس
ویدیو
انتخابات
اجتماعی
دانش و فنآوری
فرهنگی و هنری
اخبار شرکت ها
ترمینال فاینانس
بخش عکس آناتولی
ترمینال انرژی
آکادمی روزنامه نگاری
اخبار سازمانی
استانبول/خبرگزاری آناتولی
تیم آکروباتیک «سولو ترک» نیروی هوایی ارتش ترکیه و «ستارگان تُرک»، پیش از فستیوال هوانوردی، فضا و فناوری (TEKNOFEST) 2021 بر فراز بسفر استانبول به اجرای نمایش هوایی پرداختند.
هواپیماهای میگ-29 جمهوری آذربایجان نیز هواپیماهای ترکیه را همراهی و در کنار یکدیگر پرواز کردند.
شهروندان و گردشگرانی که شاهد این لحظات بودند، آن را در نقاط مختلف شهر با تلفنهای همراه خود ثبت کردند.
تاریخچه
مرامنامه و اصول
سیاست شبکههای اجتماعی
تیم مدیریتی
دفتر نمایندگی های داخلی
دفتر نمایندگیهای بین المللی
مرکز رسانه ها
تماس
RSS
منابع بشری
سفارشهای آبونمانی
مدیریت کیفیت
حریم خصوصی و سیاست کوکیها
استانبول
سیاست اطلاعرسانی
رویدادهای مهم خبری امروز
اخبار شرکت ها
ترمینال فاینانس
بخش عکس آناتولی
ترمینال انرژی
آکادمی روزنامه نگاری
نسخه آی فون
نسخه آی پد
نسخه آندروید
استانبول (Istanbul) بزرگترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است که با مساجد باشکوه و زیبا، هتلهای لوکس و جاذبههای متعدد تاریخی و دیدنی، پذیرای گردشگران از اقصانقاط جهان است که با تور استانبول برای خرید یا تفریح به آنجا سفر میکنند.
استانبول در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگه بسفر دو قاره آسیا و اروپا را از یکدیگر جدا میکند و به عبارتی استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است.
این کلانشهر به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا در سال ۲۰۱۰ انتخاب شده است. همچنین از لحاظ تعداد گردشگران خارجی سومین شهر توریستی جهان بهشمار میرود که با تور ترکیه برای بازدید از استانبول سفر میکنند. اکثریت قریب به اتفاق مردم در سراسر ترکیه و در استانبول، مسلمان، و بهطور خاص اهل سنت هستند. جمعیت این شهر طبق آمار سال ۲۰۱۷ معادل ۱۵,۰۲۹,۲۳۱ بوده است.
استانبول به خاطر موقعیت مکانی، در نواحی آب و هوایی متفاوتی قرار دارد و دارای چندین خرد اقلیم است. آب و هوای مدیترانهای، آب و هوای گرمسیری مرطوب و آب و هوای اقیانوسی در بخشهای مختلف شهر مشاهده میشود. جولای گرمترین ماه سال است و میانگین دمای هوا به ۲۴ درجه میرسد. فوریه با میانگین دمای ۶ درجه، سردترین ماه سال است. استانبول و ترکیهی اروپایی، تابستانهای گرم و زمستانهای سرد همراه با بارش برف دارد. بهار و پاییز یعنی از آوریل تا مه و از سپتامبر تا اواسط نوامبر، بهترین زمان سفر به استانبول است زمانی که دمای هوا مطبوع و آسمان صاف است.استانبول
شهر تاریخی استانبول مساجد باشکوهی را در دل خود جا داده است که ساختار آنها، باورها و معماری دورههای مختلف تاریخی را که بر این شهر حکومت میکردند، به نمایش میگذارند. تقریبا تمام مساجد سلطنتی استانبول که به فرمان سلطانها در دوره حکومت عثمانی ساخته شدهاند معماری مشترکی دارند و شامل گنبد، محراب، مناره و حیاط هستند. مسجد سلیمانیه، مسجد سلطان احمد معروف به مسجد آبی، مسجد جدید با ۴۰۰ سال قدمت، مسجد بایزید، مسجد فاتح و مسجد ایاصوفیه نمونههایی از این مساجد هستند.
از جاهای دیدنی استانبول میتوانید به این موارد اشاره کرد: موزه ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد، برج دختر، مینیاتورک، تنگه بسفر، برج گالاتا، کاخ بیلر بی، کاخ چراغان، کاخ دلمهباغچه، تپههای چاملیجا (بام استانبول)، جزیره بیوک آدا (یا پرنسس)، موزه هنرهای اسلامی ترکیه، بازار بزرگ استانبول (کاپالی چارشی)، میسیر چارشیسی (بازار ادویه)، موزه موزاییک واقع در بازار پشت ایاصوفیه، موزه قالی واقع در مسجد سلطان احمد.
برای خرید در استانبول میتوانید به این مراکز خرید بروید: استانبول مال (از بزرگترین مراکز خرید در ترکیه و خانهی برترین برندهای دنیا و ترکیهای)، ایستینیه پارک با ۳۰۰ فروشگاه، مرکز زورلو، کانیون استانبول، مرکز خرید پالادیوم، آکمرکز، مال برج ترامپ، فوروم استانبول، جواهیر استانبول، ساپ پیره.
تنوع سوغاتیهای استانبول زیاد است، از سوغات این شهر میتوان به هنرهای دستی نظیر ظروف مسی، سرامیکی، شیشهای و سفالین، فرش و قالیچه، زیورآلات، روتختی ترک و پتو، لوسترهای استانبول، ادویه جات، قهوه ترک، شیرینی جاتی مانند راحتالحلقوم و باقلوای ترکیه و… اشاره کرد.
از غذاهای خوشمزه این شهر نیز غافل نشوید و غذاهایی نظیر کباب Kuyu Kebabı، اسکندر کباب، آدانا کباب، Mantı یا همان راویولی ترکی، کونفه، باقلوا، خوراک لوبیا چشم بلبلی را حتما امتحان کنید.
var suggestJsonList={“title”:”مقاصد پیشنهادی”,”suggest”:[{title:”تهران، ایران”,slug:”/dir/تهران-118-ci/”},{title:”مشهد، ایران”,slug:”/dir/mashhad-28516-ci/”},{title:”کیش، ایران”,slug:”/dir/kish-435-ci/”},{title:”شیراز، ایران”,slug:”/dir/shiraz-262-ci/”},]};
var attractionDefault=[{“id”:435,”title”:”کیش”,”slug”:”Kish”,”provinceSlug”:”Hormozgan”,”countrySlug”:”iran”,”countryTitle”:”ایران”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان هرمزگان”,”isRecentlySearch”:false,”attractionInfoType”:3},{“id”:57,”title”:”اصفهان”,”slug”:”Isfahan”,”provinceSlug”:”esfahan”,”countrySlug”:”iran”,”countryTitle”:”ایران”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان اصفهان”,”isRecentlySearch”:false,”attractionInfoType”:3},{“id”:262,”title”:”شیراز”,”slug”:”Shiraz”,”provinceSlug”:”Fars”,”countrySlug”:”iran”,”countryTitle”:”ایران”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان فارس”,”isRecentlySearch”:false,”attractionInfoType”:3},{“id”:28355,”title”:”قشم”,”slug”:”Qeshm”,”provinceSlug”:”Hormozgan”,”countrySlug”:”iran”,”countryTitle”:”ایران”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان هرمزگان”,”isRecentlySearch”:false,”attractionInfoType”:3},{“id”:44,”title”:”اردبیل”,”slug”:”ardabil”,”provinceSlug”:”Ardabil”,”countrySlug”:”iran”,”countryTitle”:”ایران”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان اردبیل”,”isRecentlySearch”:false,”attractionInfoType”:3},{“id”:20015,”title”:”سرعین”,”slug”:”Sarein”,”provinceSlug”:”Ardabil”,”countrySlug”:”iran”,”countryTitle”:”ایران”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان اردبیل”,”isRecentlySearch”:false,”attractionInfoType”:3},{“id”:361,”title”:”آستارا”,”slug”:”astara”,”provinceSlug”:”Gilan”,”countrySlug”:”iran”,”countryTitle”:”ایران”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان گیلان”,”isRecentlySearch”:false,”attractionInfoType”:3},{“id”:25463,”title”:”آنتالیا”,”slug”:”antalya”,”provinceSlug”:”Antalya”,”countrySlug”:”turkey”,”countryTitle”:”ترکیه”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان آنتالیا”,”isRecentlySearch”:false,”attractionInfoType”:3},{“id”:113256,”title”:”گرجستان”,”slug”:”georgia”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”countryTitle”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”isRecentlySearch”:false,”attractionInfoType”:1},{“id”:113350,”title”:”ارمنستان”,”slug”:”armenia”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”countryTitle”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”isRecentlySearch”:false,”attractionInfoType”:1},{“id”:27047,”title”:”باکو”,”slug”:”Baku”,”provinceSlug”:”baku”,”countrySlug”:”azerbaijan-republic”,”countryTitle”:”جمهوری آذربایجان”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”بخش باکو”,”isRecentlySearch”:false,”attractionInfoType”:3},{“id”:113230,”title”:”بلغارستان”,”slug”:”bulgaria”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”countryTitle”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”isRecentlySearch”:false,”attractionInfoType”:1}];
var tourDefault=[{“id”:620,”title”:”تور ایران”,”slug”:”ایران”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:3,”tagCount”:7,”tourInfoType”:5},{“id”:344,”title”:”تور استانبول”,”slug”:”استانبول”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:547,”title”:”تور مشهد”,”slug”:”مشهد”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:586,”title”:”تور کیش”,”slug”:”کیش”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:345,”title”:”تور آنتالیا”,”slug”:”انتالیا”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:398,”title”:”تور گرجستان”,”slug”:”گرجستان”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:555,”title”:”تور شیراز”,”slug”:”شیراز”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:3,”tagCount”:7,”tourInfoType”:5},{“id”:535,”title”:”تور اصفهان”,”slug”:”اصفهان”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:319,”title”:”تور ارمنستان”,”slug”:”ارمنستان”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:317,”title”:”تور باکو”,”slug”:”باکو”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:533,”title”:”تور اردبیل”,”slug”:”اردبیل”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:324,”title”:”تور دبی”,”slug”:”دبی”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:338,”title”:”تور تایلند”,”slug”:”تایلند”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:410,”title”:”تور مالزی”,”slug”:”مالزی”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:584,”title”:”تور قشم”,”slug”:”قشم”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:0,”tourInfoType”:5},{“id”:3,”title”:”تور تابستان ۹۸”,”slug”:”تور-تابستان”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:1,”tourInfoType”:6},{“id”:7,”title”:”تور پاییز ۹۸”,”slug”:”تور-پاییز”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:null,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:null,”tourCount”:0,”categoryCount”:0,”tagCount”:1,”tourInfoType”:6}];
var hotelDefault=[{“id”:118,”title”:”تهران”,”slug”:”تهران”,”provinceSlug”:”Tehran”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان تهران”,”countryTitle”:”ایران”,”hotelInfoType”:3},{“id”:28516,”title”:”مشهد”,”slug”:”Mashhad”,”provinceSlug”:”Razavi-Khorasan”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان خراسان رضوی”,”countryTitle”:”ایران”,”hotelInfoType”:3},{“id”:57,”title”:”اصفهان”,”slug”:”Isfahan”,”provinceSlug”:”esfahan”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان اصفهان”,”countryTitle”:”ایران”,”hotelInfoType”:3},{“id”:262,”title”:”شیراز”,”slug”:”Shiraz”,”provinceSlug”:”Fars”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان فارس”,”countryTitle”:”ایران”,”hotelInfoType”:3},{“id”:30425,”title”:”تبریز”,”slug”:”Tabriz”,”provinceSlug”:”East-Azerbaijan”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان آذربایجان شرقی”,”countryTitle”:”ایران”,”hotelInfoType”:3},{“id”:435,”title”:”کیش”,”slug”:”Kish”,”provinceSlug”:”Hormozgan”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان هرمزگان”,”countryTitle”:”ایران”,”hotelInfoType”:3},{“id”:28355,”title”:”قشم”,”slug”:”Qeshm”,”provinceSlug”:”Hormozgan”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان هرمزگان”,”countryTitle”:”ایران”,”hotelInfoType”:3},{“id”:453,”title”:”یزد”,”slug”:”Yazd”,”provinceSlug”:”Yazd”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان یزد”,”countryTitle”:”ایران”,”hotelInfoType”:3},{“id”:3,”title”:”استان اردبیل”,”slug”:”Ardabil”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:”ایران”,”hotelInfoType”:2},{“id”:27,”title”:”استان مازندران”,”slug”:”Mazandaran”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:”ایران”,”hotelInfoType”:2},{“id”:25,”title”:”استان گیلان”,”slug”:”Gilan”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:”ایران”,”hotelInfoType”:2}];
var internalCityList={isRtl:true,results:[{label:”تهران (Thr)”,code:”thr”,cityTitle:”تهران”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”اصفهان (Ifn)”,code:”ifn”,cityTitle:”اصفهان”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”مشهد (Mhd)”,code:”mhd”,cityTitle:”مشهد”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”کیش (Kih)”,code:”kih”,cityTitle:”کیش”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”اهواز (Awz)”,code:”awz”,cityTitle:”اهواز”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”شیراز (Syz)”,code:”syz”,cityTitle:”شیراز”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”تبریز (Tbz)”,code:”tbz”,cityTitle:”تبریز”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”بندر عباس (Bnd)”,code:”bnd”,cityTitle:”بندر عباس”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”قشم (Gsm)”,code:”gsm”,cityTitle:”قشم”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”رشت (Ras)”,code:”ras”,cityTitle:”رشت”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”مراغه (Acp)”,code:”acp”,cityTitle:”مراغه”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”خوی (Khy)”,code:”khy”,cityTitle:”خوی”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”ماکو (Imq)”,code:”imq”,cityTitle:”ماکو”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”ارومیه (Omh)”,code:”omh”,cityTitle:”ارومیه”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”اردبیل (Adu)”,code:”adu”,cityTitle:”اردبیل”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”پارس آباد (Pfq)”,code:”pfq”,cityTitle:”پارس آباد”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”کاشان (Kks)”,code:”kks”,cityTitle:”کاشان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”کرج (Pyk)”,code:”pyk”,cityTitle:”کرج”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”ایلام (Iil)”,code:”iil”,cityTitle:”ایلام”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بوشهر (Buz)”,code:”buz”,cityTitle:”بوشهر”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”خارک (Khk)”,code:”khk”,cityTitle:”خارک”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”عسلویه (Pgu)”,code:”pgu”,cityTitle:”عسلویه”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”شهرکرد (Cqd)”,code:”cqd”,cityTitle:”شهرکرد”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”طبس (Tcx)”,code:”tcx”,cityTitle:”طبس”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بیرجند (Xbj)”,code:”xbj”,cityTitle:”بیرجند”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”سبزوار (Afz)”,code:”afz”,cityTitle:”سبزوار”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بجنورد (Bjb)”,code:”bjb”,cityTitle:”بجنورد”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”آبادان (Abd)”,code:”abd”,cityTitle:”آبادان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”دزفول (Def)”,code:”def”,cityTitle:”دزفول”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”مسجد سلیمان (Qmj)”,code:”qmj”,cityTitle:”مسجد سلیمان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بندر ماهشهر (Mrx)”,code:”mrx”,cityTitle:”بندر ماهشهر”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”امیدیه (Akw)”,code:”akw”,cityTitle:”امیدیه”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”زنجان (Jwn)”,code:”jwn”,cityTitle:”زنجان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”سمنان (Snx)”,code:”snx”,cityTitle:”سمنان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”شاهرود (Rud)”,code:”rud”,cityTitle:”شاهرود”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”ایرانشهر (Ihr)”,code:”ihr”,cityTitle:”ایرانشهر”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”چابهار (Zbr)”,code:”zbr”,cityTitle:”چابهار”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”زابل (Acz)”,code:”acz”,cityTitle:”زابل”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”زاهدان (Zah)”,code:”zah”,cityTitle:”زاهدان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”جهرم (Jar)”,code:”jar”,cityTitle:”جهرم”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”فسا (Faz)”,code:”faz”,cityTitle:”فسا”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”لار (Lrr)”,code:”lrr”,cityTitle:”لار”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”لامرد (Lfm)”,code:”lfm”,cityTitle:”لامرد”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”سنندج (Sdg)”,code:”sdg”,cityTitle:”سنندج”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بم (Bxr)”,code:”bxr”,cityTitle:”بم”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”جیرفت (Jyr)”,code:”jyr”,cityTitle:”جیرفت”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”رفسنجان (Rjn)”,code:”rjn”,cityTitle:”رفسنجان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”سیرجان (Syj)”,code:”syj”,cityTitle:”سیرجان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”کرمان (Ker)”,code:”ker”,cityTitle:”کرمان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”کرمانشاه (Ksh)”,code:”ksh”,cityTitle:”کرمانشاه”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”گرگان (Gbt)”,code:”gbt”,cityTitle:”گرگان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”کلاله (Klm)”,code:”klm”,cityTitle:”کلاله”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”ساری (Sry)”,code:”sry”,cityTitle:”ساری”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”نوشهر (Nsh)”,code:”nsh”,cityTitle:”نوشهر”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”رامسر (Rzr)”,code:”rzr”,cityTitle:”رامسر”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”اراک (Ajk)”,code:”ajk”,cityTitle:”اراک”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بندرلنگه (Bdh)”,code:”bdh”,cityTitle:”بندرلنگه”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”جزیره لاوان (Lvp)”,code:”lvp”,cityTitle:”جزیره لاوان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”همدان (Hdm)”,code:”hdm”,cityTitle:”همدان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”یزد (Azd)”,code:”azd”,cityTitle:”یزد”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”خرم آباد (Khd)”,code:”khd”,cityTitle:”خرم آباد”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”یاسوج (Yes)”,code:”yes”,cityTitle:”یاسوج”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”گچساران (Gch)”,code:”gch”,cityTitle:”گچساران”,isFeatured:false,airports:null,},],};var destinationInternalCityList={isRtl:true,results:[{label:”مشهد (Mhd)”,code:”mhd”,cityTitle:”مشهد”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”تبریز (Tbz)”,code:”tbz”,cityTitle:”تبریز”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”تهران (Thr)”,code:”thr”,cityTitle:”تهران”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”جزیره کیش (Kih)”,code:”kih”,cityTitle:”جزیره کیش”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”شیراز (Syz)”,code:”syz”,cityTitle:”شیراز”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”اهواز (Awz)”,code:”awz”,cityTitle:”اهواز”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”قشم (Gsm)”,code:”gsm”,cityTitle:”قشم”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”اصفهان (Ifn)”,code:”ifn”,cityTitle:”اصفهان”,isFeatured:true,airports:null,},{label:”چابهار (Zbr)”,code:”zbr”,cityTitle:”چابهار”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”زنجان (Jwn)”,code:”jwn”,cityTitle:”زنجان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”زابل (Acz)”,code:”acz”,cityTitle:”زابل”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”گچساران (Gch)”,code:”gch”,cityTitle:”گچساران”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”اراک (Ajk)”,code:”ajk”,cityTitle:”اراک”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”کرمانشاه (Ksh)”,code:”ksh”,cityTitle:”کرمانشاه”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”کاشان (Kks)”,code:”kks”,cityTitle:”کاشان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”سیرجان (Syj)”,code:”syj”,cityTitle:”سیرجان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”ارومیه (Omh)”,code:”omh”,cityTitle:”ارومیه”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”دزفول (Def)”,code:”def”,cityTitle:”دزفول”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”عسلویه (Pgu)”,code:”pgu”,cityTitle:”عسلویه”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”طبس (Tcx)”,code:”tcx”,cityTitle:”طبس”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”ماکو (Mku)”,code:”mku”,cityTitle:”ماکو”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”ایرانشهر (Ihr)”,code:”ihr”,cityTitle:”ایرانشهر”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”جهرم (Jar)”,code:”jar”,cityTitle:”جهرم”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”خارک (Khk)”,code:”khk”,cityTitle:”خارک”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”خوی (Khy)”,code:”khy”,cityTitle:”خوی”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”شاهرود (Rud)”,code:”rud”,cityTitle:”شاهرود”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”کرج (Pyk)”,code:”pyk”,cityTitle:”کرج”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”کلاله (Klm)”,code:”klm”,cityTitle:”کلاله”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”لامرد (Lfm)”,code:”lfm”,cityTitle:”لامرد”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”ابوموسی (Aeu)”,code:”aeu”,cityTitle:”ابوموسی”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”آغاجاری (Akw)”,code:”akw”,cityTitle:”آغاجاری”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”فسا (Faz)”,code:”faz”,cityTitle:”فسا”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”آبادان (Abd)”,code:”abd”,cityTitle:”آبادان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”اردبیل (Adu)”,code:”adu”,cityTitle:”اردبیل”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”ایلام (Iil)”,code:”iil”,cityTitle:”ایلام”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بجنورد (Bjb)”,code:”bjb”,cityTitle:”بجنورد”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بم (Bxr)”,code:”bxr”,cityTitle:”بم”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بندر عباس (Bnd)”,code:”bnd”,cityTitle:”بندر عباس”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بندر لنگه (Bdh)”,code:”bdh”,cityTitle:”بندر لنگه”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بندر ماهشهر (Mrx)”,code:”mrx”,cityTitle:”بندر ماهشهر”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بوشهر (Buz)”,code:”buz”,cityTitle:”بوشهر”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”بیرجند (Xbj)”,code:”xbj”,cityTitle:”بیرجند”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”پارس آباد (Pfq)”,code:”pfq”,cityTitle:”پارس آباد”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”خرم آباد (Khd)”,code:”khd”,cityTitle:”خرم آباد”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”رامسر (Rzr)”,code:”rzr”,cityTitle:”رامسر”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”رشت (Ras)”,code:”ras”,cityTitle:”رشت”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”رفسنجان (Rjn)”,code:”rjn”,cityTitle:”رفسنجان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”زاهدان (Zah)”,code:”zah”,cityTitle:”زاهدان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”سبزوار (Afz)”,code:”afz”,cityTitle:”سبزوار”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”سنندج (Sdg)”,code:”sdg”,cityTitle:”سنندج”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”شهرکرد (Cqd)”,code:”cqd”,cityTitle:”شهرکرد”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”گرگان (Gbt)”,code:”gbt”,cityTitle:”گرگان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”لار (Lrr)”,code:”lrr”,cityTitle:”لار”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”مراغه (Acp)”,code:”acp”,cityTitle:”مراغه”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”نوشهر (Nsh)”,code:”nsh”,cityTitle:”نوشهر”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”همدان (Hdm)”,code:”hdm”,cityTitle:”همدان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”کرمان (Ker)”,code:”ker”,cityTitle:”کرمان”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”یزد (Azd)”,code:”azd”,cityTitle:”یزد”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”ساری (Sry)”,code:”sry”,cityTitle:”ساری”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”یاسوج (Yes)”,code:”yes”,cityTitle:”یاسوج”,isFeatured:false,airports:null,},{label:”جیرفت (Jyr)”,code:”jyr”,cityTitle:”جیرفت”,isFeatured:false,airports:null,},],};var externalCityList={isRtl:true,results:[{label:”بانکوک,تایلند”,code:”BKKALL”,cityTitle:”بانکوک”,isFeatured:true,airports:[{label:”بینالمللی دن موئنگ(dmk)”,code:”DMK”,cityTitle:”بانکوک”},{label:”سووارنابومی(bkk)”,code:”BKK”,cityTitle:”بانکوک”},],},{label:”بارسلونا,اسپانیا”,code:”BCNALL”,cityTitle:”بارسلونا”,isFeatured:true,airports:[{label:”بارسلونا(bcn)”,code:”BCN”,cityTitle:”بارسلونا”},],},{label:”استانبول,ترکیه”,code:”ISTALL”,cityTitle:”استانبول”,isFeatured:true,airports:[{label:”فرودگاه جدید استانبول(ist)”,code:”IST”,cityTitle:”استانبول”,},{label:”فرودگاه صبیحه گوکچن استانبول(saw)”,code:”SAW”,cityTitle:”استانبول”,},],},{label:”پاریس,فرانسه”,code:”PARALL”,cityTitle:”پاریس”,isFeatured:true,airports:[{label:”تیلی(bva)”,code:”BVA”,cityTitle:”پاریس”},{label:”شارل دو گول(cdg)”,code:”CDG”,cityTitle:”پاریس”},{label:”اورلی(ory)”,code:”ORY”,cityTitle:”پاریس”},],},{label:”پوکت,تایلند”,code:”HKTALL”,cityTitle:”پوکت”,isFeatured:true,airports:[{label:”بینالمللی پوکت(hkt)”,code:”HKT”,cityTitle:”پوکت”},],},{label:”تفلیس,گرجستان”,code:”TBSALL”,cityTitle:”تفلیس”,isFeatured:true,airports:[{label:”فرودگاه بینالمللی تفلیس(tbs)”,code:”TBS”,cityTitle:”تفلیس”,},],},{label:”تهران,ایران”,code:”THRALL”,cityTitle:”تهران”,isFeatured:true,airports:[{label:”فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ika)”,code:”IKA”,cityTitle:”تهران”,},],},{label:”ونکوور,کانادا”,code:”YVRALL”,cityTitle:”ونکوور”,isFeatured:true,airports:[{label:”کول هاربور سیپلین بیس(cxh)”,code:”CXH”,cityTitle:”ونکوور”,},{label:”ابتسفرد(yxx)”,code:”YXX”,cityTitle:”ونکوور”},{label:”بینالمللی ونکوور(yvr)”,code:”YVR”,cityTitle:”ونکوور”},],},],};var destinationExternalCityList={isRtl:true,results:[{label:”بانکوک,تایلند”,code:”BKKALL”,cityTitle:”بانکوک”,isFeatured:true,airports:[{label:”بینالمللی دن موئنگ(dmk)”,code:”DMK”,cityTitle:”بانکوک”},{label:”سووارنابومی(bkk)”,code:”BKK”,cityTitle:”بانکوک”},],},{label:”بارسلونا,اسپانیا”,code:”BCNALL”,cityTitle:”بارسلونا”,isFeatured:true,airports:[{label:”بارسلونا(bcn)”,code:”BCN”,cityTitle:”بارسلونا”},],},{label:”استانبول,ترکیه”,code:”ISTALL”,cityTitle:”استانبول”,isFeatured:true,airports:[{label:”فرودگاه جدید استانبول(ist)”,code:”IST”,cityTitle:”استانبول”,},{label:”فرودگاه صبیحه گوکچن استانبول(saw)”,code:”SAW”,cityTitle:”استانبول”,},],},{label:”پاریس,فرانسه”,code:”PARALL”,cityTitle:”پاریس”,isFeatured:true,airports:[{label:”تیلی(bva)”,code:”BVA”,cityTitle:”پاریس”},{label:”شارل دو گول(cdg)”,code:”CDG”,cityTitle:”پاریس”},{label:”اورلی(ory)”,code:”ORY”,cityTitle:”پاریس”},],},{label:”پوکت,تایلند”,code:”HKTALL”,cityTitle:”پوکت”,isFeatured:true,airports:[{label:”بینالمللی پوکت(hkt)”,code:”HKT”,cityTitle:”پوکت”},],},{label:”تفلیس,گرجستان”,code:”TBSALL”,cityTitle:”تفلیس”,isFeatured:true,airports:[{label:”فرودگاه بینالمللی تفلیس(tbs)”,code:”TBS”,cityTitle:”تفلیس”,},],},{label:”تهران,ایران”,code:”THRALL”,cityTitle:”تهران”,isFeatured:true,airports:[{label:”فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ika)”,code:”IKA”,cityTitle:”تهران”,},],},{label:”ونکوور,کانادا”,code:”YVRALL”,cityTitle:”ونکوور”,isFeatured:true,airports:[{label:”کول هاربور سیپلین بیس(cxh)”,code:”CXH”,cityTitle:”ونکوور”,},{label:”ابتسفرد(yxx)”,code:”YXX”,cityTitle:”ونکوور”},{label:”بینالمللی ونکوور(yvr)”,code:”YVR”,cityTitle:”ونکوور”},],},],};
var restaurantDefault=[{“id”:118,”title”:”تهران”,”slug”:”تهران”,”provinceSlug”:”Tehran”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان تهران”,”countryTitle”:”ایران”,”restaurantInfoType”:3},{“id”:28516,”title”:”مشهد”,”slug”:”Mashhad”,”provinceSlug”:”Razavi-Khorasan”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان خراسان رضوی”,”countryTitle”:”ایران”,”restaurantInfoType”:3},{“id”:57,”title”:”اصفهان”,”slug”:”Isfahan”,”provinceSlug”:”esfahan”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان اصفهان”,”countryTitle”:”ایران”,”restaurantInfoType”:3},{“id”:262,”title”:”شیراز”,”slug”:”Shiraz”,”provinceSlug”:”Fars”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان فارس”,”countryTitle”:”ایران”,”restaurantInfoType”:3},{“id”:30425,”title”:”تبریز”,”slug”:”Tabriz”,”provinceSlug”:”East-Azerbaijan”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان آذربایجان شرقی”,”countryTitle”:”ایران”,”restaurantInfoType”:3},{“id”:435,”title”:”کیش”,”slug”:”Kish”,”provinceSlug”:”Hormozgan”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان هرمزگان”,”countryTitle”:”ایران”,”restaurantInfoType”:3},{“id”:28355,”title”:”قشم”,”slug”:”Qeshm”,”provinceSlug”:”Hormozgan”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان هرمزگان”,”countryTitle”:”ایران”,”restaurantInfoType”:3},{“id”:453,”title”:”یزد”,”slug”:”Yazd”,”provinceSlug”:”Yazd”,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:”استان یزد”,”countryTitle”:”ایران”,”restaurantInfoType”:3},{“id”:3,”title”:”استان اردبیل”,”slug”:”Ardabil”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:”ایران”,”restaurantInfoType”:2},{“id”:27,”title”:”استان مازندران”,”slug”:”Mazandaran”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:”ایران”,”restaurantInfoType”:2},{“id”:25,”title”:”استان گیلان”,”slug”:”Gilan”,”provinceSlug”:null,”countrySlug”:”iran”,”cityTitle”:null,”provinceTitle”:null,”countryTitle”:”ایران”,”restaurantInfoType”:2}];
کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کجارو تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.
استانبول شهر مساجد عثمانی و بازمانده باشکوه قسطنطنیه از لحاظ جغرافیایی به گونه ای می باشد که بخشی از آن در قاره آسیا و بخشی دیگر از آن در قاره اروپا واقع شده است و این دو بخش توسط پل معروف بسفر به یکدیگر متصل شده است و به همین دلیل ، شهر استانبول را در اصطلاح پلی میان دو قاره می نامند. شهر استانبول پر جمعیت ترین شهر ترکیه و همچنین مرکز فرهنگی ، تاریخی و اقتصادی ترکیه نیز محسوب می شود ، دین اکثریت مردمان ترکیه و استانبول اسلام و مذهب سنی می باشد و به همین دلیل ، استانبول می تواند مقصد بسیار دلپذیر و مناسبی برای شما مسافران باشد ، شهری با تلفیقی از المانهای مذهبی ، سنتی و توام با ظاهری به روز و شیک که چشم هر گردشگری را خیره می کند . استانبول معمولا در نوروز مملو از مسافر ایرانی می شود و گردشگران زیادی این شهر را برای سفر عید انتخاب می کنند. محبویت تور استانبول نوروز هم به دلیل جاذبه ها و امکاناتش است و هم این که هزینه های آن به نسبت کشورهای دیگر خیلی بالا نیست و می تواند با بودجه های معمولی نیز به سفر رفت.
استانبول شهری با تاریخ ۲۵۰۰ ساله است که در جهان باستان با نام قسطنطنیه شناخته می شود و پرجمعیت ترین شهر کشور ترکیه است و همچنین استانبول مرکز اقتصادی ، فرهنگی و تاریخی این کشور محسوب می شود و ۱۴.۱ میلیون نفر در شهر وسیع و پرهیاهو استانبول اقامت دارند که این جمعیت استانبول را به هفتمین شهر بزرگ و پرجمعیت اروپا تبدیل کرده است و همان طور که قبلا اشاره کرده بودیم بخشی از شهر استانبول در آسیا و بخشی از آن در قاره اروپا قرار دارد و شهری میان قاره ای نام گرفته است ، شهر استانبول از لحاظ جغرافیایی بین دو دریای مرمره و دریای سیاه واقع شده و از آن جا که مراکز تاریخی و تجاری شهر استانبول در بخش اروپایی شهر واقع شده ، بیش از دو سوم جمعیت مردم شهر نیز ساکن بخش اروپایی استابول هستند و سالیانه هزاران گردشگر به این شهر سفر می کنند .استانبول
بیش ترین قسمت مورد توجه در شهر استانبول ، مرکز تاریخی آن است که در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است ، شهر استانبول در طی تاریخ سه مرحله مهم و اساسی را گذرانده است که مرحله اول آن مربوط به امپراتوری روم شرقی می باشد و همچنین در سال ۳۳۰ پس از میلاد امپراتوری روم شرقی به جهت موقعیت فوق العاده تنگه بسفر، به طور رسمی قسطنطنیه ( استانبول فعلی ) را به عنوان پایتخت خود برگزید و در واقع اهمیت کنترل تنگه بسفر از آن جهت بود که کنترل مسیر آبی میان آسیا و اروپا را در دست گرفت در همین زمان ، قسطنطنیه بزرگ ترین شهر قاره اروپا و همچنین مرکز فرهنگی برای تمدن یونانی و پیروان ارتدکسی کلیسا بشمار می رفت و از جمله دستاورد های آن به ساخت کلیسای بزرگ و باشکوه ایاصوفیه می توان اشاره نمود و در ادامه قسطنطنیه تا سال های سال در دست روم شرقی بود تا این که در سال ۱۴۵۳ ، سلطان محمد دوم که امپراتورعثمانی پس از یک محاصره ۵۳ روزه شهر توانست استانبول را فتح و از آن خود کند ، استانبول سومین پایتخت امپراتوری عثمانی بشمار می رفت و از جمله اقدامات سلطان محمد دوم تبدیل کلیسای مهم و کلیدی ایاصوفیه به مسجد ایاصوفیه نیز بود . پس از فتح شهر، به دستور سلطان محمد دوم ساخت و سازهای گسترده ای صورت گرفت و ۵ هزار خانوار از اقصی نقاط کشور به شهر قسطنطنیه مهاجرت کردند و زندگیشان را آغاز نمودند .
برای گردشگران و افرادی در سراسر دنیا که می خواهند در این شهر مهاجرت تحصیلی و یا اقامت در استانبول را داشته باشند به دقت به این مطالب گوش دهند چراکه این مسائل ، موارد تاثیرات بسزایی در کیفیت زندگی شما در کشوری دیگر خواهد گذاشت که از جمله آنها می توان به مذهب مردم استانبول و یا حمل نقل در استانبول اشاره نمود که به صورت روزمره ساختار زندگیتان را به گونه ای شیرین و یا شاید خسته کننده تغییر دهد و همچنین فرهنگ ملت ها ، ریشه در تاریخ و گذشته آن کشور دارد ، فرهنگ ها از زمان پیدایش اولین اجتماعات بشری شکل گرفته و با گسترده شدن جوامع در طول تاریخ قوانین و مقررات بیشتری را در خود جای داده اند . فرهنگ مهمترین بخش وجودی هر شهر یا کشور است زیرا نشان دهنده چگونگی حضور پیشینیان آن سرزمین می باشد و جالب است بدانید که موقعیت جغرافیایی ترکیه و همجواری آن با کشورهای اروپایی بر روی فرهنگ و آداب و رسوم مردم ترکیه نقش بسیار مهم و بسزایی گذاشته است و نیز ترک ها مردمی خانواده دوست و خونگرم هستند و اینکه مرد رئیس خانواده محسوب می شود و زن طبق قانون، بعد از ازدواج از نام خانوادگی شوهرش استفاده می کند و همچنین مراسم ازدواج در ترکیه همراه با آداب و رسوم و فرهنگ خاصی انجام می گیرد ، مثلا هنگامی که دختری ازدواج می کند تمام دوستان وی نامشان را درون کفش عروس می نویسند و در پایان مراسم ازدواج اگرکسی نامش از داخل کفش پاک شده باشد به این معنی است که به زودی ازدواج خواهد کرد ، اگرچه مردم ترکیه به خاطر برخورد با فرهنگ های اروپایی غیررسمی ترشده اند ، اما با این حال همچنان اصطلاحات مودبانه و تعارف در بین آنها به طور معمول حکمفرماست ، مثلأ واژه آبی به معنای برادر بزرگتر ، درمقابلش قارداش به معنای برادر و آبلا به معنای خواهر بزگتر در مقابل باجی به معنای خواهر برای ایجاد تمایز بین بزرگ تر و کوچک تر در فرهنگشان استفاده می شود .
ترک ها مردم مهمان نوازی هستند آنها از دعوت مهمان به منازلشان لذت می برند و جالب است بدانید که اگر مهمانان زود از خانه آنها بروند ، نوعی بی احترامی به صاحب منزل یا میزبان است وحمل برخوش نگذشتن به مهمان می شود و این باعث ناراحتی آنان می شود و نیز در مواقع عزاداری ، همسایگان تا روز سوم غذاهای آماده شده خود را به منزل داغ دیده می برند ، حلوا نیز تنها غذایی است که خانواده مرحوم می پزند و برای همسایگان می فرستد به این صورت که دوستان نزدیک مرحوم ، حلوا را آماده می کنند به طوری که نفر اول ملاقه را به نفر بعد می سپارد و او هم در حالی که حلوا را هم می زند به ذکر خاطره ای از آن مرحوم می پردازد و معمولأ حلوا زمانی آماده می شود که تمام افراد حاضر در مورد مرحوم به ذکر جمله ای پرداخته باشند ، در واقع این مراسم ساده سبب می شود که مردم از اوقات خوش خود با آن مرحوم حرف بزنند و برای لحظه ای غم خود را فراموش کنند و پیوند های بین خود را محکم نمایند .
بهار استانبول : استانبول در این زمان روزها گرمی را دارد و شب ها هوای خنک و ملایم و دوست داشتنی را تجربه می کند و گاه گاهی باران بهاری نیز شروع به باریدن می کند پس شما در این فصل ، این شهر را رنگین تر و زنده تر از هر زمان دیگری می بینید و میانگین دمای آن در این فصل بین ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است .
تابستان استانبول : روزهای تابستانی استانبول گرم و مرطوب می باشد ، گرچه اغلب ساکنین شهر برای فرار از دست گرما به جزایر نزدیک و سواحل استانبول هجوم می آورند با این حال بیش تر تابستان را برای مسافرت به استانبول برمی گزینند ، بنابراین در اغلب مکان ها و جاذبه های تفریحی و دیدنی با حجم زیاد بالایی از گردشگران و صف های طولانی آن ها رو به رو خواهید شد و نیز میانگین دمای تابستان در استانبول بین ۲۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است و بهترین وجه مسافرت به استانبول در تابستان، وضعیت مطلوب کشتی های کروز بسفر و گردش با آن ها است .
پاییز استانبول : دمای هوا در فصل طلایی برگ ریز استانبول بسیار دلپسند و جذاب می باشد ، یعنی در حدود ۲۳ درجه اما منتظر غافلگیری های گاه و بیگاه طبیعت نیز باشید که شما را واقعا سوپرایز خواهد کرد یعنی یک روز ممکن است گرم و خشک باشد و روز دیگر ، بسیار خنک با دمای ۱۵ درجه و یا باران های کوتاه و شدید که لذت دو چندانی را به شما می دهد .
زمستان استانبول : روزهای زمستانی استانبول سرد و برفی هستند و میانگین دمای روزانه بین ۸ تا ۱۲ درجه است و اغلب بارش ملایم برف هم دور از انتظار نیست ، بنابراین بهترین زمان مسافرت به استانبول فصل بهار و پاییز است دقیقا زمانی که شرایط آب و هوایی مطلوب به دور از گرمای سوزان و سرمای یخ بندان در انتظار شماست.
با توجه به قیمت دلار ۲۰۰۰۰ تومانی بالا ۵ میلیون تومان
پیشنهاد میدهیم برای اطلاعات بیشتر به سایت معراج گشت معراجعه فرماید
طبق آخرین اخبار در شهریور ماه ۹۹
شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی معراج گشت به پشتوانه ۱ دهه تجربه مدیران و فعالیت خود در حوزه خدمات گردشگری با در اختیار داشتن کاملترین بانک اطلاعاتی توریسم و اکوتوریسم و تجهیزات مربوط به خدمات توریستی در سال ۱۳۹۰ با هدف راه اندازی اولین دپارتمان تخصصی خدمات گردشگری، فعالیت خود را آغاز نمود.
این شرکت در راستای جلب رضایت مسافران، مشتری مداری را سرلوحه خدمات خویش قرار داده است.
شرکت معراج گشت با بکارگیری نیروهای کارآزموده و متخصص آماده پاسخگوئی و مشاوره سفر به متقاضیان محترم و همچنین با فراهم آوردن فضایی آرام و دلنشین آماده پذیرایی از مسافران عزیز میباشد.
© طراحی سایت و سئو توسط وبنا
ویکی دان – دنیای یادگیری و ماجراجویی
آیا قصد دارید که زندگی جدیدی را در شهر استانبول آغاز کنید؟ یقینا تصمیم به این مهمی به برنامه ریزی دقیق و درست نیاز دارد. فضای پرجمعیت شهری و قالب شهر استانبول ممکن است کمی برای تازه واردان پیچیده و غیر قابل هضم باشد اما راهنمای سایت ما در زمینه مهاجرت به استانبول به شما کمک می کند تا برای زندگی در این شهر آمادگی لازم را به دست آورید.
جابجایی بین المللی کار چندان ساده ای نیست، از این رو، ما آنچه را برای زندگی در این شهر لازم است بدانید، در قالب یک مقاله ارائه داده ایم. قبل از بستن بار سفر، لازم است این مقاله را تا انتها مطالعه و مقدمات سفر را با بررسی این لیست آماده کنید.
فهرست موضوعات
همانطور که مستحضرید استانبول، شهری میان دو قاره معروف اروپا و آسیا است که این تفکیک بندی توسط تنگه بسفر صورت گرفته است. این شهر یکی از شهرهای بزرگ در جهان بوده که آمیخته با تمدن مدرن غربی و تمدن سنتی شرقی است به طوری که فرهنگ ها و افراد مختلف را در طول سالیان دراز در خود جای داده است. استانبول
استانبول شهر نمادین کشور ترکیه است که بیش از هر شهر دیگری دستخوش تغییرات بوده و با هر موج جدیدی از حاکمان خو گرفته است. این شهر پلی میان شرق و غرب است که گستردگی آن به اروپا و آسیا می رسد. استانبول تنها کلان شهر میان دو قاره است.
شهر استانبول از پرجمعیت ترین شهرهای ترکیه محسوب می شود و حدود 25 منطقه را در بر دارد. استانبول (قسطنطنیه) در تاریخ طولانی خود به عنوان پایتخت امپراتوری روم، امپراتوری بیزانس، امپراتوری لاتین و امپراتوری عثمانی مورد توجه قرار گرفته است. بین سال های (1453-1922) استانبول پایتخت فرهنگی اروپا لقب گرفت. مناطق تاریخی استانبول در سال 1985 به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شدند.
با شهرهای دیگر ترکیه آشنا شوید:
دو وجه مهم و مشترک زندگی در شهر استانبول، آزادی مذهب و نگرش لیبرال است. با وجود اینکه بیشتر جمعیت این شهر در دسته مسلمانان قرار دارند، اما آوازه مردسالاری قسطنطنیه برای مسیحیان ارتدکس شرقی در سراسر دنیا هنوز هم پر رنگ دیده می شود. این شهر مکانهای عبادی زیادی برای فرقه مسیحیت و یهودیت نیز دارد.
این آزادی نگرش تا حدی به کلانشهر بودن استانبول بر می گردد. این شهر همیشه شهری بزرگ محسوب شده و رشد پایدار جمعیتی را از دهه 1940 تجربه کرده است.
این روند رو به رشد جمعیت به مهاجرت مردم مناطق روستایی مربوط می شود که در جهت بهبود وضعیت زندگی به این شهر مهاجرت کرده اند. افزایش مهاجرت ها سبب شد که جمعیت استانبول در سال 2014 به بیش از 14 میلیون نفر برسد.
برای فرزندان افراد مهاجر در استانبول، مدارس بین المللی زیادی هست که اغلب آن ها شامل برنامه تحصیلی IB یا بین المللی هستند. هرچند زبان انگلیسی، زبان غالب آموزشی است، اما اکثرا آمادگی لازم برای پذیرش کودکان کشورهای مختلف را نیز دارند.
آنها دوره هایی ارائه می دهند که به دانشجویان کمک می کند تا زبان انگلیسی خود را تقویت کنند. در استانبول برخی مدارس نیز وجود دارند که برای ملیت های خاص ارائه می شوند، مانند مدارس آلمانی یا فرانسوی.
مدارس بین المللی استانبول، شامل تحصیلات دوره ابتدایی و متوسطه است. هیئت ملی آموزش در انگلیس، برنامه تحصیلی دانش آموزان را مشخص می کند که در سه بخش اصلی تقسیم بندی شده است:
این مدرسه در سال 1911 تأسیس شد و برای تحصیل خارجی های ساکن استانبول هدف گذاری شده است. این مدرسه یکی از قدیمی ترین مدارس بین المللی در سطح جهان به شمار می رود و آموزش IB را برای همه گروه های سنی ارائه می دهد. مدرسه بین المللی IICS استانبول، مهد کودک مستقل نیز دارد. در این مدرسه، سه نوع آموزش مختلف در IB برقرار است:
این مدرسه بین المللی پردیس هایی در استانبول و ازمیر دارد. پردیس استانبول در جوار پارک اولوس، در اورتاکوی تاسیس شده است. هرچند زبان آموزش مدرسه، انگلیسی است، اما زبان های دیگری چون زبان ترکی نیز، جز برنامه درسی این مدرسه به شمار می آید که یک تجربه بین المللی برای کودکان خارجی رقم می زند.
در این مدرسه، کودکان در هر سنی از آموزش IB در اوایل کودکی و همچنین برنامه تحصیلی ابتدایی و متوسطه و دبیرستان برخوردار هستند.
دانشگاه های دولتی و خصوصی زیادی در استانبول وجود دارند که امکانات و تسهیلات بسیاری را برای آموزش عالی شامل می شوند. برخی از دانشگاه های دولتی استانبول عبارتند از:
به عنوان مثال، دانشگاه استانبول بالغ بر 20 دانشکده، 3 دپارتمان، 3 مدرسه، 17 موسسه و 27 مرکز تحقیق و مطالعه را در سراسر شهر مدیریت می کند. بیشتر دانشکده ها، دانشگاه ها و برخی از مراکز اداری در بیازیت، لاله لی، Vezneciler و Sarachane قرار دارند.
مطالب مرتبط زیر را از دست ندهید:
استانبول بیمارستان های بسیاری در سطح شهر دارد که خدمات درمانی پیشرفته ای دارند. بیشتر آنها استاندارد اعتباربخشی کمسیون مشترک بین المللی(JCI) معتبر داشته و به به روز ترین فناوری های علم روز مجهز هستند. پزشکان و پرستاران بین المللی از هیچ تلاشی برای رفع نیازهای ساکنین و مهاجران دریغ نمی کنند. بیمارستانهای ویژه مهاجران شامل:
این بیمارستان ها فقط منحصر به بخش معاینات و معالجات اساسی نیستند، آنها همچنین مجهز به بخش هایی برای انواع جراحی های پلاستیک، پیوند اعضا یا درمان لیزیک چشم نیز می باشند. مسائل روانشناختی یا تغذیه و رژیم غذایی نیز در این مراکز ارائه می شود.
داروخانه ها در استانبول با مربع سفید و حرف “E” علامت گذاری می شوند. بیشتر داروخانه ها در این شهر از ساعت 10:00 تا 19:00، روزهای دوشنبه تا شنبه فعالیت دارند. همچنین در هر محله از شهر حداقل یک داروخانه وجود دارد که می توانید در مواقع اضطراری به آن رجوع کنید.
این داروخانه ها در حدود ساعت 19 تا 10 قابل دسترسی هستند. اگر نتوانستید داروخانه ای در نزدیکی محل سکونت خود پیدا کنید، بهتر است از یک سرویس تحویل دارو کمک بگیرید. این سرویس ها، در اسرع وقت و هزینه ای اندک خدمت رسانی می کنند.
در صورت بروز مسائل اورژانسی پزشکی، بهتر است با شماره 112 تماس بگیرید. این سرویس دولتی هزینه ای ندارد و با هر تلفنی قابل دسترسی است.
قیمت اجاره در شهر استانبول بسته به موقعیت خانه، بسیار متفاوت است. اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر بین 1000 تا 2000 لیر متغیر است. پیش پرداخت 6 تا 12 ماه و سپرده امنیتی یک معضل بزرگ در استانبول است. علاوه بر این، صاحبخانه ممکن است از شما بخواهد اجاره خود را به یورو یا دلار پرداخت کنید.
برای پیدا کردن مسکن در استانبول، می توانید جستجوی آنلاین را امتحان کنید، زیرا به روزتر است. از طرف دیگر، می توانید مسیر قدیمی را طی کنید و روزنامه های محلی مانند Hürriyet ،Milliyet یا Zaman را بخرید، هرچند تبلیغات املاک و مستغلات خصوصی در روزنامه ها ممکن است فقط به زبان ترکی باشد. اگر هنوز به زبان محلی مسلط نیستید، از یک نماینده املاک و مستغلات در استانبول کمک بگیرید.
استانبول واقعا شهر بزرگی است و جای تعجب نیست که در آن می توانید فعالیت های متفاوت زیادی را در فضای باز انجام دهید. اگر می خواهید فعالیت منظم داشته باشید که چندان پیچیده و سخت نیز نباشد و در عین حال به شما این امکان را دهد که از مناطق مختلف شهر نیز دیدن کنید، بهتر است دوچرخه سواری را انتخاب کنید. یکی از دلایل آن نیز خلاصی از ترافیکی است که می تواند در طول روز سرسام آور باشد.
از آنجا که بیشتر مسیرهای دوچرخه در سمت آسیا قرار دارد، از این رو می تواند یک راه حل عالی برای اکتشاف منطقه آسیایی این شهر باشد. حتی تورهای دوچرخه سواری نیز وجود دارند که می توانید برای دیدن اکثر نقاط دیدنی به آن ها بپیوندید.
کوهنوردی نیز به دلیل رشته کوه های کوهستانی ترکیه بسیار جذاب است. این کار می تواند یک فعالیت روزانه ایده آل تلقی شود، فقط مطمئن شوید که تمام تجهیزات لازم را با خود ببرید. از آنجا که استانبول در کنار دریا واقع شده است، ورزش های آبی زیادی نیز وجود دارد.
یکی از مهمترین جاذبه ها در این شهر دیدن تنگه بسفر است، راحت ترین راه کار این است که از یک قایق مسافرتی کمک بگیرید که شما را در اطراف تنگه بسفر قرار می دهد و با دیدنی های مناطق اروپایی و آسیایی این شهر آشنا می کند. پس اگر به دنبال یک فعالیت پرماجرا هستید، قایقرانی را انتخاب کنید.
برای کسانی که واقعا به دنبال هیجان هستند، پاراگلایدر یا بالون های سواری انتخاب خوبی است تا با آن از دیدن تمام حومه شهر ترکیه لذت ببرند.
استانبول شهری است که فرهنگ و تاریخ خود را به خوبی حفظ کرده است و همین امر آن را به شهری هیجان انگیز تبدیل کرده است که چیزهای زیادی برای مسافران از سراسر جهان دارد.
استانبول امروز در دوران نوسنگی تأسیس شده است، شهری مدرن است که از طریق مساجد و کلیساهای جامع و بازارهای باستانی رونق گرفته است. بزرگترین شهر ترکیه با قرار گرفتن بین شرق و غرب، هاله ای از جذابیت را برای همه بازدید کنندگان فراهم می کند. در زیر برخی از بهترین جاذبه های گردشگری شهر استانبول آمده است:
با ارتفاع 67 متر (219 فوت) ، برج گالاتا بر فراز آسمان استانبول حکمرانی می کند و منظره ای عالی از شهر قدیمی و اطراف آن ارائه می دهد. برج سنگی قرون وسطی، معروف به برج مسیح، هنگامی که در سال 1348 ساخته شد، بلندترین ساختمان استانبول به شمار می رفت. این برج در طول قرن ها بازسازی شده است، زمانی نیز به عنوان برج دیدبانی برای شناسایی آتش سوزی در شهر استفاده می شد. امروزه نیز، بخش فوقانی آن شامل یک کافه و رستوران و باشگاه است.
موزه باستان شناسی استانبول از مهمترین موزه های ترکیه محسوب می شود و از سه نوع موزه باستان شناسی، موزه شرق باستان و موزه کاشی کاشی تشکیل شده است. این سه موزه ترکیبی از 1 میلیون شیء از تمدن های سراسر جهان را شامل می شوند. اولین موزه ترکیه معروف به موزه باستان شناسی استانبول در سال 1891 تأسیس در محوطه کاخ توپکاپی تاسیس شد. این موزه ها حاوی هزاران اثر با ارزش از جمله تابوت اسکندر بزرگ هستند.
کلیسای چورا ممکن است کمی فرسوده و تخریب شده باشد، اما بازدید کنندگان معتقدند که هنر زیبای بیزانس یقینا ارزش دیدن دارد. موزائیک ها و نقاشی های با شکوه کلیسا، زندگی حضرت عیسی و مادرش حضرت مریم را به تصویر می کشد. این کلیسا به کلیسای منجی مقدس در چورا معروف است که از آن به عنوان یکی از زیباترین آثار ماندگار معماری بیزانس یاد شده است.
کلیسای چورا از زمان کنستانتین (امپراطور روم: 280-337 پس از میلاد) قدمت دارد و در سالهای اولیه صومعه سرا بوده است. چند قرن بعد، به مسجد و در سال 1948 به موزه تبدیل شد.
مخزن باسیلکا در قرن ششم توسط امپراطور روم ژوستینین یکم ساخته شده است و از آن زمان آب در اختیار ساکنان استانبول قرار گرفت. این مخزن، مکانی است که مسافران می توانند از فن آوری خاصی که رومیان باستان برای ساخت این معماری شگفت آور استفاده کرده بودند، بازدید کنند. مخزن زیرزمینی، تنها چند قدم با مسجد آبی فاصله دارد. این مخزن که به عنوان آب انبار باسیلکا نیز شناخته می شود، می تواند 2.8 میلیون فوت مکعب آب را در خود ذخیره کند.
کاخ دولماباحچه بسیار بی نظیر، باشکوه و باعظمت است، به طوری که آن را با کاخ ورسای مقایسه کرده اند. این کاخ زیبا در قرن 19 ساخته شد و در ساخت آن از 14 تن ورق طلا استفاده شده است. این کاخ عظمت ترکیبی از معماری باشکوه ترکی سنتی عثمانی با سبک اروپایی نئوکلاسیک، باروک و روکوکو است.استانبول
بازدید کنندگان مسجد سلیمانیه معتقدند زیبایی و آرامش این مسجد، حس معنوی الهام بخشی به آنها می بخشد. این مسجد واقع در تپه سوم استانبول است و در سال 1550 توسط سلطان سلیمان بزرگ ساخته شد. این مسجد واقعا با شکوه است و بهترین معماری اسلامی و بیزانس را در هم می آمیزد. این مسجد طی سال ها آسیب دید، از جمله در جنگ جهانی اول هنگام وقوع آتش سوزی در حالی که از آن به عنوان انبار اسلحه استفاده می شد. در اواسط قرن بیستم نیز مجدد بازسازی و مرمت شد.
مسافرانی که خرید کردن را دوشت دارند، نباید از بازدید از گرند بازار استانبول غافل شوند. این بازار شامل بیش از 3000 فروشگاه است که آن را به یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان تبدیل کرده است. این بازار بیش از یک چهارم میلیون بازدید کننده در روز دارد و مواردی از قبیل جواهرات، فرش، ادویه جات و ترشی جات، عتیقه جات و سرامیک های نقاشی شده با دست و… در این بازار به فروش می رسند. قدمت این بازار به سال 1461 باز می گردد.
کاخ توپکاپی یکی از جاذبه های دیدنی در شهر استانبول است که مناظر آن واقعا حیرت آور است. تقریبا حدود چهار قرن، کاخ پرشور توپکاپی به عنوان اقامتگاه رسمی سلاطین حاکم بر امپراتوری عثمانی استفاده می شده است. این کاخ یکی از بزرگترین کاخ های موجود در جهان است.
سلطان محمد دوم اندکی پس از فتح قسطنطنیه در سال 1453 زندگی در این کاخ را آغاز کرد و تا زمان مرگش در سال 1481 در این کاخ زندگی کرد. در سال 1924، این کاخ به موزه ای تبدیل شد که مجموعه گسترده ای از هنر، چینی، جواهرات، نسخه های خطی و سایر گنجینه ها را به نمایش گذاشته بود.
مسجد آبی که در اوایل قرن 17 ساخته شده است، امروزه مکانی برای عبادت است. این بدان معنی است که بازدید کنندگان باید بازدید خود را در ساعات خاصی از روز انجام دهند، زیرا این مسجد در پنج نوبت روزانه برای اقامه نماز بسته می شود.
همه بازدید کنندگان برای بازدید از این مسجد باید شئونات اسلامی را رعایت کرده و زنان باید موهای خود را بپوشانند. گنجینه بی نظیر این مسجد شامل 20000 نوع کاشی و سرامیک در طرح های مختلف است. این مسجد توسط سلطان احمد ساخته شده و نام آن برگزفته از کاشی های آبی رنگ روی گنبد و سطوح فوقانی داخلی آن گرفته است.
هاگیا سوفیا یک شاهکار مهندسی رومی است و دارای گنبد عظیم (قطر 102 فوت یا 31 متر) است. هاگیا سوفیا بنا به دستور امپراتور بیزانس ژوستینین بین سال های 532 تا 537 ساخته شده است. این بنا کلیسای ارتدکس شرقی تا سال 1453 بود.
در سال 1453، ترکان عثمانی قسطنطنیه را به تصرف خود درآوردند و ساختمان را به مسجدی تبدیل کرده و بسیاری از آثار مسیحی را برداشته و گچ کاری کردند و آنها را با معماری اسلامی جایگزین نمودند. این ساختمان در سال 1931 بسته شد و جمهوری ترکیه در سال 1935 مجددا آن را به عنوان موزه باز کرد.
کتابخانه هاگیا سوفیا که در سال 1739 ساخته شد، حاوی کاشی های باستانی ترکی است و قفسه های چوبی حکاکی شده، اشیاء تاریخی و همچنین کتاب ها را در خود جای داده است. در طی سالیان متمادی، این کلیسا از زلزله، آتش سوزی و شورش آسیب دیده و بسیاری از تعمیرات و ترمیم های لازم روی آن صورت گرفت. این ساختمان آنقدر زیبا است که برخی از مردم از آن به عنوان هشتمین شگفتی جهان یاد می کنند.
آیا می خواهید به شهر استانبول مهاجرت کنید؟ اگر تاکنون هرگز به خارج از کشور مهاجرت نکرده اید، روند کار بسیار زیاد خواهد بود و اگر هم تا به حال مهاجرت داشته اید، یقینا می دانید باز هم بار سنگینی در پیش رو دارید. در هر مرحله که هستید، یقینا راهنمای ما می تواند در مجموعه کاملی از خدمات جابجایی مانند یافتن خانه، جستجوی مدرسه و دانشگاه، مکان های تفریحی، راه حل های ویزا و … به شما کمک کند.
پست قبل
کشور ترکیه
پست بعد
شهر آنکارا
شهر ترابزون
شهر ارزروم
شهر آلانیا
شهر دنیزلی
شرایط این بورسیه چیست آیا آنلان امحتان است
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
منو بخاطر بسپار
آخرین مطالب
دانشگاه کارابوک
دانشگاه الوداغ
معرفی نامه
انگیزه نامه
شهر ترابزون
ویکی دان – دنیای یادگیری و ماجراجویی
آیا قصد دارید که زندگی جدیدی را در شهر استانبول آغاز کنید؟ یقینا تصمیم به این مهمی به برنامه ریزی دقیق و درست نیاز دارد. فضای پرجمعیت شهری و قالب شهر استانبول ممکن است کمی برای تازه واردان پیچیده و غیر قابل هضم باشد اما راهنمای سایت ما در زمینه مهاجرت به استانبول به شما کمک می کند تا برای زندگی در این شهر آمادگی لازم را به دست آورید.
جابجایی بین المللی کار چندان ساده ای نیست، از این رو، ما آنچه را برای زندگی در این شهر لازم است بدانید، در قالب یک مقاله ارائه داده ایم. قبل از بستن بار سفر، لازم است این مقاله را تا انتها مطالعه و مقدمات سفر را با بررسی این لیست آماده کنید.
فهرست موضوعات
همانطور که مستحضرید استانبول، شهری میان دو قاره معروف اروپا و آسیا است که این تفکیک بندی توسط تنگه بسفر صورت گرفته است. این شهر یکی از شهرهای بزرگ در جهان بوده که آمیخته با تمدن مدرن غربی و تمدن سنتی شرقی است به طوری که فرهنگ ها و افراد مختلف را در طول سالیان دراز در خود جای داده است. استانبول
استانبول شهر نمادین کشور ترکیه است که بیش از هر شهر دیگری دستخوش تغییرات بوده و با هر موج جدیدی از حاکمان خو گرفته است. این شهر پلی میان شرق و غرب است که گستردگی آن به اروپا و آسیا می رسد. استانبول تنها کلان شهر میان دو قاره است.
شهر استانبول از پرجمعیت ترین شهرهای ترکیه محسوب می شود و حدود 25 منطقه را در بر دارد. استانبول (قسطنطنیه) در تاریخ طولانی خود به عنوان پایتخت امپراتوری روم، امپراتوری بیزانس، امپراتوری لاتین و امپراتوری عثمانی مورد توجه قرار گرفته است. بین سال های (1453-1922) استانبول پایتخت فرهنگی اروپا لقب گرفت. مناطق تاریخی استانبول در سال 1985 به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شدند.
با شهرهای دیگر ترکیه آشنا شوید:
دو وجه مهم و مشترک زندگی در شهر استانبول، آزادی مذهب و نگرش لیبرال است. با وجود اینکه بیشتر جمعیت این شهر در دسته مسلمانان قرار دارند، اما آوازه مردسالاری قسطنطنیه برای مسیحیان ارتدکس شرقی در سراسر دنیا هنوز هم پر رنگ دیده می شود. این شهر مکانهای عبادی زیادی برای فرقه مسیحیت و یهودیت نیز دارد.
این آزادی نگرش تا حدی به کلانشهر بودن استانبول بر می گردد. این شهر همیشه شهری بزرگ محسوب شده و رشد پایدار جمعیتی را از دهه 1940 تجربه کرده است.
این روند رو به رشد جمعیت به مهاجرت مردم مناطق روستایی مربوط می شود که در جهت بهبود وضعیت زندگی به این شهر مهاجرت کرده اند. افزایش مهاجرت ها سبب شد که جمعیت استانبول در سال 2014 به بیش از 14 میلیون نفر برسد.
برای فرزندان افراد مهاجر در استانبول، مدارس بین المللی زیادی هست که اغلب آن ها شامل برنامه تحصیلی IB یا بین المللی هستند. هرچند زبان انگلیسی، زبان غالب آموزشی است، اما اکثرا آمادگی لازم برای پذیرش کودکان کشورهای مختلف را نیز دارند.
آنها دوره هایی ارائه می دهند که به دانشجویان کمک می کند تا زبان انگلیسی خود را تقویت کنند. در استانبول برخی مدارس نیز وجود دارند که برای ملیت های خاص ارائه می شوند، مانند مدارس آلمانی یا فرانسوی.
مدارس بین المللی استانبول، شامل تحصیلات دوره ابتدایی و متوسطه است. هیئت ملی آموزش در انگلیس، برنامه تحصیلی دانش آموزان را مشخص می کند که در سه بخش اصلی تقسیم بندی شده است:
این مدرسه در سال 1911 تأسیس شد و برای تحصیل خارجی های ساکن استانبول هدف گذاری شده است. این مدرسه یکی از قدیمی ترین مدارس بین المللی در سطح جهان به شمار می رود و آموزش IB را برای همه گروه های سنی ارائه می دهد. مدرسه بین المللی IICS استانبول، مهد کودک مستقل نیز دارد. در این مدرسه، سه نوع آموزش مختلف در IB برقرار است:
این مدرسه بین المللی پردیس هایی در استانبول و ازمیر دارد. پردیس استانبول در جوار پارک اولوس، در اورتاکوی تاسیس شده است. هرچند زبان آموزش مدرسه، انگلیسی است، اما زبان های دیگری چون زبان ترکی نیز، جز برنامه درسی این مدرسه به شمار می آید که یک تجربه بین المللی برای کودکان خارجی رقم می زند.
در این مدرسه، کودکان در هر سنی از آموزش IB در اوایل کودکی و همچنین برنامه تحصیلی ابتدایی و متوسطه و دبیرستان برخوردار هستند.
دانشگاه های دولتی و خصوصی زیادی در استانبول وجود دارند که امکانات و تسهیلات بسیاری را برای آموزش عالی شامل می شوند. برخی از دانشگاه های دولتی استانبول عبارتند از:
به عنوان مثال، دانشگاه استانبول بالغ بر 20 دانشکده، 3 دپارتمان، 3 مدرسه، 17 موسسه و 27 مرکز تحقیق و مطالعه را در سراسر شهر مدیریت می کند. بیشتر دانشکده ها، دانشگاه ها و برخی از مراکز اداری در بیازیت، لاله لی، Vezneciler و Sarachane قرار دارند.
مطالب مرتبط زیر را از دست ندهید:
استانبول بیمارستان های بسیاری در سطح شهر دارد که خدمات درمانی پیشرفته ای دارند. بیشتر آنها استاندارد اعتباربخشی کمسیون مشترک بین المللی(JCI) معتبر داشته و به به روز ترین فناوری های علم روز مجهز هستند. پزشکان و پرستاران بین المللی از هیچ تلاشی برای رفع نیازهای ساکنین و مهاجران دریغ نمی کنند. بیمارستانهای ویژه مهاجران شامل:
این بیمارستان ها فقط منحصر به بخش معاینات و معالجات اساسی نیستند، آنها همچنین مجهز به بخش هایی برای انواع جراحی های پلاستیک، پیوند اعضا یا درمان لیزیک چشم نیز می باشند. مسائل روانشناختی یا تغذیه و رژیم غذایی نیز در این مراکز ارائه می شود.
داروخانه ها در استانبول با مربع سفید و حرف “E” علامت گذاری می شوند. بیشتر داروخانه ها در این شهر از ساعت 10:00 تا 19:00، روزهای دوشنبه تا شنبه فعالیت دارند. همچنین در هر محله از شهر حداقل یک داروخانه وجود دارد که می توانید در مواقع اضطراری به آن رجوع کنید.
این داروخانه ها در حدود ساعت 19 تا 10 قابل دسترسی هستند. اگر نتوانستید داروخانه ای در نزدیکی محل سکونت خود پیدا کنید، بهتر است از یک سرویس تحویل دارو کمک بگیرید. این سرویس ها، در اسرع وقت و هزینه ای اندک خدمت رسانی می کنند.
در صورت بروز مسائل اورژانسی پزشکی، بهتر است با شماره 112 تماس بگیرید. این سرویس دولتی هزینه ای ندارد و با هر تلفنی قابل دسترسی است.
قیمت اجاره در شهر استانبول بسته به موقعیت خانه، بسیار متفاوت است. اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر بین 1000 تا 2000 لیر متغیر است. پیش پرداخت 6 تا 12 ماه و سپرده امنیتی یک معضل بزرگ در استانبول است. علاوه بر این، صاحبخانه ممکن است از شما بخواهد اجاره خود را به یورو یا دلار پرداخت کنید.
برای پیدا کردن مسکن در استانبول، می توانید جستجوی آنلاین را امتحان کنید، زیرا به روزتر است. از طرف دیگر، می توانید مسیر قدیمی را طی کنید و روزنامه های محلی مانند Hürriyet ،Milliyet یا Zaman را بخرید، هرچند تبلیغات املاک و مستغلات خصوصی در روزنامه ها ممکن است فقط به زبان ترکی باشد. اگر هنوز به زبان محلی مسلط نیستید، از یک نماینده املاک و مستغلات در استانبول کمک بگیرید.
استانبول واقعا شهر بزرگی است و جای تعجب نیست که در آن می توانید فعالیت های متفاوت زیادی را در فضای باز انجام دهید. اگر می خواهید فعالیت منظم داشته باشید که چندان پیچیده و سخت نیز نباشد و در عین حال به شما این امکان را دهد که از مناطق مختلف شهر نیز دیدن کنید، بهتر است دوچرخه سواری را انتخاب کنید. یکی از دلایل آن نیز خلاصی از ترافیکی است که می تواند در طول روز سرسام آور باشد.
از آنجا که بیشتر مسیرهای دوچرخه در سمت آسیا قرار دارد، از این رو می تواند یک راه حل عالی برای اکتشاف منطقه آسیایی این شهر باشد. حتی تورهای دوچرخه سواری نیز وجود دارند که می توانید برای دیدن اکثر نقاط دیدنی به آن ها بپیوندید.
کوهنوردی نیز به دلیل رشته کوه های کوهستانی ترکیه بسیار جذاب است. این کار می تواند یک فعالیت روزانه ایده آل تلقی شود، فقط مطمئن شوید که تمام تجهیزات لازم را با خود ببرید. از آنجا که استانبول در کنار دریا واقع شده است، ورزش های آبی زیادی نیز وجود دارد.
یکی از مهمترین جاذبه ها در این شهر دیدن تنگه بسفر است، راحت ترین راه کار این است که از یک قایق مسافرتی کمک بگیرید که شما را در اطراف تنگه بسفر قرار می دهد و با دیدنی های مناطق اروپایی و آسیایی این شهر آشنا می کند. پس اگر به دنبال یک فعالیت پرماجرا هستید، قایقرانی را انتخاب کنید.
برای کسانی که واقعا به دنبال هیجان هستند، پاراگلایدر یا بالون های سواری انتخاب خوبی است تا با آن از دیدن تمام حومه شهر ترکیه لذت ببرند.
استانبول شهری است که فرهنگ و تاریخ خود را به خوبی حفظ کرده است و همین امر آن را به شهری هیجان انگیز تبدیل کرده است که چیزهای زیادی برای مسافران از سراسر جهان دارد.
استانبول امروز در دوران نوسنگی تأسیس شده است، شهری مدرن است که از طریق مساجد و کلیساهای جامع و بازارهای باستانی رونق گرفته است. بزرگترین شهر ترکیه با قرار گرفتن بین شرق و غرب، هاله ای از جذابیت را برای همه بازدید کنندگان فراهم می کند. در زیر برخی از بهترین جاذبه های گردشگری شهر استانبول آمده است:
با ارتفاع 67 متر (219 فوت) ، برج گالاتا بر فراز آسمان استانبول حکمرانی می کند و منظره ای عالی از شهر قدیمی و اطراف آن ارائه می دهد. برج سنگی قرون وسطی، معروف به برج مسیح، هنگامی که در سال 1348 ساخته شد، بلندترین ساختمان استانبول به شمار می رفت. این برج در طول قرن ها بازسازی شده است، زمانی نیز به عنوان برج دیدبانی برای شناسایی آتش سوزی در شهر استفاده می شد. امروزه نیز، بخش فوقانی آن شامل یک کافه و رستوران و باشگاه است.
موزه باستان شناسی استانبول از مهمترین موزه های ترکیه محسوب می شود و از سه نوع موزه باستان شناسی، موزه شرق باستان و موزه کاشی کاشی تشکیل شده است. این سه موزه ترکیبی از 1 میلیون شیء از تمدن های سراسر جهان را شامل می شوند. اولین موزه ترکیه معروف به موزه باستان شناسی استانبول در سال 1891 تأسیس در محوطه کاخ توپکاپی تاسیس شد. این موزه ها حاوی هزاران اثر با ارزش از جمله تابوت اسکندر بزرگ هستند.
کلیسای چورا ممکن است کمی فرسوده و تخریب شده باشد، اما بازدید کنندگان معتقدند که هنر زیبای بیزانس یقینا ارزش دیدن دارد. موزائیک ها و نقاشی های با شکوه کلیسا، زندگی حضرت عیسی و مادرش حضرت مریم را به تصویر می کشد. این کلیسا به کلیسای منجی مقدس در چورا معروف است که از آن به عنوان یکی از زیباترین آثار ماندگار معماری بیزانس یاد شده است.
کلیسای چورا از زمان کنستانتین (امپراطور روم: 280-337 پس از میلاد) قدمت دارد و در سالهای اولیه صومعه سرا بوده است. چند قرن بعد، به مسجد و در سال 1948 به موزه تبدیل شد.
مخزن باسیلکا در قرن ششم توسط امپراطور روم ژوستینین یکم ساخته شده است و از آن زمان آب در اختیار ساکنان استانبول قرار گرفت. این مخزن، مکانی است که مسافران می توانند از فن آوری خاصی که رومیان باستان برای ساخت این معماری شگفت آور استفاده کرده بودند، بازدید کنند. مخزن زیرزمینی، تنها چند قدم با مسجد آبی فاصله دارد. این مخزن که به عنوان آب انبار باسیلکا نیز شناخته می شود، می تواند 2.8 میلیون فوت مکعب آب را در خود ذخیره کند.
کاخ دولماباحچه بسیار بی نظیر، باشکوه و باعظمت است، به طوری که آن را با کاخ ورسای مقایسه کرده اند. این کاخ زیبا در قرن 19 ساخته شد و در ساخت آن از 14 تن ورق طلا استفاده شده است. این کاخ عظمت ترکیبی از معماری باشکوه ترکی سنتی عثمانی با سبک اروپایی نئوکلاسیک، باروک و روکوکو است.استانبول
بازدید کنندگان مسجد سلیمانیه معتقدند زیبایی و آرامش این مسجد، حس معنوی الهام بخشی به آنها می بخشد. این مسجد واقع در تپه سوم استانبول است و در سال 1550 توسط سلطان سلیمان بزرگ ساخته شد. این مسجد واقعا با شکوه است و بهترین معماری اسلامی و بیزانس را در هم می آمیزد. این مسجد طی سال ها آسیب دید، از جمله در جنگ جهانی اول هنگام وقوع آتش سوزی در حالی که از آن به عنوان انبار اسلحه استفاده می شد. در اواسط قرن بیستم نیز مجدد بازسازی و مرمت شد.
مسافرانی که خرید کردن را دوشت دارند، نباید از بازدید از گرند بازار استانبول غافل شوند. این بازار شامل بیش از 3000 فروشگاه است که آن را به یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان تبدیل کرده است. این بازار بیش از یک چهارم میلیون بازدید کننده در روز دارد و مواردی از قبیل جواهرات، فرش، ادویه جات و ترشی جات، عتیقه جات و سرامیک های نقاشی شده با دست و… در این بازار به فروش می رسند. قدمت این بازار به سال 1461 باز می گردد.
کاخ توپکاپی یکی از جاذبه های دیدنی در شهر استانبول است که مناظر آن واقعا حیرت آور است. تقریبا حدود چهار قرن، کاخ پرشور توپکاپی به عنوان اقامتگاه رسمی سلاطین حاکم بر امپراتوری عثمانی استفاده می شده است. این کاخ یکی از بزرگترین کاخ های موجود در جهان است.
سلطان محمد دوم اندکی پس از فتح قسطنطنیه در سال 1453 زندگی در این کاخ را آغاز کرد و تا زمان مرگش در سال 1481 در این کاخ زندگی کرد. در سال 1924، این کاخ به موزه ای تبدیل شد که مجموعه گسترده ای از هنر، چینی، جواهرات، نسخه های خطی و سایر گنجینه ها را به نمایش گذاشته بود.
مسجد آبی که در اوایل قرن 17 ساخته شده است، امروزه مکانی برای عبادت است. این بدان معنی است که بازدید کنندگان باید بازدید خود را در ساعات خاصی از روز انجام دهند، زیرا این مسجد در پنج نوبت روزانه برای اقامه نماز بسته می شود.
همه بازدید کنندگان برای بازدید از این مسجد باید شئونات اسلامی را رعایت کرده و زنان باید موهای خود را بپوشانند. گنجینه بی نظیر این مسجد شامل 20000 نوع کاشی و سرامیک در طرح های مختلف است. این مسجد توسط سلطان احمد ساخته شده و نام آن برگزفته از کاشی های آبی رنگ روی گنبد و سطوح فوقانی داخلی آن گرفته است.
هاگیا سوفیا یک شاهکار مهندسی رومی است و دارای گنبد عظیم (قطر 102 فوت یا 31 متر) است. هاگیا سوفیا بنا به دستور امپراتور بیزانس ژوستینین بین سال های 532 تا 537 ساخته شده است. این بنا کلیسای ارتدکس شرقی تا سال 1453 بود.
در سال 1453، ترکان عثمانی قسطنطنیه را به تصرف خود درآوردند و ساختمان را به مسجدی تبدیل کرده و بسیاری از آثار مسیحی را برداشته و گچ کاری کردند و آنها را با معماری اسلامی جایگزین نمودند. این ساختمان در سال 1931 بسته شد و جمهوری ترکیه در سال 1935 مجددا آن را به عنوان موزه باز کرد.
کتابخانه هاگیا سوفیا که در سال 1739 ساخته شد، حاوی کاشی های باستانی ترکی است و قفسه های چوبی حکاکی شده، اشیاء تاریخی و همچنین کتاب ها را در خود جای داده است. در طی سالیان متمادی، این کلیسا از زلزله، آتش سوزی و شورش آسیب دیده و بسیاری از تعمیرات و ترمیم های لازم روی آن صورت گرفت. این ساختمان آنقدر زیبا است که برخی از مردم از آن به عنوان هشتمین شگفتی جهان یاد می کنند.
آیا می خواهید به شهر استانبول مهاجرت کنید؟ اگر تاکنون هرگز به خارج از کشور مهاجرت نکرده اید، روند کار بسیار زیاد خواهد بود و اگر هم تا به حال مهاجرت داشته اید، یقینا می دانید باز هم بار سنگینی در پیش رو دارید. در هر مرحله که هستید، یقینا راهنمای ما می تواند در مجموعه کاملی از خدمات جابجایی مانند یافتن خانه، جستجوی مدرسه و دانشگاه، مکان های تفریحی، راه حل های ویزا و … به شما کمک کند.
پست قبل
کشور ترکیه
پست بعد
شهر آنکارا
شهر ترابزون
شهر ارزروم
شهر آلانیا
شهر دنیزلی
شرایط این بورسیه چیست آیا آنلان امحتان است
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
منو بخاطر بسپار
آخرین مطالب
دانشگاه کارابوک
دانشگاه الوداغ
معرفی نامه
انگیزه نامه
شهر ترابزون
ویکی دان – دنیای یادگیری و ماجراجویی
آیا قصد دارید که زندگی جدیدی را در شهر استانبول آغاز کنید؟ یقینا تصمیم به این مهمی به برنامه ریزی دقیق و درست نیاز دارد. فضای پرجمعیت شهری و قالب شهر استانبول ممکن است کمی برای تازه واردان پیچیده و غیر قابل هضم باشد اما راهنمای سایت ما در زمینه مهاجرت به استانبول به شما کمک می کند تا برای زندگی در این شهر آمادگی لازم را به دست آورید.
جابجایی بین المللی کار چندان ساده ای نیست، از این رو، ما آنچه را برای زندگی در این شهر لازم است بدانید، در قالب یک مقاله ارائه داده ایم. قبل از بستن بار سفر، لازم است این مقاله را تا انتها مطالعه و مقدمات سفر را با بررسی این لیست آماده کنید.
فهرست موضوعات
همانطور که مستحضرید استانبول، شهری میان دو قاره معروف اروپا و آسیا است که این تفکیک بندی توسط تنگه بسفر صورت گرفته است. این شهر یکی از شهرهای بزرگ در جهان بوده که آمیخته با تمدن مدرن غربی و تمدن سنتی شرقی است به طوری که فرهنگ ها و افراد مختلف را در طول سالیان دراز در خود جای داده است. استانبول
استانبول شهر نمادین کشور ترکیه است که بیش از هر شهر دیگری دستخوش تغییرات بوده و با هر موج جدیدی از حاکمان خو گرفته است. این شهر پلی میان شرق و غرب است که گستردگی آن به اروپا و آسیا می رسد. استانبول تنها کلان شهر میان دو قاره است.
شهر استانبول از پرجمعیت ترین شهرهای ترکیه محسوب می شود و حدود 25 منطقه را در بر دارد. استانبول (قسطنطنیه) در تاریخ طولانی خود به عنوان پایتخت امپراتوری روم، امپراتوری بیزانس، امپراتوری لاتین و امپراتوری عثمانی مورد توجه قرار گرفته است. بین سال های (1453-1922) استانبول پایتخت فرهنگی اروپا لقب گرفت. مناطق تاریخی استانبول در سال 1985 به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شدند.
با شهرهای دیگر ترکیه آشنا شوید:
دو وجه مهم و مشترک زندگی در شهر استانبول، آزادی مذهب و نگرش لیبرال است. با وجود اینکه بیشتر جمعیت این شهر در دسته مسلمانان قرار دارند، اما آوازه مردسالاری قسطنطنیه برای مسیحیان ارتدکس شرقی در سراسر دنیا هنوز هم پر رنگ دیده می شود. این شهر مکانهای عبادی زیادی برای فرقه مسیحیت و یهودیت نیز دارد.
این آزادی نگرش تا حدی به کلانشهر بودن استانبول بر می گردد. این شهر همیشه شهری بزرگ محسوب شده و رشد پایدار جمعیتی را از دهه 1940 تجربه کرده است.
این روند رو به رشد جمعیت به مهاجرت مردم مناطق روستایی مربوط می شود که در جهت بهبود وضعیت زندگی به این شهر مهاجرت کرده اند. افزایش مهاجرت ها سبب شد که جمعیت استانبول در سال 2014 به بیش از 14 میلیون نفر برسد.
برای فرزندان افراد مهاجر در استانبول، مدارس بین المللی زیادی هست که اغلب آن ها شامل برنامه تحصیلی IB یا بین المللی هستند. هرچند زبان انگلیسی، زبان غالب آموزشی است، اما اکثرا آمادگی لازم برای پذیرش کودکان کشورهای مختلف را نیز دارند.
آنها دوره هایی ارائه می دهند که به دانشجویان کمک می کند تا زبان انگلیسی خود را تقویت کنند. در استانبول برخی مدارس نیز وجود دارند که برای ملیت های خاص ارائه می شوند، مانند مدارس آلمانی یا فرانسوی.
مدارس بین المللی استانبول، شامل تحصیلات دوره ابتدایی و متوسطه است. هیئت ملی آموزش در انگلیس، برنامه تحصیلی دانش آموزان را مشخص می کند که در سه بخش اصلی تقسیم بندی شده است:
این مدرسه در سال 1911 تأسیس شد و برای تحصیل خارجی های ساکن استانبول هدف گذاری شده است. این مدرسه یکی از قدیمی ترین مدارس بین المللی در سطح جهان به شمار می رود و آموزش IB را برای همه گروه های سنی ارائه می دهد. مدرسه بین المللی IICS استانبول، مهد کودک مستقل نیز دارد. در این مدرسه، سه نوع آموزش مختلف در IB برقرار است:
این مدرسه بین المللی پردیس هایی در استانبول و ازمیر دارد. پردیس استانبول در جوار پارک اولوس، در اورتاکوی تاسیس شده است. هرچند زبان آموزش مدرسه، انگلیسی است، اما زبان های دیگری چون زبان ترکی نیز، جز برنامه درسی این مدرسه به شمار می آید که یک تجربه بین المللی برای کودکان خارجی رقم می زند.
در این مدرسه، کودکان در هر سنی از آموزش IB در اوایل کودکی و همچنین برنامه تحصیلی ابتدایی و متوسطه و دبیرستان برخوردار هستند.
دانشگاه های دولتی و خصوصی زیادی در استانبول وجود دارند که امکانات و تسهیلات بسیاری را برای آموزش عالی شامل می شوند. برخی از دانشگاه های دولتی استانبول عبارتند از:
به عنوان مثال، دانشگاه استانبول بالغ بر 20 دانشکده، 3 دپارتمان، 3 مدرسه، 17 موسسه و 27 مرکز تحقیق و مطالعه را در سراسر شهر مدیریت می کند. بیشتر دانشکده ها، دانشگاه ها و برخی از مراکز اداری در بیازیت، لاله لی، Vezneciler و Sarachane قرار دارند.
مطالب مرتبط زیر را از دست ندهید:
استانبول بیمارستان های بسیاری در سطح شهر دارد که خدمات درمانی پیشرفته ای دارند. بیشتر آنها استاندارد اعتباربخشی کمسیون مشترک بین المللی(JCI) معتبر داشته و به به روز ترین فناوری های علم روز مجهز هستند. پزشکان و پرستاران بین المللی از هیچ تلاشی برای رفع نیازهای ساکنین و مهاجران دریغ نمی کنند. بیمارستانهای ویژه مهاجران شامل:
این بیمارستان ها فقط منحصر به بخش معاینات و معالجات اساسی نیستند، آنها همچنین مجهز به بخش هایی برای انواع جراحی های پلاستیک، پیوند اعضا یا درمان لیزیک چشم نیز می باشند. مسائل روانشناختی یا تغذیه و رژیم غذایی نیز در این مراکز ارائه می شود.
داروخانه ها در استانبول با مربع سفید و حرف “E” علامت گذاری می شوند. بیشتر داروخانه ها در این شهر از ساعت 10:00 تا 19:00، روزهای دوشنبه تا شنبه فعالیت دارند. همچنین در هر محله از شهر حداقل یک داروخانه وجود دارد که می توانید در مواقع اضطراری به آن رجوع کنید.
این داروخانه ها در حدود ساعت 19 تا 10 قابل دسترسی هستند. اگر نتوانستید داروخانه ای در نزدیکی محل سکونت خود پیدا کنید، بهتر است از یک سرویس تحویل دارو کمک بگیرید. این سرویس ها، در اسرع وقت و هزینه ای اندک خدمت رسانی می کنند.
در صورت بروز مسائل اورژانسی پزشکی، بهتر است با شماره 112 تماس بگیرید. این سرویس دولتی هزینه ای ندارد و با هر تلفنی قابل دسترسی است.
قیمت اجاره در شهر استانبول بسته به موقعیت خانه، بسیار متفاوت است. اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر بین 1000 تا 2000 لیر متغیر است. پیش پرداخت 6 تا 12 ماه و سپرده امنیتی یک معضل بزرگ در استانبول است. علاوه بر این، صاحبخانه ممکن است از شما بخواهد اجاره خود را به یورو یا دلار پرداخت کنید.
برای پیدا کردن مسکن در استانبول، می توانید جستجوی آنلاین را امتحان کنید، زیرا به روزتر است. از طرف دیگر، می توانید مسیر قدیمی را طی کنید و روزنامه های محلی مانند Hürriyet ،Milliyet یا Zaman را بخرید، هرچند تبلیغات املاک و مستغلات خصوصی در روزنامه ها ممکن است فقط به زبان ترکی باشد. اگر هنوز به زبان محلی مسلط نیستید، از یک نماینده املاک و مستغلات در استانبول کمک بگیرید.
استانبول واقعا شهر بزرگی است و جای تعجب نیست که در آن می توانید فعالیت های متفاوت زیادی را در فضای باز انجام دهید. اگر می خواهید فعالیت منظم داشته باشید که چندان پیچیده و سخت نیز نباشد و در عین حال به شما این امکان را دهد که از مناطق مختلف شهر نیز دیدن کنید، بهتر است دوچرخه سواری را انتخاب کنید. یکی از دلایل آن نیز خلاصی از ترافیکی است که می تواند در طول روز سرسام آور باشد.
از آنجا که بیشتر مسیرهای دوچرخه در سمت آسیا قرار دارد، از این رو می تواند یک راه حل عالی برای اکتشاف منطقه آسیایی این شهر باشد. حتی تورهای دوچرخه سواری نیز وجود دارند که می توانید برای دیدن اکثر نقاط دیدنی به آن ها بپیوندید.
کوهنوردی نیز به دلیل رشته کوه های کوهستانی ترکیه بسیار جذاب است. این کار می تواند یک فعالیت روزانه ایده آل تلقی شود، فقط مطمئن شوید که تمام تجهیزات لازم را با خود ببرید. از آنجا که استانبول در کنار دریا واقع شده است، ورزش های آبی زیادی نیز وجود دارد.
یکی از مهمترین جاذبه ها در این شهر دیدن تنگه بسفر است، راحت ترین راه کار این است که از یک قایق مسافرتی کمک بگیرید که شما را در اطراف تنگه بسفر قرار می دهد و با دیدنی های مناطق اروپایی و آسیایی این شهر آشنا می کند. پس اگر به دنبال یک فعالیت پرماجرا هستید، قایقرانی را انتخاب کنید.
برای کسانی که واقعا به دنبال هیجان هستند، پاراگلایدر یا بالون های سواری انتخاب خوبی است تا با آن از دیدن تمام حومه شهر ترکیه لذت ببرند.
استانبول شهری است که فرهنگ و تاریخ خود را به خوبی حفظ کرده است و همین امر آن را به شهری هیجان انگیز تبدیل کرده است که چیزهای زیادی برای مسافران از سراسر جهان دارد.
استانبول امروز در دوران نوسنگی تأسیس شده است، شهری مدرن است که از طریق مساجد و کلیساهای جامع و بازارهای باستانی رونق گرفته است. بزرگترین شهر ترکیه با قرار گرفتن بین شرق و غرب، هاله ای از جذابیت را برای همه بازدید کنندگان فراهم می کند. در زیر برخی از بهترین جاذبه های گردشگری شهر استانبول آمده است:
با ارتفاع 67 متر (219 فوت) ، برج گالاتا بر فراز آسمان استانبول حکمرانی می کند و منظره ای عالی از شهر قدیمی و اطراف آن ارائه می دهد. برج سنگی قرون وسطی، معروف به برج مسیح، هنگامی که در سال 1348 ساخته شد، بلندترین ساختمان استانبول به شمار می رفت. این برج در طول قرن ها بازسازی شده است، زمانی نیز به عنوان برج دیدبانی برای شناسایی آتش سوزی در شهر استفاده می شد. امروزه نیز، بخش فوقانی آن شامل یک کافه و رستوران و باشگاه است.
موزه باستان شناسی استانبول از مهمترین موزه های ترکیه محسوب می شود و از سه نوع موزه باستان شناسی، موزه شرق باستان و موزه کاشی کاشی تشکیل شده است. این سه موزه ترکیبی از 1 میلیون شیء از تمدن های سراسر جهان را شامل می شوند. اولین موزه ترکیه معروف به موزه باستان شناسی استانبول در سال 1891 تأسیس در محوطه کاخ توپکاپی تاسیس شد. این موزه ها حاوی هزاران اثر با ارزش از جمله تابوت اسکندر بزرگ هستند.
کلیسای چورا ممکن است کمی فرسوده و تخریب شده باشد، اما بازدید کنندگان معتقدند که هنر زیبای بیزانس یقینا ارزش دیدن دارد. موزائیک ها و نقاشی های با شکوه کلیسا، زندگی حضرت عیسی و مادرش حضرت مریم را به تصویر می کشد. این کلیسا به کلیسای منجی مقدس در چورا معروف است که از آن به عنوان یکی از زیباترین آثار ماندگار معماری بیزانس یاد شده است.
کلیسای چورا از زمان کنستانتین (امپراطور روم: 280-337 پس از میلاد) قدمت دارد و در سالهای اولیه صومعه سرا بوده است. چند قرن بعد، به مسجد و در سال 1948 به موزه تبدیل شد.
مخزن باسیلکا در قرن ششم توسط امپراطور روم ژوستینین یکم ساخته شده است و از آن زمان آب در اختیار ساکنان استانبول قرار گرفت. این مخزن، مکانی است که مسافران می توانند از فن آوری خاصی که رومیان باستان برای ساخت این معماری شگفت آور استفاده کرده بودند، بازدید کنند. مخزن زیرزمینی، تنها چند قدم با مسجد آبی فاصله دارد. این مخزن که به عنوان آب انبار باسیلکا نیز شناخته می شود، می تواند 2.8 میلیون فوت مکعب آب را در خود ذخیره کند.
کاخ دولماباحچه بسیار بی نظیر، باشکوه و باعظمت است، به طوری که آن را با کاخ ورسای مقایسه کرده اند. این کاخ زیبا در قرن 19 ساخته شد و در ساخت آن از 14 تن ورق طلا استفاده شده است. این کاخ عظمت ترکیبی از معماری باشکوه ترکی سنتی عثمانی با سبک اروپایی نئوکلاسیک، باروک و روکوکو است.استانبول
بازدید کنندگان مسجد سلیمانیه معتقدند زیبایی و آرامش این مسجد، حس معنوی الهام بخشی به آنها می بخشد. این مسجد واقع در تپه سوم استانبول است و در سال 1550 توسط سلطان سلیمان بزرگ ساخته شد. این مسجد واقعا با شکوه است و بهترین معماری اسلامی و بیزانس را در هم می آمیزد. این مسجد طی سال ها آسیب دید، از جمله در جنگ جهانی اول هنگام وقوع آتش سوزی در حالی که از آن به عنوان انبار اسلحه استفاده می شد. در اواسط قرن بیستم نیز مجدد بازسازی و مرمت شد.
مسافرانی که خرید کردن را دوشت دارند، نباید از بازدید از گرند بازار استانبول غافل شوند. این بازار شامل بیش از 3000 فروشگاه است که آن را به یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان تبدیل کرده است. این بازار بیش از یک چهارم میلیون بازدید کننده در روز دارد و مواردی از قبیل جواهرات، فرش، ادویه جات و ترشی جات، عتیقه جات و سرامیک های نقاشی شده با دست و… در این بازار به فروش می رسند. قدمت این بازار به سال 1461 باز می گردد.
کاخ توپکاپی یکی از جاذبه های دیدنی در شهر استانبول است که مناظر آن واقعا حیرت آور است. تقریبا حدود چهار قرن، کاخ پرشور توپکاپی به عنوان اقامتگاه رسمی سلاطین حاکم بر امپراتوری عثمانی استفاده می شده است. این کاخ یکی از بزرگترین کاخ های موجود در جهان است.
سلطان محمد دوم اندکی پس از فتح قسطنطنیه در سال 1453 زندگی در این کاخ را آغاز کرد و تا زمان مرگش در سال 1481 در این کاخ زندگی کرد. در سال 1924، این کاخ به موزه ای تبدیل شد که مجموعه گسترده ای از هنر، چینی، جواهرات، نسخه های خطی و سایر گنجینه ها را به نمایش گذاشته بود.
مسجد آبی که در اوایل قرن 17 ساخته شده است، امروزه مکانی برای عبادت است. این بدان معنی است که بازدید کنندگان باید بازدید خود را در ساعات خاصی از روز انجام دهند، زیرا این مسجد در پنج نوبت روزانه برای اقامه نماز بسته می شود.
همه بازدید کنندگان برای بازدید از این مسجد باید شئونات اسلامی را رعایت کرده و زنان باید موهای خود را بپوشانند. گنجینه بی نظیر این مسجد شامل 20000 نوع کاشی و سرامیک در طرح های مختلف است. این مسجد توسط سلطان احمد ساخته شده و نام آن برگزفته از کاشی های آبی رنگ روی گنبد و سطوح فوقانی داخلی آن گرفته است.
هاگیا سوفیا یک شاهکار مهندسی رومی است و دارای گنبد عظیم (قطر 102 فوت یا 31 متر) است. هاگیا سوفیا بنا به دستور امپراتور بیزانس ژوستینین بین سال های 532 تا 537 ساخته شده است. این بنا کلیسای ارتدکس شرقی تا سال 1453 بود.
در سال 1453، ترکان عثمانی قسطنطنیه را به تصرف خود درآوردند و ساختمان را به مسجدی تبدیل کرده و بسیاری از آثار مسیحی را برداشته و گچ کاری کردند و آنها را با معماری اسلامی جایگزین نمودند. این ساختمان در سال 1931 بسته شد و جمهوری ترکیه در سال 1935 مجددا آن را به عنوان موزه باز کرد.
کتابخانه هاگیا سوفیا که در سال 1739 ساخته شد، حاوی کاشی های باستانی ترکی است و قفسه های چوبی حکاکی شده، اشیاء تاریخی و همچنین کتاب ها را در خود جای داده است. در طی سالیان متمادی، این کلیسا از زلزله، آتش سوزی و شورش آسیب دیده و بسیاری از تعمیرات و ترمیم های لازم روی آن صورت گرفت. این ساختمان آنقدر زیبا است که برخی از مردم از آن به عنوان هشتمین شگفتی جهان یاد می کنند.
آیا می خواهید به شهر استانبول مهاجرت کنید؟ اگر تاکنون هرگز به خارج از کشور مهاجرت نکرده اید، روند کار بسیار زیاد خواهد بود و اگر هم تا به حال مهاجرت داشته اید، یقینا می دانید باز هم بار سنگینی در پیش رو دارید. در هر مرحله که هستید، یقینا راهنمای ما می تواند در مجموعه کاملی از خدمات جابجایی مانند یافتن خانه، جستجوی مدرسه و دانشگاه، مکان های تفریحی، راه حل های ویزا و … به شما کمک کند.
پست قبل
کشور ترکیه
پست بعد
شهر آنکارا
شهر ترابزون
شهر ارزروم
شهر آلانیا
شهر دنیزلی
شرایط این بورسیه چیست آیا آنلان امحتان است
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
منو بخاطر بسپار
آخرین مطالب
دانشگاه کارابوک
دانشگاه الوداغ
معرفی نامه
انگیزه نامه
شهر ترابزون
ویکی دان – دنیای یادگیری و ماجراجویی
آیا قصد دارید که زندگی جدیدی را در شهر استانبول آغاز کنید؟ یقینا تصمیم به این مهمی به برنامه ریزی دقیق و درست نیاز دارد. فضای پرجمعیت شهری و قالب شهر استانبول ممکن است کمی برای تازه واردان پیچیده و غیر قابل هضم باشد اما راهنمای سایت ما در زمینه مهاجرت به استانبول به شما کمک می کند تا برای زندگی در این شهر آمادگی لازم را به دست آورید.
جابجایی بین المللی کار چندان ساده ای نیست، از این رو، ما آنچه را برای زندگی در این شهر لازم است بدانید، در قالب یک مقاله ارائه داده ایم. قبل از بستن بار سفر، لازم است این مقاله را تا انتها مطالعه و مقدمات سفر را با بررسی این لیست آماده کنید.
فهرست موضوعات
همانطور که مستحضرید استانبول، شهری میان دو قاره معروف اروپا و آسیا است که این تفکیک بندی توسط تنگه بسفر صورت گرفته است. این شهر یکی از شهرهای بزرگ در جهان بوده که آمیخته با تمدن مدرن غربی و تمدن سنتی شرقی است به طوری که فرهنگ ها و افراد مختلف را در طول سالیان دراز در خود جای داده است. استانبول
استانبول شهر نمادین کشور ترکیه است که بیش از هر شهر دیگری دستخوش تغییرات بوده و با هر موج جدیدی از حاکمان خو گرفته است. این شهر پلی میان شرق و غرب است که گستردگی آن به اروپا و آسیا می رسد. استانبول تنها کلان شهر میان دو قاره است.
شهر استانبول از پرجمعیت ترین شهرهای ترکیه محسوب می شود و حدود 25 منطقه را در بر دارد. استانبول (قسطنطنیه) در تاریخ طولانی خود به عنوان پایتخت امپراتوری روم، امپراتوری بیزانس، امپراتوری لاتین و امپراتوری عثمانی مورد توجه قرار گرفته است. بین سال های (1453-1922) استانبول پایتخت فرهنگی اروپا لقب گرفت. مناطق تاریخی استانبول در سال 1985 به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شدند.
با شهرهای دیگر ترکیه آشنا شوید:
دو وجه مهم و مشترک زندگی در شهر استانبول، آزادی مذهب و نگرش لیبرال است. با وجود اینکه بیشتر جمعیت این شهر در دسته مسلمانان قرار دارند، اما آوازه مردسالاری قسطنطنیه برای مسیحیان ارتدکس شرقی در سراسر دنیا هنوز هم پر رنگ دیده می شود. این شهر مکانهای عبادی زیادی برای فرقه مسیحیت و یهودیت نیز دارد.
این آزادی نگرش تا حدی به کلانشهر بودن استانبول بر می گردد. این شهر همیشه شهری بزرگ محسوب شده و رشد پایدار جمعیتی را از دهه 1940 تجربه کرده است.
این روند رو به رشد جمعیت به مهاجرت مردم مناطق روستایی مربوط می شود که در جهت بهبود وضعیت زندگی به این شهر مهاجرت کرده اند. افزایش مهاجرت ها سبب شد که جمعیت استانبول در سال 2014 به بیش از 14 میلیون نفر برسد.
برای فرزندان افراد مهاجر در استانبول، مدارس بین المللی زیادی هست که اغلب آن ها شامل برنامه تحصیلی IB یا بین المللی هستند. هرچند زبان انگلیسی، زبان غالب آموزشی است، اما اکثرا آمادگی لازم برای پذیرش کودکان کشورهای مختلف را نیز دارند.
آنها دوره هایی ارائه می دهند که به دانشجویان کمک می کند تا زبان انگلیسی خود را تقویت کنند. در استانبول برخی مدارس نیز وجود دارند که برای ملیت های خاص ارائه می شوند، مانند مدارس آلمانی یا فرانسوی.
مدارس بین المللی استانبول، شامل تحصیلات دوره ابتدایی و متوسطه است. هیئت ملی آموزش در انگلیس، برنامه تحصیلی دانش آموزان را مشخص می کند که در سه بخش اصلی تقسیم بندی شده است:
این مدرسه در سال 1911 تأسیس شد و برای تحصیل خارجی های ساکن استانبول هدف گذاری شده است. این مدرسه یکی از قدیمی ترین مدارس بین المللی در سطح جهان به شمار می رود و آموزش IB را برای همه گروه های سنی ارائه می دهد. مدرسه بین المللی IICS استانبول، مهد کودک مستقل نیز دارد. در این مدرسه، سه نوع آموزش مختلف در IB برقرار است:
این مدرسه بین المللی پردیس هایی در استانبول و ازمیر دارد. پردیس استانبول در جوار پارک اولوس، در اورتاکوی تاسیس شده است. هرچند زبان آموزش مدرسه، انگلیسی است، اما زبان های دیگری چون زبان ترکی نیز، جز برنامه درسی این مدرسه به شمار می آید که یک تجربه بین المللی برای کودکان خارجی رقم می زند.
در این مدرسه، کودکان در هر سنی از آموزش IB در اوایل کودکی و همچنین برنامه تحصیلی ابتدایی و متوسطه و دبیرستان برخوردار هستند.
دانشگاه های دولتی و خصوصی زیادی در استانبول وجود دارند که امکانات و تسهیلات بسیاری را برای آموزش عالی شامل می شوند. برخی از دانشگاه های دولتی استانبول عبارتند از:
به عنوان مثال، دانشگاه استانبول بالغ بر 20 دانشکده، 3 دپارتمان، 3 مدرسه، 17 موسسه و 27 مرکز تحقیق و مطالعه را در سراسر شهر مدیریت می کند. بیشتر دانشکده ها، دانشگاه ها و برخی از مراکز اداری در بیازیت، لاله لی، Vezneciler و Sarachane قرار دارند.
مطالب مرتبط زیر را از دست ندهید:
استانبول بیمارستان های بسیاری در سطح شهر دارد که خدمات درمانی پیشرفته ای دارند. بیشتر آنها استاندارد اعتباربخشی کمسیون مشترک بین المللی(JCI) معتبر داشته و به به روز ترین فناوری های علم روز مجهز هستند. پزشکان و پرستاران بین المللی از هیچ تلاشی برای رفع نیازهای ساکنین و مهاجران دریغ نمی کنند. بیمارستانهای ویژه مهاجران شامل:
این بیمارستان ها فقط منحصر به بخش معاینات و معالجات اساسی نیستند، آنها همچنین مجهز به بخش هایی برای انواع جراحی های پلاستیک، پیوند اعضا یا درمان لیزیک چشم نیز می باشند. مسائل روانشناختی یا تغذیه و رژیم غذایی نیز در این مراکز ارائه می شود.
داروخانه ها در استانبول با مربع سفید و حرف “E” علامت گذاری می شوند. بیشتر داروخانه ها در این شهر از ساعت 10:00 تا 19:00، روزهای دوشنبه تا شنبه فعالیت دارند. همچنین در هر محله از شهر حداقل یک داروخانه وجود دارد که می توانید در مواقع اضطراری به آن رجوع کنید.
این داروخانه ها در حدود ساعت 19 تا 10 قابل دسترسی هستند. اگر نتوانستید داروخانه ای در نزدیکی محل سکونت خود پیدا کنید، بهتر است از یک سرویس تحویل دارو کمک بگیرید. این سرویس ها، در اسرع وقت و هزینه ای اندک خدمت رسانی می کنند.
در صورت بروز مسائل اورژانسی پزشکی، بهتر است با شماره 112 تماس بگیرید. این سرویس دولتی هزینه ای ندارد و با هر تلفنی قابل دسترسی است.
قیمت اجاره در شهر استانبول بسته به موقعیت خانه، بسیار متفاوت است. اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر بین 1000 تا 2000 لیر متغیر است. پیش پرداخت 6 تا 12 ماه و سپرده امنیتی یک معضل بزرگ در استانبول است. علاوه بر این، صاحبخانه ممکن است از شما بخواهد اجاره خود را به یورو یا دلار پرداخت کنید.
برای پیدا کردن مسکن در استانبول، می توانید جستجوی آنلاین را امتحان کنید، زیرا به روزتر است. از طرف دیگر، می توانید مسیر قدیمی را طی کنید و روزنامه های محلی مانند Hürriyet ،Milliyet یا Zaman را بخرید، هرچند تبلیغات املاک و مستغلات خصوصی در روزنامه ها ممکن است فقط به زبان ترکی باشد. اگر هنوز به زبان محلی مسلط نیستید، از یک نماینده املاک و مستغلات در استانبول کمک بگیرید.
استانبول واقعا شهر بزرگی است و جای تعجب نیست که در آن می توانید فعالیت های متفاوت زیادی را در فضای باز انجام دهید. اگر می خواهید فعالیت منظم داشته باشید که چندان پیچیده و سخت نیز نباشد و در عین حال به شما این امکان را دهد که از مناطق مختلف شهر نیز دیدن کنید، بهتر است دوچرخه سواری را انتخاب کنید. یکی از دلایل آن نیز خلاصی از ترافیکی است که می تواند در طول روز سرسام آور باشد.
از آنجا که بیشتر مسیرهای دوچرخه در سمت آسیا قرار دارد، از این رو می تواند یک راه حل عالی برای اکتشاف منطقه آسیایی این شهر باشد. حتی تورهای دوچرخه سواری نیز وجود دارند که می توانید برای دیدن اکثر نقاط دیدنی به آن ها بپیوندید.
کوهنوردی نیز به دلیل رشته کوه های کوهستانی ترکیه بسیار جذاب است. این کار می تواند یک فعالیت روزانه ایده آل تلقی شود، فقط مطمئن شوید که تمام تجهیزات لازم را با خود ببرید. از آنجا که استانبول در کنار دریا واقع شده است، ورزش های آبی زیادی نیز وجود دارد.
یکی از مهمترین جاذبه ها در این شهر دیدن تنگه بسفر است، راحت ترین راه کار این است که از یک قایق مسافرتی کمک بگیرید که شما را در اطراف تنگه بسفر قرار می دهد و با دیدنی های مناطق اروپایی و آسیایی این شهر آشنا می کند. پس اگر به دنبال یک فعالیت پرماجرا هستید، قایقرانی را انتخاب کنید.
برای کسانی که واقعا به دنبال هیجان هستند، پاراگلایدر یا بالون های سواری انتخاب خوبی است تا با آن از دیدن تمام حومه شهر ترکیه لذت ببرند.
استانبول شهری است که فرهنگ و تاریخ خود را به خوبی حفظ کرده است و همین امر آن را به شهری هیجان انگیز تبدیل کرده است که چیزهای زیادی برای مسافران از سراسر جهان دارد.
استانبول امروز در دوران نوسنگی تأسیس شده است، شهری مدرن است که از طریق مساجد و کلیساهای جامع و بازارهای باستانی رونق گرفته است. بزرگترین شهر ترکیه با قرار گرفتن بین شرق و غرب، هاله ای از جذابیت را برای همه بازدید کنندگان فراهم می کند. در زیر برخی از بهترین جاذبه های گردشگری شهر استانبول آمده است:
با ارتفاع 67 متر (219 فوت) ، برج گالاتا بر فراز آسمان استانبول حکمرانی می کند و منظره ای عالی از شهر قدیمی و اطراف آن ارائه می دهد. برج سنگی قرون وسطی، معروف به برج مسیح، هنگامی که در سال 1348 ساخته شد، بلندترین ساختمان استانبول به شمار می رفت. این برج در طول قرن ها بازسازی شده است، زمانی نیز به عنوان برج دیدبانی برای شناسایی آتش سوزی در شهر استفاده می شد. امروزه نیز، بخش فوقانی آن شامل یک کافه و رستوران و باشگاه است.
موزه باستان شناسی استانبول از مهمترین موزه های ترکیه محسوب می شود و از سه نوع موزه باستان شناسی، موزه شرق باستان و موزه کاشی کاشی تشکیل شده است. این سه موزه ترکیبی از 1 میلیون شیء از تمدن های سراسر جهان را شامل می شوند. اولین موزه ترکیه معروف به موزه باستان شناسی استانبول در سال 1891 تأسیس در محوطه کاخ توپکاپی تاسیس شد. این موزه ها حاوی هزاران اثر با ارزش از جمله تابوت اسکندر بزرگ هستند.
کلیسای چورا ممکن است کمی فرسوده و تخریب شده باشد، اما بازدید کنندگان معتقدند که هنر زیبای بیزانس یقینا ارزش دیدن دارد. موزائیک ها و نقاشی های با شکوه کلیسا، زندگی حضرت عیسی و مادرش حضرت مریم را به تصویر می کشد. این کلیسا به کلیسای منجی مقدس در چورا معروف است که از آن به عنوان یکی از زیباترین آثار ماندگار معماری بیزانس یاد شده است.
کلیسای چورا از زمان کنستانتین (امپراطور روم: 280-337 پس از میلاد) قدمت دارد و در سالهای اولیه صومعه سرا بوده است. چند قرن بعد، به مسجد و در سال 1948 به موزه تبدیل شد.
مخزن باسیلکا در قرن ششم توسط امپراطور روم ژوستینین یکم ساخته شده است و از آن زمان آب در اختیار ساکنان استانبول قرار گرفت. این مخزن، مکانی است که مسافران می توانند از فن آوری خاصی که رومیان باستان برای ساخت این معماری شگفت آور استفاده کرده بودند، بازدید کنند. مخزن زیرزمینی، تنها چند قدم با مسجد آبی فاصله دارد. این مخزن که به عنوان آب انبار باسیلکا نیز شناخته می شود، می تواند 2.8 میلیون فوت مکعب آب را در خود ذخیره کند.
کاخ دولماباحچه بسیار بی نظیر، باشکوه و باعظمت است، به طوری که آن را با کاخ ورسای مقایسه کرده اند. این کاخ زیبا در قرن 19 ساخته شد و در ساخت آن از 14 تن ورق طلا استفاده شده است. این کاخ عظمت ترکیبی از معماری باشکوه ترکی سنتی عثمانی با سبک اروپایی نئوکلاسیک، باروک و روکوکو است.استانبول
بازدید کنندگان مسجد سلیمانیه معتقدند زیبایی و آرامش این مسجد، حس معنوی الهام بخشی به آنها می بخشد. این مسجد واقع در تپه سوم استانبول است و در سال 1550 توسط سلطان سلیمان بزرگ ساخته شد. این مسجد واقعا با شکوه است و بهترین معماری اسلامی و بیزانس را در هم می آمیزد. این مسجد طی سال ها آسیب دید، از جمله در جنگ جهانی اول هنگام وقوع آتش سوزی در حالی که از آن به عنوان انبار اسلحه استفاده می شد. در اواسط قرن بیستم نیز مجدد بازسازی و مرمت شد.
مسافرانی که خرید کردن را دوشت دارند، نباید از بازدید از گرند بازار استانبول غافل شوند. این بازار شامل بیش از 3000 فروشگاه است که آن را به یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان تبدیل کرده است. این بازار بیش از یک چهارم میلیون بازدید کننده در روز دارد و مواردی از قبیل جواهرات، فرش، ادویه جات و ترشی جات، عتیقه جات و سرامیک های نقاشی شده با دست و… در این بازار به فروش می رسند. قدمت این بازار به سال 1461 باز می گردد.
کاخ توپکاپی یکی از جاذبه های دیدنی در شهر استانبول است که مناظر آن واقعا حیرت آور است. تقریبا حدود چهار قرن، کاخ پرشور توپکاپی به عنوان اقامتگاه رسمی سلاطین حاکم بر امپراتوری عثمانی استفاده می شده است. این کاخ یکی از بزرگترین کاخ های موجود در جهان است.
سلطان محمد دوم اندکی پس از فتح قسطنطنیه در سال 1453 زندگی در این کاخ را آغاز کرد و تا زمان مرگش در سال 1481 در این کاخ زندگی کرد. در سال 1924، این کاخ به موزه ای تبدیل شد که مجموعه گسترده ای از هنر، چینی، جواهرات، نسخه های خطی و سایر گنجینه ها را به نمایش گذاشته بود.
مسجد آبی که در اوایل قرن 17 ساخته شده است، امروزه مکانی برای عبادت است. این بدان معنی است که بازدید کنندگان باید بازدید خود را در ساعات خاصی از روز انجام دهند، زیرا این مسجد در پنج نوبت روزانه برای اقامه نماز بسته می شود.
همه بازدید کنندگان برای بازدید از این مسجد باید شئونات اسلامی را رعایت کرده و زنان باید موهای خود را بپوشانند. گنجینه بی نظیر این مسجد شامل 20000 نوع کاشی و سرامیک در طرح های مختلف است. این مسجد توسط سلطان احمد ساخته شده و نام آن برگزفته از کاشی های آبی رنگ روی گنبد و سطوح فوقانی داخلی آن گرفته است.
هاگیا سوفیا یک شاهکار مهندسی رومی است و دارای گنبد عظیم (قطر 102 فوت یا 31 متر) است. هاگیا سوفیا بنا به دستور امپراتور بیزانس ژوستینین بین سال های 532 تا 537 ساخته شده است. این بنا کلیسای ارتدکس شرقی تا سال 1453 بود.
در سال 1453، ترکان عثمانی قسطنطنیه را به تصرف خود درآوردند و ساختمان را به مسجدی تبدیل کرده و بسیاری از آثار مسیحی را برداشته و گچ کاری کردند و آنها را با معماری اسلامی جایگزین نمودند. این ساختمان در سال 1931 بسته شد و جمهوری ترکیه در سال 1935 مجددا آن را به عنوان موزه باز کرد.
کتابخانه هاگیا سوفیا که در سال 1739 ساخته شد، حاوی کاشی های باستانی ترکی است و قفسه های چوبی حکاکی شده، اشیاء تاریخی و همچنین کتاب ها را در خود جای داده است. در طی سالیان متمادی، این کلیسا از زلزله، آتش سوزی و شورش آسیب دیده و بسیاری از تعمیرات و ترمیم های لازم روی آن صورت گرفت. این ساختمان آنقدر زیبا است که برخی از مردم از آن به عنوان هشتمین شگفتی جهان یاد می کنند.
آیا می خواهید به شهر استانبول مهاجرت کنید؟ اگر تاکنون هرگز به خارج از کشور مهاجرت نکرده اید، روند کار بسیار زیاد خواهد بود و اگر هم تا به حال مهاجرت داشته اید، یقینا می دانید باز هم بار سنگینی در پیش رو دارید. در هر مرحله که هستید، یقینا راهنمای ما می تواند در مجموعه کاملی از خدمات جابجایی مانند یافتن خانه، جستجوی مدرسه و دانشگاه، مکان های تفریحی، راه حل های ویزا و … به شما کمک کند.
پست قبل
کشور ترکیه
پست بعد
شهر آنکارا
شهر ترابزون
شهر ارزروم
شهر آلانیا
شهر دنیزلی
شرایط این بورسیه چیست آیا آنلان امحتان است
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
منو بخاطر بسپار
آخرین مطالب
دانشگاه کارابوک
دانشگاه الوداغ
معرفی نامه
انگیزه نامه
شهر ترابزون
آشنایی با شهر استانبول می تواند برای هر گردشگری جذاب باشد که در اصل یکی از بزرگترین شهرهای جهان و بزرگ ترین شهر کشور ترکیه است. این شهر در بین ایرانیان نیز بسیار طرفدار دارد و در طول سال پذیرای مهمانان زیادی است. تور استانبول بی شک یکی از تورهای محبوب سال جدید خواهد بود. البته تور استانبول نه فقط در روزهای عید بلکه تمام مدت سال طرفداران خود را دارد. غالبا در این شهر هر فردی با هر سلیقه ای می تواند خوش بگذراند؛ چرا که شهر هم از نظر تاریخی بسیار غنی است و هم از نظر جاذبه های رفاهی و تفریحی در جایگاه عالی قرار دارد. از طرفی زیبایی شهر و آب و هوای آن هر گردشگری را برای این سفر مشتاق می کند.
این شهر در کنار دریای مرمره و تنگه بسفر قرار دارد. تنگه دو قاره آسیا و اروپا را از یکدیگر جدا می کند و به عبارتی استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره آسیا و اروپا قرار دارد. در ضمن زمانی که این شهر در دهه 660 پیش از میلاد بنا نها شد، از نام شخصی به بوزاس گرفته شده بود و درست بعد از آنکه کنستانتین کبیر بوزانتیون را به عنوان پایتخت جدید شرقی امپراتوری روم برگزید ، مردم آن را به کنستانتینوپل به معنای ” شهر کنستانتین ” می شناختند ، کنستانتین بسیار تلاش کرد نامی به معنای ” رم جدید ” را بر آن نهد ، اما این نام را مردم قبول نکردند و فراگیر نشد و در ادامه مسلمانان به دلیل اینکه از قدیم با رومیان مراوده داشتند ، این شهر را قسطنطنیه یا قسطنطینیه نامیدند و همچنین نام دیگر شهر استانبول بود که از عبارت یونانی ایستیم بولین به معنای ” به سوی شهر ” گرفته شده بود ، در سال 1770 میلادی سلطان مصطفی سوم تلاش کرد با ضرب سکههایی که روی آن نام استانبول به معنای ” اسلام شهر ” نقش بسته بود ، این نام را فراگیر کند ولی در دورهٔ جمهوریت و از روز 28 مارس سال 1930 اداره پست ترکیه از تمامی کشورهای جهان خواست تا در مکاتبات خود از نام استانبول استفاده کنند .
مهم است این را بدانید که سال های سال است که استانبول قلب و روح ترکیه شده است و با اینکه استانبول پایتخت ترکیه نیست اما همچنان قطب مهم کسب و کار و پر طرفدارترین شهر کشور ترکیه می باشد و لازم به ذکر است که پکیج های این کشور همیشه جزو پرفروش ترین ها هستند که ما در این آژانس ارزانترین و بهترین سفرهای استانبول را برای شما آماده کرده ایم و اینکه به نوعی استانبول مرکز فرهنگی و اقتصادی ترکیه است که با مساجد باشکوه و زیبا، هتلهای لوکس و جاذبههای متعدد تاریخی و دیدنی ، پذیرای گردشگران است طی چند سال اخیر این کلان شهر تبدیل به یکی از قطب های بزرگ گردشگری در کل دنیا شده است به طوری که از لحاظ تعداد گردشگران خارجی سومین شهر توریستی جهان محسوب می شود و همچنین در سال 2010 به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا انتخاب شده است .
استانبول
تاریخ موجودیت استانبول به چهار دوره روم شرقی ، امپراتوری روم شرقی ، امپراتوری عثمانی و تاریخ جمهوری ترکیه تقسیم می شود ؛ از 6700 سال قبل از میلاد مسیح مردمانی در ان شهر سکونت داشته و زندگی می کرده اند و به دلیل موقعیت استراتژیک این منطقه و قرار گرفتن آن در کنار تنگه بسفر از قرن 7 قبل از میلاد با دخالت یونانی ها ، ساخت و سازهایی در این شهر زیبا شکل گرفته شد و با افزایش مبارزات قدرت در امپراطوری رم در اواخر قرن دوم ، پس از امپراتور شدن سپتیموس سوروس بازسازی شدو اینکه در قرن 4 امپراتوری به حدی گسترش یافت که دیگر رم به عنوان پایتخت مناسب نبود ، به همین دلیل امپراتور کنستانتین ، پایتخت را به بیزانس تغییر داد که در نهایت به قسطنطنیه تغییر نام پیدا کرد ، در ضمن پس از آنکه امپراتوری رم به دو قسمت غربی و شرقی تقسیم شود ، امپراتوری غربی از هم پاشید در حالیکه قسطنطنیه پایتخت امپراتوری رم شرقی شد و تا هزار سال بعد از آن نیز باقی ماند و قدرت پیشتاز در اروپا شد که از بناهای قابل توجه آن می توان اشاره کرد به مسجد ایاصوفیه که نماد رهبری کلیسای ارتدکس یونانی نیز بوده است .
در طول تاریخ حمله اعراب همیشه یک تهدید ثابت بشمار می رفت و بیزانس هم از این تهدید مستثنی نبود و تهاجماتی مانند جنگ های صلیبی چهارم در سال 1204 باعث تضعیف آن شده بود و در نهایت پس از 53 روز محاصره ، عثمانی در سال 1453 آن را فتح کرد و استانبول زیبا بوجود آمد و نیز امپراتوری عثمانی تا قبل از جنگ جهانی اول به تاخت و تاز خود ادامه داد و بر سر قدرت بود تا اینکه از نیروهای متفقین شکست خورد وتا زمان تاسیس جمهوری ترکیه در سال 1923 توسط مصطفی کمال آتاترک اشغال و خرابی در این سرزمین ادامه داشت و دقت داشته باشید که آتاترک پایتخت دولت جدید را به آنکارا منتقل کرد و هم راستای غربیها آغاز به مدرن کردن دولت نمود ولی استانبول همچنان به وسیله بلوارها و میدان های عمومی جدید در دهه 1940 و 1950 به توسعه خود ادامه داد بطوریکه در دهه 1970 جمعیت استانبول به سرعت افزایش پیدا کرد و در نهایت به یکی از کلان شهرهای بزرگ جهان شناخته شد .
ترکی استانبولی یکی از قدیمی ترین زبان های دنیا و زبان رسمی ساکنان ترکیه و شهر استانبول می باشد و همچنین زبان ترکی ، این زبان شیرین و گوش نواز در گذر زمان دستخوش تغییرات بسیاری شده است و بدین ترتیب تاریخچه تحولات زبان ترکی و نوشتار آن را می توان به سه دوره مختلف تقسیم کرد : دوره ترکی قدیم : زبان ترکی در زمان قبل از پذیرش اسلام توسط ترکها، بیشتر به صورت شفاهی بود و قدیمی ترین نمونه های موجود از زبان ترکی باستان، کتیبه اورخون است ؛ دوره فرهنگ اسلامی : در این دوره کلمات و حتی ساختار زبان ترکی تحت تاثیر فرهنگ اعراب دچار تغییراتی شد و زبان دولت عثمانی را تشکیل دادند و رد آخر دوره مدرن : در این دوره ، زبان ترکی تحت تاثیر تفکر و ادبیات غربی ، تغییر بسزایی داشت و مهمترین آن ها، نوشتار و جایگزینی حروف لاتین به جای حروف عربی بود که در سال 1928 تصویب شد و مقرر شد که حروف الفبای عربی، از الفبا و زبان کشور ترکیه برداشته شود ، بدین صورت بود که سیستم نوشتاری ترکیه از ترکی عثمانی به ترکی لاتین تغییر پیدا کرد .
اغلب جمعیت استانبول را ترک ها تشکیل داده و بیشتر مردم مسلمان هستند و علاوه بر این ، این شهر در حدود 5.2 میلیون نفر از جمعیت کردنشین ترکیه را در خود جای داده است که معروف به شافعی ها با جمعیتی کم در مناطق شرقی ترکیه مستقرند و در ترکیه ، 99.8 درصد مردم مسلمان که اغلب سنی هستند و 0.2 درصد مسیحی و یهودی هستند ؛ در ضمن مسلملنان سنی ترکیه اکثرا حنفی هستند که عمدتا در مرکز و غرب ترکیه ساکناند و شیعیان ترکیه نیز بیشتردر نزدیکی مرز ایران سکونت دارند. دین اسلام در سال 1924 در نخستین قانون اساسی کشور ترکیه به عنوان دین رسمی این کشور تعیین شد .
شاید برای شما گردشگران جالب باشد بدانید که ساحل دریای مرمره استانبول زیبا را در آغوش خود جای داده و تنگه بسفر که این دریا را به دریای سیاه متصل می کند ، از وسط این شهر میگذرد ، به طوری که بخش غربی شهر ” شبه جزیره تراکیه ” در قاره اروپا و بخش شرقی آن ” شبه جزیره آناتولی ” در آسیا واقع است و وسعت شهر استانبول 1539 کیلومترمربع تخمین زده شده است ؛ ضمنا در سال 2011 میلادی ترکیه با 78،785،548 نفر جمعیت هفدهمین کشور پر جمعیت جهان است و در سال 2010 میلادی نوزدهمین کشور پرجمعیت بوده است و به همین منوال جمعیت شهر استانبول در سال 2016 ، 14،804،000 نفر بوده است و طی 5 سال اخیر 1 میلیون نفر اضافه شده است و استانبول 18.5 درصد جمعیت ترکیه را در بر دارد که جمعیت این شهر طبق آمار سال 2017 معادل 15،029،231 بوده است .
مردم استانبول خونگرم و مهمان نواز بوده و فرهنگ و آداب و رسوم مردم استانبول تقریبا شبیه به ایرانی ها است و حضور در کنار آنها لحظاتی شاد و خاطرهانگیز را رقم میزند ولی با این حال به دلیل همجواری با کشورهای اروپایی آداب و رسوم رایج در میان مردم کشور ترکیه بسیار متأثر غرب می باشد و همچنین ازدواج در استانبول همیشه برای گردشگران جالب توجه بوده است زیرا با آداب و رسوم زیبا و خاصی همراه است که از جمله رسوم رایج در مراسم عروسی اهالی این شهر زیبا میتوان به نوشتن نام دوستان عروس درون کفش وی اشاره کرد، بعد از تمام شدن مراسم ، اگر نام دختری از داخل کفش عروس پاک شده باشد به این معنی است که زمان ازدواج آن دختر نزدیک است ! در آخر توجه داشته باشید که در ترکیه زن طبق قانون ، بعد از ازدواج از نام خانوادگی شوهرش استفاده می کند و مرد ریس خانواده محسوب می شود و همچنین ازدواج ها باید رسما ثبت شوند و ازدواج به تنهایی و بدون ثبت قانونی ، غیر قانونی می باشد و لازم به ذکر است که ترک ها مردمی خانواده دوست و چند همسری در ترکیه غیر قانونی است .
در تک تک محله های استانبول حداقل یک قهوه خانه وجود دارد تا مردهای ترک ساعت ها با دوستانشان در کافه ها و قهوه خانه ها بنشینند و صحبت کنند و زنان نیز برای خودشان دور همی هایی دارند که در آن ها با صرف چای و گپ زدن های دوستانه اوقات خود را خوش سپری می کنند ؛ در مراسم عزاداری ، رسم به این صورت است که همسایگان تا روز سوم غذاهای آماده شده ی خود را به منزل فرد داغدیده می فرستند و در عوض خانواده مرحوم حلوا می پزد و برای همسایگان می فرستد ، دوستان نزدیک مرحوم حلوا را آماده می کنند و رسمی وجود دارد که نفر اول ملاقه را به نفر بعد می سپارد و او هم در حالی که حلوا را هم می زند به ذکر خاطره ای از آن مرحوم می پردازد و ضمنا این مراسم ساده باعث شده است که مردم از اوقات خوش خود با آن مرحوم حرف بزنند و برای لحظه ای غم خود را فراموش کنند و پیوندهای بین خود را محکم نمایند .
لیر واحد پول ترکیه است و هر لیر معادل 100 قروش می باشد و اولین لیر ترکیه در سال 1843 و به عنوان لیره عثمانی منتشر شد و قبل از اینکه اسکناس وارد بازار معاملات شود پولی که به لیره زرد شهرت داشت و از جنس طلا بود در معاملات مورد استفاده قرار می گرفت ، لازم به ذکر است که به دلیل نرخ تورم زیادی که در گذشته در ترکیه وجود داشت ارزش برابری لیر بسیار پایین بود و به مرور کمتر میشد ، به طوریکه دولت تصمیم گرفت از تاریخ 28 ژانویه 2005، شش صفر از واحد پول ترکیه کم کند و به این ترتیب بود که هر لیر جدید ترکیه برابر با یک میلیون لیر قدیم شد و ارزش بیشتری پیدا کرد و همچنین لیر ترکیه در اسکناس های 200 ، 100 ، 50 ، 20 ، 10 و 5 چاپ می گردد و همچنین سکههای این واحد پولی شامل سکه های یک لیره ای ، 50 قروشی ، 25 قروشی ، 10 قروشی ، 5 قروشی و یک قروشی می باشند .
استانبول به خاطر موقعیت مکانی خاص خود و به دلیل اینکه تا حد زیادی تحت تأثیر شرایط دریای مدیترانه قرار دارد ، در نواحی آب و هوایی متفاوتی قرار دارد و و لازم است بدانید که این شهر چند اقلیمی است ، همچنین آب و هوای مدیترانه ای ، آب و هوای گرمسیری مرطوب و آب و هوای اقیانوسی در بخشهای مختلف شهر مشاهده میشود که بسیاری از مناطقی که در مجاورت دریای مدیترانه قرار دارند ، آب و هوای معتدلی را تجربه می کنند اما استانبول از این موضوع مستثنی است به ترتیبی که تابستان ها تقریباً گرم و خشک است و فصل زمستان در این شهر معتدل و در برخی از روزها ، بسیار سرد و یخبندان است و میزان رطوبت هوا در این شهر بسیار بالا است و بارش باران در این شهر در مقایسه با سایر مناطق بالاتر است ، ضمنا در فصل زمستان تقریباً تمام روزهای ماه ، مه آلود هستند ، حداکثر دمای هوا در روزهای زمستانی در حدود ۷ تا ۹ درجه سانتی گراد می باشد و تقریبا همیشه بادهای نسبتاً شدید می وزند و همچنین در جولای گرم ترین ماه سال در استانبول را تجربه می کنیم و میانگین دمای هوا به ۲۴ درجه میرسد و فوریه با میانگین دمای ۶ درجه، ماه یخبندان است بنابراین بهترین زمان سفر به استانبول در فصل بهار خواهد بود و شما می توانید در این زمان عازم این شهر شوید و در هوای مطبوع و دلنشین از جاذبه های بی شمار آن دیدن کنید و البته بد نیست بدانید که فصل پاییز هم می تواند یکی دیگر از زمان های مناسب برای سفر به این شهر باشد .
استانبول را بزرگترین شهر دوقاره ای جهان می دانند. این شهر به دو بخش تقسیم می شود که یک بخش آن در اروپا و بخش دیگر در قاره آسیا قرار دارد. برای رفت و آمد میان دو قسمت مردم معمولا از قایق های مسافربری استفاده می کنند.
استانبول زمستان های سرد و تابستان های گرمی دارد. بهترین فصل سفر به این شهر بهار است که هوا مطبوع تر می شود و گل ها و درختان تر و تازه تر هستند. البته پاییز رنگارنگ این شهر هم بسیار دیدنی است.
اگر به آثار تاریخی و معماری های خاص علاقه داشته باشید، مسجد ایاصوفیه و مسجد آبی بسیار دیدنی هستند. گرند بازار و مراکز خرید این شهر هم برای بسیاری افراد جذاب است. از تنگه بسفر و سواحل زیبا هم نباید غافل شد.
ساعت کار در ایام تعطیل : 9:30 الی 14 می باشد .
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت برای آژانس مسافرتی سلام پرواز محفوظ است .
میدانیم که استانبول به عنوان بزرگ ترین شهر تاریخی، اقتصادی و فرهنگی ترکیه هر سال پذیرای گردشگران از سراسر دنیاست، اما به راستی چرا استانبول مشهور شد؟ تفاوت سفر به استانبول با سایر شهرهای جهان در چیست که گردشگران دنیا بهخصوص ما ایرانی ها را ترغیب می کند تا به آن سفر کنیم؟
پیشنهاد می کنیم قبل از سفر انتخاب تور استانبول و سفر به ترکیه چند لحظه با ما همراه باشید تا با این شهر زیبا آشنا شویم.
استانبول ترکیه
جمعیت شهر استانبول ترکیه چند نفر است ؟
همانطور که میدانید استانبول پایتخت گردشگری کشور ترکیه میباشد. استانبول یکی از شهرهای پُرجمعیت و توسعه یافته کشور ترکیه میباشد که حدود 15 میلیون نفر جمعیت دارد. آنکارا، ازمیر و بورسا به ترتیب سه شهر پُرجمعیت ترکیه بعد از استانبول هستند.
استانبول
مساحت شهر استانبول چقدر است ؟
مساحت شهر استانبول ترکیه حدود 5461 کیلومتر مربع میباشد. اگر بخواهیم یک مقایسه از مساحت استانبول و تهران داشته باشیم باید بگوییم که شهر استانبول نسبت به تهران بزرگتر است. مساحت شهر تهران به طور تخمینی 707 کیلومتر مربع است در حالی که مساحت شهر استانبول حدود 5461 کیلومتر مربع میباشد. این یعنی مساحت و بزرگی شهر استانبول حدود 7 برابر تهران است.
معروف ترین محله های استانبول کدامند ؟
شهر استانبول به دو بخش اروپایی و آسیایی تقسیم میشود. هر کدام از محله های استانبول ویژگی های منحصر به فردی دارند که بعضی از آنها محل مناسبی برای اقامت ارزانتر مسافران میباشند. میدان تکسیم، منطقه سلطان احمد، محله گالاتا، بشیکتاش، محله شیشلی، چوکورکوما، محله فاتح، آرتاووت کوی، آسمالی میسکت، باقرکوی، محله کاراکوی از معروف ترین محله های استانبول ترکیه هستند.
بهترین وسیله حمل و نقل عمومی استانبول کدام است ؟
از مهمترین نگرانیهای مسافران در زمان خرید تور استانبول این میباشد که چطور از حمل و نقل عمومی استانبول استفاده کنند. استفاده از حمل و نقل عمومی میتواند هزینه تور استانبول شما را کاهش دهد. تراموا، متروی استانبول، اتوبوس های خطی، قایق و کشتی، دلموش یا مینی باس از جمله وسایل حمل و نقل عمومی شهر استانبول هستند.
دوست فاینداتور، نظر شما با موفقیت ثبت شد.
اطلاعات جدیدترین تورهای مسافرتی را از طریق ایمیل و پیامک از فاینداتور دریافت نمایید.
نی نی سایت